不規則分享 | 化妝品+護膚 23

1001 回覆
20 Like 8 Dislike
我無呀 我用緊mac 好滿意 唔試新住
The seam遮瑕會氧化 上面一陣隻色會深咗橙咗 要買白一個色號 我買嗰時都係試上手等佢氧化咗之後先揀色
有冇絲打知邊到有transino嘅cc cream買
都要出街見人 點都會化少少
唔用粉底 只用少少遮瑕同礦物粉
落妝落乾淨就可以 一定要揸防曬
唔化就帶口罩 同埋 食緊期間會好乾
原來係氧化
唔該曬上面兩位絲打啊
我下次會試再先買㗎喇!!
有冇產品推介
請問有無粉底刷推介

之前一直用rt蛋
最近買左esteelauder double wear nude
好水 用蛋上好食粉同無曬coverage
上網睇過mac 170同sigma F80好多人推
有無絲打有好意見
同埋係咪black Friday買好啲 感謝

第一次問嘢 有咩冒犯唔好屌
近日好努力咁去印,用過幾款產品所以想分享下
Gel plus
對我黎講好可惜冇乜用 暗粒又去唔到 查上去又「那」又痛 印又去唔到
我用左兩個月最後決定放棄

Ordinary lactic acid 10%
原意想去印加去角質
用左個半星期 下巴出左好多暗粒 兩日後變埋暗瘡仔 細細粒有粒走米係入邊個款
但都有聽絲打講過咁代表推d底層污垢出黎
我都同意既 因為我原本下巴有閉鎖性粉刺 而家變到突出黎既小走米

Kiehl’s 淡斑精華
呢枝我知大部分絲打都話冇乜用 所以當初冇抱太大期望
我冇全面上 淨係用係我d 紅印上面
我用左一星期 效果還好 睇得出淡左一兩度
但唔知做乜勁用用下塊面敏感 暫時停左使用
不過會回購,因為我早晚都用,去得好快

利申:混合性偏乾
Vaseline果支幾得意 好唔好用
Shiseido 131開心使用中
上粉好貼同埋blur到毛孔
洗過幾次都冇變型走樣
絲可能你係對維c敏感呀
我之前都係咁 你試下再有冇敏感先回購啦
想請教下有無d 保濕d嘅粉底推介?
轉左幾隻粉底 上面額頭都會乾到爆炸
可能有講我見唔到
維C係啡色個枝?
我用透明個枝
醫生有開cetaphil洗面 同 cream比我
化妝就無咩點變 用多啲粉狀既product
Bare Minernals既礦物粉
落妝就大部分時間用水 有時都會用油卸
但最後一定會用卸妝水全面抺一次
之後就直接用
cetaphil洗面>菜瓜水噴兩噴>cream>醫生A酸藥膏
再加大量潤唇膏
我都有睇過!但我見佢幾細支會唔會容易有粉痕
btw 感謝絲打
bm試幾次都覺得遮瑕度極低冇買到
用普通化妝水eg肌研o唔ok
食緊A酸都仲要搽A酸 咁咪超乾
有冇絲有興趣紋髮際線?
見到ig hkblanclub 做緊優惠 $2800
但同朋友夾 二人行一人半價
姐係$2100一個人 好抵
你地有興趣就tg我啦
@asoasu
有無咩去紅印黑頭粉刺既product推薦
去莎莎叫人推薦 用左幾個月都無咩效果
唔敢素顏行街
有冇人用過ig living.hkstyle嘅手作護膚品
最近睇explore見到佢有清潔面膜又有黑頭導出液有啲心動
但係又冇咩review
想問下有冇人知可以fu d咩令到塊面d色無咁暗啞同殘
有 當初都覺得自己好勇夠膽係ig shop買野搽面
但係我用過呢間幾款mask 都覺得幾好
黑頭導出液都好用的
雖然黑頭清完好快又有返
去到個個地步 格硬遮重醜
肌研綠色同清爽型 個隻ok
不過食緊個食搽咩都甩皮
建議夏天食

因為食A酸係減走面多餘既油
而藥膏就只係搽係有暗瘡既位
加快表面角質層代謝 等粒瘡快啲謝
兩樣加埋先去到暗瘡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞