不規則分享 | 化妝品+護膚 23

1001 回覆
20 Like 8 Dislike
用緊estee lauder resilience lift
本身勁大黑眼圈、勁多眼紋
用左個幾月一啲效果都冇
要勤力啲敷眼膜先會淡少少
Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex呢款先正喎
其實我都係拎我媽個啲黎用
聽日去專櫃睇睇
有無包裝睇下?
眼窩好突 皮膚好白搞到暗沉非常明顯
啲人話如果用閃嘅眼影會更浮腫
請問有咩霧面眼影盤好用?
For新手 budget around 400
一支幾錢?定係你係成set買?
好似around 130-140$
我用生日個個7折discount買
都ok喎,唔算太貴
Lancôme 定ysl 唇膏好
yes 咁上下價
你覺得Kalanchoe 同Snow Glass 上咀似唔似
3ce mood recipe 眼影有款9色 係全matte 全大地色 新世紀stylenanda好似賣$32x
個人覺得好好用

tarte amazonian clay 有款12色全matte colourmix 賣$2xx
d粉無3ce嗰隻咁濕潤 我自己要求唔高 用落就覺得過得去

呢d你都可以望望
dose of colors baked browns
milani most loved mattes
too faced natural matte
stila eyes are the window
too faced just peachy mattes

搵日係屋企無野做就玩下d眼影囉 浮腫左都可以抹左佢再畫過嘅
d閃眼影唔好用咁大範圍
試下淨係內眼角或者淨係丁屎咁多係中間眼睫毛上少少
打下眼窩 鼻陰影咁
都係玫瑰色 但Kalanchoe係玫紅色 睇落去會突出啲同埋顯白啲
Snow Glass就經典嘅玫/豆沙色 日常啲 男仔睇可能會以為你無擦唇膏個種
好詳細 唔該曬!我會去望下
我睇過too faced啲色幾正
但係香港冇專櫃
我想有專櫃嘅可以等ba姐姐教一教我上色
有冇絲用緊bm新個隻暗瘡礦物粉
有冇咩遮瑕夾到一齊用?
今日去counter試上面,佢同我上埋遮瑕,但都深色左一撻咁
本身未用過礦物粉,平時用液體粉底會上左遮瑕先上粉底,但礦物粉要粉先後遮瑕,出黎效果好似冇咁自然

眼影新手買左too faced just peachy,無論包裝定顏色都真係好靚 不過全部都係matte色 同埋比較春夏
想問有冇絲打用過GIVENCHY 四格碎粉 有齊綠藍紫肉色嗰隻色?
效果如何?

呢期見到朗豪坊做緊優惠SET

利申:好似係混合肌
我用完狂生暗瘡
我唔用粉底液 買過兩枝粉底液都無用晒 轉晒礦物
我都會先用遮瑕膏 再上粉
見舊個隻咁多好評
仲唸住試下呢隻
佢隻遮瑕應該都唔洗買,琴日番到屋企
都係6個鐘到,已經乾裂左
舊果隻好好用 係乾左少少
好想試新果隻
你愈用愈鍾意 用掃印平時要遮既地方可以遮瑕都唔用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞