不規則分享 | 化妝品+護膚 23

1001 回覆
20 Like 8 Dislike
飄眉!素顏精神,化妝畫返少少就夠,好方便

呢一年皮膚開始生好多暗瘡,仲不斷咁起,轉過好多中醫,skin care又係轉極都無變好,針清極都有,想問咁多位絲打呢啲情況需唔需要食A酸?
我係凍天個鼻頭會甩皮
其他地方又唔見話會好乾好緊
夏天就唔會出好多油 咁算唔算中性
我都係,想死

各位有無咩護膚品/美容方法?
我試過去做facical 做電動微針
做左都1x-2x次 效果係有 初頭毛孔仲大過以上張圖 但後尾好似習慣左個微針 無乜反應 又有做海澡殖針換皮膚 而家試緊果酸 因為我面都有好多暗粒
我亦有買日本野城醫生支收縮水 感覺都唔錯!但都係收細到小小同埋控制唔好再變大
我始終想再搵d其他方法盡快收復返皮膚
同埋另外有無咩化妝品可以遮哂d毛孔又唔易溶妝? 試過benefit支豬油膏 但都係遮得唔多同都會易出油
我每日都要化妝 工作需要因為 好困擾
我又係咁
做咗兩次果酸換膚好似少咗粒粒
但因為結焦多咗好多印同埋毛孔好似粗咗
好想死
或者試吓由生活習慣上入手?
有無咩好推介
試過好多base / primer 都唔啱用,會生暗粒
試下打laser?
係counter佢幫我先粉後遮瑕
出黎效果真係好差
平時落妝有冇落乾淨? 落唔乾淨 搽幾多skincare都冇用
如果皮膚接受到用卸妝油 應該會好過用落妝水 用油可以順便按摩下塊臉 個人認為有助推番啲皮膚表層嘅污糟野出黎
兩年前左右食過A酸
期間只用cetaphil洗面 菜瓜水 同cream
妝照化 但就用卸妝水落 唔用油
習慣keep到依家都係用簡單既skincare
直到依家都未試過再爆得好勁 間唔中一兩粒咁

你個情況又未去到需要食 但一食就要食成個療程 唔平 中間都唔好受 或者試下簡化啲skincare程序入手?
有無美容院推介?我做facical都係去私人細鋪 唔想去大型既美容院 變左淨sell唔會真係有效果
我有呀 我不斷抹 抹到塊面無哂污穢野為止 同埋我會有塊膠 專洗d污衊野出黎 同埋我洗面都會洗到好乾淨 亦用緊美國醫美品牌洗面gel 專針對黑頭粉絲 毛孔粗大 深層清潔既野~
不過通常大型美容院先有新d嘅機做,因為一部都成百萬。我唔推介邊間啦 因為我好少做醫美個面,而家係一個service好差嘅大美容院打緊v beam
想問下有冇d男士爽膚水介紹
阿媽走去微商買護膚品
唔要面咁做伸手黨 有無啲俾四字尾五字頭嘅護膚品推介,佢唔化妝,塊面中性肌,可以嘅話最好同一個牌子,預算大約三千,超過嘅話分幾次買
有無用過Kiko d 定妝產品
果日試佢幫我用都好似唔錯
我都係 我而家都開始舖毛巾
唔知做乜事突然爆
勤力啲換床單同枕頭套
極新手化妝
想問下各位
我用fit me 120色粉底同the seam 1.75遮瑕
局部上面都會好似橙咗一噠 人地睇落好似污糟咗
點解會咁
係因為隻色太深定個tone唔啱?
(兩支嘅色都係叫側邊d BA姐姐幫我揀
可以化妝?
唔係驚會塞住毛孔排唔到嘢咩
我黎緊會食 擔心緊返工化妝問題
係遮瑕一噠噠定粉底?
如果係遮瑕可能因為佢本身係for遮黑眼圈嘅橙tone遮瑕
如果遮面就用返膚色嘅

利申:唔知seam支遮瑕係點 純9估
極新手化妝
想問下各位
我用fit me 120色粉底同the seam 1.75遮瑕
局部上面都會好似橙咗一噠 人地睇落好似污糟咗
點解會咁
係因為隻色太深定個tone唔啱?
(兩支嘅色都係叫側邊d BA姐姐幫我揀
係遮瑕一噠噠定粉底?
如果係遮瑕可能因為佢本身係for遮黑眼圈嘅橙tone遮瑕
如果遮面就用返膚色嘅

利申:唔知seam支遮瑕係點 純9估

遮瑕同粉底都係咁 (分開用
係咁俾人問塊面係咪污糟咗
你係一上面就咁定後尾先橙左?
可能係氧化左
有啲化妝品上左面一陣就會氧化
所以可以叫啲BA姐姐幫你上完面再行一陣睇下妝效點先買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞