一人一個做服務性行業見過最on9既客

747 回覆
75 Like 4 Dislike
話說琴日做緊放題,我地鋪頭係2個鐘任食,係最後果半個鐘last order就會派雪糕紙,一人一個雪糕。點知有一枱客應該坐咗一個鐘多d,就問我係咪會派雪糕紙,我就同佢講last order會派,點知果枱有個後生仔係咁問依家想食派唔派?早走會唔會早派?佢d屋企人已經拍佢叫佢唔好搞咁多野,之後我即刻叫人派俾佢。其實做放題好忙,可唔可以唔好成日為難人地。btw,有枱6人枱叫左30粒雪米滋,正常10人枱都唔會叫太多,大約都係10粒。(仲有其他甜品)

鍾意食雪米滋都on9
你話佢叫完食唔晒就pk姐,叫都唔比叫做乜撚嘢放題
做緊便利店 有次有個西女人黎買甜筒 比錢嗰陣自己整跌左落地 佢執返上黎照比錢 比完錢之後
=佢 =我
:拎過枝比我
:你可以自己去換 我地會見到
:我叫你去拎過枝比我呀 聽唔聽到呀
我心諗
死臭西明明自己整跌又係到發脾氣 有手有腳唔識自己去換咩 不嬲啲客話要凍換唔凍 包裝凹咗要拎過枝都係自己黎架啦 後面仲要有人排緊隊

咁你咪又死死地氣去換

係 我係廢柴
不過我行咗一轉比返同一枝佢

我都唔想咁講 但你真係好廢
比番d尊嚴 客唔係大撚晒
面子唔係咁樣而放低
話說琴日做緊放題,我地鋪頭係2個鐘任食,係最後果半個鐘last order就會派雪糕紙,一人一個雪糕。點知有一枱客應該坐咗一個鐘多d,就問我係咪會派雪糕紙,我就同佢講last order會派,點知果枱有個後生仔係咁問依家想食派唔派?早走會唔會早派?佢d屋企人已經拍佢叫佢唔好搞咁多野,之後我即刻叫人派俾佢。其實做放題好忙,可唔可以唔好成日為難人地。btw,有枱6人枱叫左30粒雪米滋,正常10人枱都唔會叫太多,大約都係10粒。(仲有其他甜品)

鍾意食雪米滋都on9
你話佢叫完食唔晒就pk姐,叫都唔比叫做乜撚嘢放題

點解唔可以而家叫
咁都叫為難
佢問我豬扒包係咩肉整
雞蛋仔係咪每一粒仔都有粒雞蛋
兩個都外國客
你咁靚點解唔做雞

我有幾十億存咗喺你哋銀行

自爆靚女
有日落狗屎 有個客買完野遮架拎遮發覺唔見咗之後報警

其實呢個有咩問題?
佢真係俾人偷咗遮喎!
雖然有小題大做。
講到尾你間舖都有少少責任囉!
你叫人擺低但係又無幫人睇好,
再唔係俾個膠袋人裝。
之前翻迪士尼
有隻蝗個細路係舖頭拎住個水樽屙尿
我同事上前阻止
佢用煲冬瓜講個小朋友忍唔住啦
仲補多句
你地要啲小朋友忍尿忍得咁辛苦 有無人性嫁

勿相認

去廁所囉on9

佢地話廁所條隊好長
有次有隻蝗問我邊度廁所唔洗排隊 我答佢周圍都好多人 邊度都要排
佢就話問我等於無問 請我翻黎幫唔到客人解決問題

比我會答佢 周圍柯囉 還掂你地都鐘意咁架啦
我講緊歪音普通話同大陸人講野 佢同我講可唔可以講普通話
暑假返臨時工係學校派書
讀過中學都知第一次拎書多數都有欠書
有個家長屌鳩我地點解比左錢都冇書拎
我地話係出版社未印好,我地都冇貨比到你,有就會比返同學
佢話佢地係做生意既,有咩可能比錢冇貨先
心諗你做生意做到你咁on9,訂貨係咩都唔知
仲撻個例子話 你去惠康買完野比哂錢都唔會唔比返袋野你啦
問個同事 你讀邊間㗎!
話讀kong u
佢竟然話 kong u?你呀?我唔信囉
真係好撚侮辱 屌你老母

結果老師幫手,仲閙埋老師,又去埋校務處
臨走仲同門口個看更呻

有咁撚戇鳩嘅家長,係蝗定港豬?
諗返起一次好撚嬲 我做飲食part time

咁個時就收鋪 要收晒d醬汁瓶返黎洗第日用
你知好多人係你收鋪個時黎食野架啦
仲要叫埋d要整好耐嘅野
咁佢地叫個樣野就要加埋另一個醬點黎食嘅
一開始我唔記得左比 就諗住比一兜佢地自己分

之後繼續收野啦 點知收收下佢又問我拎多次
我就望一望岩岩比佢個一大兜睇下仲有無啦
點知仲有大把 我就指住兜野講 呢到有呀 可以用呢d

點撚知佢同我講 下!點用呀 我唔識佢地架 你叫我同佢地一齊用? 明明成班人識既坐埋一齊
落左半閘/大半閘都要走入黎問close左未

屌呀唔close我落閘比你玩考腰力呀?

打電話嚟問你有冇開工
冇開工搵鬼聽你電話~

啱呀 打黎問你「想問下你地依家係咪開緊架」
唔係開緊咁就冇人聽佢電話啦下嘛

咁都要講句野嘅
.冇理由通左即刻收你線架

咪就係
唔記得最重要既
賣醫療野個陣D廢老好鍾意除褲露jer騷擾我地d女同事
中學做飲食partime 個間係日本嘢嚟 我 大陸客(兩位)
先生食咩
三文魚
請問要咩整法嘅三文魚呢 我地鋪頭有鹽燒三文魚頭、三文魚刺身、三文魚壽司等等
刺身
請問三文魚刺身 要4件定8件?
4件夠你食定我食?(之後同佢條女笑)
好 即係要8件三文魚刺身 重有冇其他?
乜你有其他俾我嗌咩
我哋餐牌上面有嘅嘢都有得嗌
咁你有冇清蒸三文魚啊(佢條女係側邊笑)
唔好意思我地餐廳冇清蒸三文魚
咁你就唔好話咩都有得嗌喇
之後我無理佢 走咗
我屌你 明玩嘢啫 為咗係條女面前攞威咁樣好好玩咩
你真係覺得好好笑咩

呢啲真係戇鳩當有趣
暑假返臨時工係學校派書
讀過中學都知第一次拎書多數都有欠書
有個家長屌鳩我地點解比左錢都冇書拎
我地話係出版社未印好,我地都冇貨比到你,有就會比返同學
佢話佢地係做生意既,有咩可能比錢冇貨先
心諗你做生意做到你咁on9,訂貨係咩都唔知
仲撻個例子話 你去惠康買完野比哂錢都唔會唔比返袋野你啦
問個同事 你讀邊間㗎!
話讀kong u
佢竟然話 kong u?你呀?我唔信囉
真係好撚侮辱 屌你老母

結果老師幫手,仲閙埋老師,又去埋校務處
臨走仲同門口個看更呻

有咁撚戇鳩嘅家長,係蝗定港豬?

應該係港豬
1.一入枱鬧9經理講嘢大聲 叫佢行開d
要自己揀,阻咗後面啲客揀位

2.個客唔肯落酒單(要下單,以免18歲以下攞酒飲)
我男友提醒咗3次都唔肯寫
仲話: 家陣你service我定你service我呀?
英文都用錯
男友喺遠少少屌9佢:俾百𡃁蚊食餐飯當自己老細呀
個客應該聽到 勿相認

我做個間酒店既自助餐要客人食夠200蚊先有免費泊車
有個客一支公黎食左個自助午餐埋單$159
我地要佢俾泊車費佢即發老脾大大聲話自己食左好多野咁幫襯都仲要收佢泊車費
試過有個肥west女人入到鋪頭
肥west女人
呢件係咪最大得大碼?
係呀小姐
即係無曬加大碼?
唔係無曬加大碼而係佢無出到呢個size
咁你拎件細碼比我啦
下...哦...好呀 (心諗想整爛我地d衫?)

轉個頭見到成件細碼比佢撐到變左大碼
仲要話唔好著叫我地咪攞出黎賣
我同d同事一齊

肥芝
牛肉丼讀做牛肉
唔試食點買阿

100?50啦

返貨咁平你賣咁貴 賺死你啦

有d唔睇住小朋友任佢周圍搞 整爛d野就話小朋友咁細個點識點點點點阿

香港客係最on9

他還只是個孩子啊
普洱讀左做普耳 笑到我

正音撚話讀普耳, 可以 check 何文匯本書

https://cantonesestandard.wordpress.com/2010/07/

普洱市可能一直讀普「李」呢
走過黎淨係講「蛋糕」兩個字
我以為佢問攞試食,就耍走佢話無
點知勁撚大聲鬧我話要買 屌9我撞聾

屌你老味你淨係講蛋糕我撚知你相買呀臭婆娘
LM
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞