不規則分享 | 化妝品+護膚 23

1001 回覆
20 Like 8 Dislike
我覺得Loveliner 眼線筆比眼線液好 冇咁易甩色
用過好多人推既photofocus
生粒粒
敏感乾肌有黑頭,應該用咩清好?
之前用過台灣黑凍膜、俄羅斯磨砂、Biore洗臉泡泡
全部都無用
明色美顏水早排好紅,但我敏感肌唔太敢用
同埋日本隻去黑頭噴霧,有無絲打用過?聽落好方便,但諗落好似吹水多
我覺得調返轉喎
係咪用卸妝油卸妝啊
好難可以填平晒 查啲silicone d嘅primer 啦

其實係咪無護膚品可以改善 出去搞一次凹凸洞又要爛返一排面 放長假先做到
台灣黑凍膜係咪講緊DMC?
都話一兩支要都得 on99 原價放緊啫
咁既態度 自己食曬一set跟住丟曬唔想要個啲都唔想同你夾
係,我DMC同HANAKA都用過
完全唔係搵緊錢 $4x 放返唔鍾意啲色都有問題 真係唔知唔想浪費都有錯 唔比有人想要其他色既 都cls
除咗黑頭,有無暗粒暗瘡粉刺個啲問題?
如果係敏感乾肌,有機會係太乾所以先會有以上問題呀,咁就算用咩清完隔一排都係會生返
我有暗粒向臉既邊位,暗瘡就無咩既
比起粉刺,我個D應該係白頭定油脂?可以用圈圈棒吱出黎,但好似d起雞片療癒片咁夾出黎就唔得,係白白地又好軟身,似油脂多d
我個鼻的確成日都乾到甩皮,但搽野潤佢又好易起白頭油脂,又要吱出黎

其實我未試過成功清到黑頭,做完上面磨砂、凍膜、洗完臉都係向度
我有用DMC,洗完面仲要用啲暗瘡針或者粉刺夾輕輕力整走啲黑頭粉刺架
應該咁講,我覺得佢嘅作用係令你啲污糟嘢軟化同浮起,令你可以喺無咁傷皮膚嘅情況下整走啲污糟嘢

所以我嘅程序通常係:DMC>20-30分鐘後暖水洗面開毛孔>用粉刺夾洗走污糟嘢>洗面>敷mask

不過如果你用過覺得無乜效嘅,會唔會考慮試下出面可以單次做個啲facial 等人幫你清咗少少先?比人清咗幾次,之後自己清都易啲

另外如果你乾肌,可以得閒敷多啲mask
搽cream如果起油脂就最好揀過第二隻啦
始終每人膚質唔一樣,揀隻啱自己用嘅最重要!可以試下揀啲gel狀嘅無咁笠,應該無咁易起油脂掛
我都係 個鼻勁多黑頭
暫時搵唔到咩產品work
有用lush mint mask
用完啲黑頭易唧啲 但唔覺有令佢減少產生黑頭
靠做facial 針清
不過針清得多遲下啲毛孔應該玩撚完
我塊垃圾臉就係:
gel>唔夠補濕
油/潤>起油脂粒

敷mask都似係心理安慰多過真係有效補濕
多謝絲打大段回我
我會留意下邊度facial清黑頭好,試下有無效
我未試過針清,但成日都會吱d黑白頭出黎
其實吱咁多,已經覺得毛孔
唔該晒絲打
Etude house oh my eyeline cp值極高
我極油眼都唔會溶 捽眼都只會甩黑色碎
其實點樣清黑頭又同時唔整大毛孔
自己清又驚唔乾淨 出去針清又好似大力到整大毛孔
其實你講既野冇錯既 但試下唔好一黎就話人on99 CLS好似全世界欠撚左你咁
各位絲打有冇試過係look fantastic落單
有D產品dispatch左有D寫awaiting dispatch
但係awaiting dispatch既產品冇收錢
咁係咪即係比人cut左果件產品
第一次用look fantastic
有冇興趣開翻個black Friday化妝品po
印象中上年mac折得好勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞