不規則分享 | 化妝品+護膚 23

1001 回覆
20 Like 8 Dislike
唔知岩唔岩色 Mac 用Nc15
我都係nc15
上面果下會偏紅少少 明亮度都有少少唔夠但唔太覺
但佢氧化咗一定會暗過本身膚色 搞到好暗沈咁
唔介意或者純粹用一陣/返工用一放工就返屋企唔出街就問題不大既
但你要出街就唔好用佢
有d粉餅係可以就咁上做底妝呀
我自己通常乾上 就搽完防曬上concealer再上粉餅
仲會用碎粉定妝 番一日工個妝都hold到七八成
覺得同以前用粉底液個持久定差唔多
不過化妝品其實好多用法 有d人用拎黎定妝 睇你自己點用喇
有時放工想印下 唔好咁油光
我用緊
落極都落唔乾淨 落到我皮膚痛
我想知問題係邊
+1 我一用粉底就爆瘡 所以依家剩係會用礦物粉/粉餅做底妝
無聊一問 大家眼影盤會唔會keep包裝盒
一dd .專櫃會keep一排
但用耐左都會扔
keep既原因係如果用左幾次唔中意 .
我放上Carousell 9成新咁賣
感覺都完整d 買家感覺會良好f
(自我感覺良好)
岩岩買左Mb .Mo 有dd 偏紅
vaseline立到傻咗
次次用都焗到出嗮油&油脂粒
thats why我冬天食 起碼長袖長褲先
想問下支水係咪好掂?日日用係咪無咁好? 上網睇有人話皮膚有問題先好敷 無事日日敷會反而爆痘乜乜乜
最近諗住試 外國官網訂平好多
買左一年到 係聽完chinchinc講 先知用黎逼粒粒有用 之前一直覺得佢冇乜用 同埋都幾笠下 仲買埋佢個面霜 不過已經將個面霜打去冷宮 香港天氣用太潤 去日本開暖氣用都覺得ok
so far黎講谷粒係唔錯 不過唔可以長期用 皮膚適應左就冇乜功效
ok 聽日去訂 感謝絲
眼線新手
點解畫內眼線冇咩色咁
畫多幾畫好痕忍唔到唔眨眼就放棄左
求攻略
Bm綠泥差唔多用曬 買左bm新出嘅兩色泥膜(黑頭同保濕)
都係綠泥敷完塊臉滑啲 聽日買返
會唔會個份量太多所以立?
我用1至2粒米左右 係手心推開再印上面
用左已經半年 真係好好用
重生少左暗粒 同無咁易甩皮
見到呢set好吸引
想問下絲打呢隻泥會唔會好乾
之前用過kiehls白泥覺得有d乾 敷完塊面好泛紅
第一次敷佢個陣過咗成個鐘先記得洗都唔乾
聽日去sogo thankful week
今日去左tst sogo衝鋒陷陣,周圍都係強國人逼到頭都痛埋,門口打曬蛇餅買skii kiehls estee lauder同lancome,就黎逼到我出馬路 聽日weekend大家要有心理準備
有冇咩primer 推介 benefit?
利申:敏感中性偏乾 鼻翼有時浮粉or甩皮
上年啲強國都係拖曬喼去sogo thankful week
咁絲打今日有咩收穫
SOGO「崇光感謝周年慶」Part 1今日(9日)首日開始,各大品牌推出大量限定優惠,吸引大批市民及內地客蜂擁搶購,SOGO銅鑼灣和尖沙咀店今早未開門前已現長長人龍,中午過後情況愈來愈混亂,已有警員到場維持秩序。

現場不少內地客拖喼掃貨,部分疑是經營代購服務,一邊排隊,一邊用微信遙距接單,以萬元計狂掃化妝護膚套裝。

有冇絲打同我一樣
我用origins mega mushroom健膚水搽 冇濕敷
谷粒粒谷暗瘡好勁
但完全停唔到 塊面爆晒瘡 係爛面個隻爆 爆咗2 3個星期 keep住用keep住爆
但唔係敏感 冇痕冇"那"
轉返肌研化妝水2日就冇事 停咗爆新瘡
究竟係我底層皮膚太污糟
定係我唔夾呢款product?
我混合偏油肌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞