不規則分享 | 化妝品+護膚 23

1001 回覆
20 Like 8 Dislike
我都唔算好油 但之前一用玫瑰果油就生暗粒
冇用即刻好好多
我會即刻拎支保濕噴霧噴喺塊面
可以試下mac prep& fix+
出紋係因為皮膚開始乾 缺水
你平時護膚係咪冇乜點補水?
sephora hk出左幾日架!! 但隔左幾日就下左架
岩岩決定想買就買唔到
仲買咗黎打算美白去暗瘡印
我係易起黑頭白頭嘅底啊
唔係旺區可能好啲
見好多絲推MUF 粉底
去過試上手覺得hd同water blend好似唔係超大分別?唔太識分
想搵d薄d既,唔洗太高遮瑕都okay 請問邊種好d?
有無用開mufe water blend嘅絲打講下平時用開咩base同定妝

新手上路唔知買咩配撘好想參考下
最好無spf度數因爲對防曬產品敏感 謝謝
covermark color essence好用
好薄好持久 適合皮膚底子唔差既女仔
同埋有少少光澤感 好creamy好靚
壞處1 coverage低 (薄&高coverage唔會並存)
壞處2 貴 大概600hkd

armani luminous silk粉底都唔錯,
pls追我故
題外話
銅鑼灣iope ba西到仆街
屌iope咁平價既牌子都西面
有冇人喺lookfantastic 買過野?
我件貨佢本身預算18-23送黎
但係依家一d 聲氣都冇,淨係話到咗hk custom cleared
想知佢係咪郵局派?最怕係不知名速遞想搵都搵唔到人
我買過呀 幾次都係都係速遞公司送
想問下....有無絲打有去美容院做facial?
依家驚覺要保養下...諗緊值唔值得去
之前見有絲講毛孔問題
我都毛孔粗大, 用過好多聲講可以收毛孔既PRODUCTS, 又勤做酸
但我唔覺得有毛孔有細到

最後走左去做co2 laser, 第2次已經睇到明顯收細
所以, 我覺得預期晒錢去買護膚品, 不如試去做laser facial
我之前係香港郵政送
有無人試過w lab枝妝前精華
見小紅書勁多人推 好想試下黃色同金色
前排試左法國e字頭枝妝前乳都無用
仲要好多人推

利申:乾到cls
有冇人有用紅妍肌底液?
用緊water blend
基本上係零遮瑕 但調到色
用返佢個HD碎粉但有啲出油
用用上粉餅就效果唔錯

混油肌但個嘴附近乾
用緊water blend
基本上係零遮瑕 但調到色
用返佢個HD碎粉但有啲出油
用掃上普通粉餅就效果唔錯

混油肌但個嘴附近乾
尋求好用嘅primer
用過好多款 但個妝感都唔係我想要嘅feel
定係我要求太高
只係想做到日系妝感嗰陣feel 同埋夠保濕
有冇絲打有介紹
貪佢有終身保養
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞