不規則分享 | 化妝品+護膚 23

1001 回覆
20 Like 8 Dislike
我都覺得真係無乜效果
有冇check成份?silicone對silicone之類
我都覺 好在淨係買左兩枝試水溫
每個人膚質體質唔同
好難確實答你用邊隻面霜就一定會唔出
一般嚟講潤嘅程度比較通常都係
油/膏狀>>cream/乳霜>>gel

不過而家啲產品越出越多
科技又越嚟越進步
唔少water gel都會有鎖水功效
見你話t zone會出油
會唔會係搽完cream
Cream嘅潤+再出油嘅問題?
可能揀枝無咁‘笠’嘅會好啲?
我覺得佢acid個啲幾work
差唔多成條line買哂,係油同acid類用左2-3枝見到有效果
Serum就真係麻麻
咁多位絲 相信大家成日買到唔岩自己嘅產品
你地會點處理? 我好多都dump 但明明用得一兩次 又好浪費
係喎 之前我都試過
之前有個roommate送左支YSL唇膏比我 但係支野顏色幾老土下 $100放左上去carousell到賣
不過我依家想放嘅係冇咁貴 e.g. colourpop visee 唔知有冇人要
錢都唔想要 只求甩手
我會用黎查身
我都係
有 好多賓賓會買
求救求救
本身混合肌但係鼻頭出油出得好勁 可能上咗妝1-2個鐘就出晒油 本身都已經用控油base+粉底液 有用碎粉定妝
用粉餅補妝之後又係半個鐘內開始出油
有冇啲咩解決或者幫補嘅方法
我買左枝lactic acid 10%
暫時用左四日冇乜感覺
因為我主要想去印,會keep住用多排睇下點
最近乾到爆
大家用開咩skin care?
代購串咀不是新聞,我用代購我7左我認。但希望各位絲打提防呢間。
睇佢口吻已經知佢串到一個點。兩句已經係度鬧人。
佢有一兩枝特價平左,又爛面急住用.....
其實就咁睇
佢真係做個中間人通知返你咋喎
佢段錄音唔係forward人架咩?
定我7咗
你無取件你地通知你炸喎好似 仲要兩次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞