不規則分享 | 化妝品+護膚 23

1001 回覆
20 Like 8 Dislike
繼續

上個post講到:
ordinary 執笠大減價
轉季化妝品/護膚品推介

繼續互燒
asos冇buffet賣
但係我乾加敏感 有咩推薦
上個post有絲打講過嘅beautybay
好似都有ordinary賣
咩product先
眼殘miss咗 唔該絲打

好燒
岩岩見到澳洲有個牌子sukin
講到好天然
有冇絲打用過
敏感肌岩唔岩用?

Btw
Trilogy隻有機玫瑰果油好似幾正
用過佢既claming night cream 我敏感&混合性肌都ok 我起敏感既時候都照用佢 佢會有少少厚同杰但吸收完都唔錯 唔會好笠 我夏天開冷氣晚晚都用佢 保濕都夠 但冬天如果太乾就爭d
lm
混合肌,夏天t字位會出油 可以好勁
秋冬t字微油 兩邊面會乾 鼻翼會甩皮
有冇可能有一隻foundation 可以走天涯
定大家都係會建議買2種唔同的 ?
暫時心動(好似唔講得既某L字頭牌子)
同埋mac , MUF好似大家都好多讚 係咪都值得考慮下?
初次入黎問野 有錯勿屌太大力
如果絲皮膚本身唔差
可以試下armani luminous silk
持久 唔乾 有少少光澤感
面頰唔上碎粉會有奶油肌效果

利申混合肌絲,鼻眼底出油,冇甩皮
不過armani專櫃買要5xx
goxip買就有75折
我本身用緊呢枝 但就快用晒又貴
我去clarins 買左枝skin illusion 10spf
效果差唔多 不過有香味唔係個個岩
我都係混合偏乾 鼻出油
呢邊咩牌子都可以講架絲打
我覺得甩皮再用mac會妝感好差
不過絲打可以去專櫃搵BA試上面睇下感覺如何
其實點解goxip成日可以平咁多
會唔會就快過期咁
皮膚乾嘅用mac會好核突 我鼻會甩皮 上粉底嗰下唔乾妝感好靚 上得耐塊面愈嚟愈乾會起哂皮同開始浮粉
muf ultra hd
一年四季都用得
持久度好高,唔乾
妝感係霧光
我今日都用緊
trilogy 枝玫瑰果油好正
吸收得好快,搽完唔會覺得有層嘢喺度
加一,兩滴落face cream度幾好
用完第二朝皮膚會軟熟左
隻腳龜裂同隻手甩皮都係靠佢

利申:乾肌
多謝~~ 得冇諗過GA啊 因為好似太太貴
唔捨得 哈哈
我皮膚係毛孔大。有黑頭個啲
最難搞都係鼻兩邊會有乾皮 甩左就成日卡粉
所以好多時我都打好底先咁上妝 唔係就浮粉到仆街
Keke 有冇唔matte 既選擇 好似唔錯咁!
Btw好似係其他post見過你
係咪香水 定邊度呢
我冇用開香水哦
咁等我買黎試下先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞