不規則分享 | 化妝品+護膚 23

1001 回覆
20 Like 8 Dislike
用Kerastase
其實我覺得kiko啲眼影都好好用 買咗兩盒 啲色全部都好靚好日常 顯色度又比日系眼影好 同埋幾持久 最重要係平
窮學生表示 除咗底妝 胭脂同唇膏基本上都要買平野 kiko同excel loreal kate呢啲真係窮撚恩物
極乾好似covermark好啲?因為聽講suqqu唔岩啲沙漠乾肌喎 新版好似好咗啲 但聽聞差別都唔係話真係太大
同埋covermark性價比好似高好多
調色 ysl個枝點睇?
決定搵日去試試先
岩用就好 唔洗試咁貴既suqqu
有無絲打用過rimmel紅蓋粉底液覺得d色好難揀?

我試100同103上面, 明明100應該白d, 但上面竟然偏黃,
而103本身係屈記試上面幾好,仲白過103

但到出街(朝早)或者係黃光燈下,就變到偏黃同好暗灰

到底係咩問題
係粉底液定粉餅呀nars
粉底液

不過早排好似有新product出 你可以去試上臉睇下岩唔岩你
好呀!因為都想睇下粉底液
乾肌用依支都覺得夠保濕
有無聽過Care Cera
聲稱話溫和 不含5大致敏物
有冇掃推介?
同埋你地會一set咁買定係分開逐枝逐枝買?
眼影掃你地會一枝上晒幾隻色定分開?
有冇眼霜推介? 之前個隻係泰國買 香港冇得買 預budget 200鬆d 平時睇好多blogger介紹但都唔知係廣告定點 所以睇下依到有冇絲打可以介紹冇伏正野
想買新serum 有冇人用過clarins雙精華或者caudalie?
試緊takami肌底美容水同化妝水 毛孔好似細左

我混合性
有冇絲打有整到輕氧眉啊 有嘅可唔可以share下試後感
睇落好自然 好似可以last到年半至兩年
但都要大概$3000左右
有無人用過Aesop 保濕serum?
好唔好用啊?
皮膚乾到甩皮
利申:混乾,有暗粒
L‘oreal新出小棕皮唇膏好靚
買左292,霧面奶茶色,唔乾,自然又有氣質
原本想買埋291 294但無貨

轉載dcard美妝版:美到只能收編♥️Loreal小棕皮#292 https://www.dcard.tw/f/makeup/p/229881443?ref=ios
我頭頂薄左勁多
同埋好多白色碎屑 唔係頭皮
點攪
有無d 30蚊內既beauty blender
有啊,keep到大半年度啦,之後去左補色,補完呢次就keep得好d,但本身有高低眉,整完方便好多,完全唔後悔
我之前電染搞到d頭髮傷到用完conditioner個頭頂會勁痴立立 下面就一樣勁似草
用左美康一支瑞士牌子嘅洗頭水
一支大約百幾蚊 用完一次即刻無左痴立立嘅感覺
屋企人做緊化療都係用緊佢
你可以試下
用開Kerastase
佢有唔同功能 嘅洗頭水
你可以去鋪頭做返頭皮測試
黎緊11月去整,$2000中左右
本身條眉好柒 ,所以好有需要要整
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞