不規則分享 | 化妝品+護膚 23

1001 回覆
20 Like 8 Dislike
Excel
低調又靚 難失手
Btw唔好買canmake好易甩
model ans: excel
嘩 我都係蘋果肌 鼻頭 鼻翼 出油 加毛孔大有黑頭
試過懶清黑頭 用ga 呢隻加碎粉
樣衰到想搵窿捐 比人問做乜try so hard
有無人用過bm新出暗瘡line blemish rescue隻粉底
我夏天油肌 好易爆暗瘡 冬天就T字位油 但塊面好乾
夏天用舊版blemish remedy效果好好 因為我好怕粉底液好焗同埋勁易爆暗瘡 一兩個鐘塊面已經會好痕
bm呢個真係feel到個妝好輕 同埋無爆暗瘡
想回購 但已經落左架 所以想問下大家有無用過新版
同埋搭單問我咁嘅皮膚 冬天用咩粉底好 因為我驚礦物粉太乾 但又驚粉底液太焗身
我唔用base
窮學生得一枝muf調色base
碎粉而家用緊essence 好用過innisfree多多聲 都唔知邊個吹奏innisfree 粉感重到

btw 如果你皮膚好就試下boujris(唔識串 )healthy mix serum 遮瑕度低d 水d 落完妝冇咁乾
今年甩頭髮問題好嚴重,覺得髮量少左三分一
綁馬尾,條馬尾都無5蚊銀咁粗
明明已經keep住用無矽洗頭水,有無絲打有product推薦
定已經開始老,無得救
我皮膚偏黑,唔知襯唔襯呢
一陣出去睇睇先
我最近用呂新出個支 黑色洗頭水
明顯甩少咗好多頭髮 不過好撚貴 成299一支
唔知點解個唇色愈來愈黑同灰,上淺色會變暗或姐上唔到,已經做足落妝同埋瘋狂磨沙,都係咁。 。點算

係咪呢支
係咪用得太多tint 有色素沉澱?
上次有個ba 叫話用lip primer 打底再搽唇膏會好啲?
有冇人有用過estee Lauder最新出個枝粉底?
見啲人話好保濕又高遮瑕
停左用TINT,食色到爆,好難落
唔知關唔關一食野或姐飲水就會去補唇膏事 一日都唔知補幾多次
我查唇膏之前都會用無色潤唇膏+concealer圍住唇邊,之後再上唇膏,下次試下用lip primer先
Dior既xmas系列唔知幾時出呢
好多牌子好似都準備出xams系列
好似叫咩精華
好似樣嘅
你圖中呢支查落手會閃
我果支係個樽身閃但查出來唔閃
我一直冇出去比人清 自己好少吱 好怕痛
搞到鼻頭好多黑點
究竟 點先唔會變粗大
而家面部近鼻翼位置既毛孔都變大左

但係太怕痛 最多敷下泥膜
原來想
但見到個價之後就
299真係好貴!我買開$100一set個d
Anyway,多謝絲打,共勉之!
Ettusais枝洗面好正
係我唯一一枝用完會回購嘅洗面
試過轉其他試下
但用過真係唔想轉
洗完會feel到塊面乾淨咗
同都有少少卸妝功效
最重要係洗完唔會面乾唔會有崩緊甩皮!
其實秋冬係咪照用粉餅補妝就得
睇左nars同Mac 心大心細咁 有咩絲打用緊比意見我
同埋呢我平日出街整係搽base加碎粉 但成日好快變灰沈沈咁 我個人比較黑 所以想問下有無調色base好推
我而家用media 之前用過台款sofina覺得都係好白 我睇過話要買珊瑚色/蜜桃色 有無咩brand有
利申 乾肌
調色覺得Mufe 好好
好似有粉色

我就用紫
有冇絲用過briogeo
覺得點
我係暗瘡油肌黎既 之前用Mac 既foundation 就爆到仆街
轉左NARS之後就冇依個問題
夏天出左油好似變左奶油肌咁 好靚
已經用第三支NARS既foundation
今日買咗KIKO 432,好靚呀
唔該晒絲打
極乾肌而家諗緊買suqqu新粉霜定係covermark草本粉霜好 兩隻都多好評好難揀啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞