一人一個做服務性行業見過最on9既客

747 回覆
75 Like 4 Dislike
有小朋友嚟開生日會
負責表演魔術
係啲三個杯疊埋扮變走嘢啲呃小朋友嗰啲
有個聰明屁股小朋友喺我後邊望住我整
之後大聲同佢老母話 個姐姐好渣出千呃人

佢老母仲走嚟話我教壞小朋友唔專業
抵我讀唔成書要做快餐店

屌我PT賺錢讀碩士唔得嘅😔

個老母係咪以為你變魔法
四肢健全要人搵輪椅推佢上機 話安排唔到比佢就投訴
利申 地勤
試過有美國客一家大細拎住張汽水折扣卷黎買汽水
張野上面中英列明淨係可以買汽水
收佢張 coupon 之前已經解釋左係汽水
佢話ok冇問題
然後佢見到我隔離有部沙冰機
=我 =美國佬
: (指住部沙冰機) i want this
: sorry, this coupon only can be used for soft drinks
: why?
: sorry, it's the regulation
: why? i want slush
: (指住後面部汽水機) sorry, only for this coke, spite or fanta
: why?
: (英文差詞窮照讀返張 coupon寫既比佢聽)
: (皺眉頭一陣) ok just give me coke
: (鬆左一口氣收錢)
之後佢見到我禁汽水比佢
: (指住部沙冰機勁大聲) no! i want this!
然後我又重覆一次岩岩講既野
: you didnt tell me
: i did
然後佢話佢唔要叫我退錢鬧我態度差

利申 英文極差
海狗公園

蝗蟲:這個海洋列車是不是到金鐘

我:

對啊 經銅鑼灣出旺角

利申成日比人問係咪出到旺角
勿相認
比錢埋單
客:我有8折架喎

我:你有VIP卡?

客:冇喎!不過我識你呢間鋪既經理!佢話我黎買咩都會比8折我!乜你唔知咩!?(態度度極差)

我:唔好意思,我唔清楚喎

客:你叫話得事既人出黎!

我:呢度我話事既,我係呢度既經理,有咩幫到 你?

利申:同一間鋪做左3年

經理好波

之後點
比錢埋單

客:冇喎!不過我識你呢間鋪既經理!佢話我黎買咩都會比8折我!乜你唔知咩!?(態度度極差)

經理好波

之後點

冇之後啦
果日係最後一日番工
比錢埋單

經理好波

之後點

冇之後啦
果日係最後一日番工

有小朋友嚟開生日會
負責表演魔術
係啲三個杯疊埋扮變走嘢啲呃小朋友嗰啲
有個聰明屁股小朋友喺我後邊望住我整
之後大聲同佢老母話 個姐姐好渣出千呃人

佢老母仲走嚟話我教壞小朋友唔專業
抵我讀唔成書要做快餐店

屌我PT賺錢讀碩士唔得嘅😔

渣ga
話我唔專業

屌 咁我唔係長做呢行麻

係太古做對住果d 閪客慘過狗
我喺金鐘做閘機嘅
咁日日都有好多人拎張八達通拍我,
之後推我過……
平時D閪女人拎個銀包死磨爛磨搞到塞鳩住哂都已經夠on9啦
點知有一日,
有個更加閪嘅女人
一個戴眼鏡嘅on9女人
佢拎住張八達通拍完之後
咁我嘟同show埋個餘額,俾埋個箭咀叫佢出閘啦……
點知佢企撚咗喺度,呆咗……
原來佢hang撚咗,佢唔撚識過閘機呀!!!
之後仲要有人喺後面提佢過……
我心諗:乜而家真係有人唔識用八達通同閘機嫁?
乜香港地有D咁嘅人嫁?
臨收工
d港女企係舖頭入面圍埋一個圈傾計
唔撚係買野又唔肯走
傾多兩句又撥兩下衫
on9公司又唔比趕客
簡直大撚把on9客
我地係一到收工時間就收野唔做生意,
點知個客黎到,
我就話,唔好意思,我地收左架喇
佢就即刻西口西面話,下!有冇搞錯?
我話,係呀,冇搞錯
跟住又重複下!有冇搞錯幾次
我都係照答,係呀
跟住又問我,依家幾點呀!收工時間喇咩!
屌你老母都撚話左收撚左,問乜撚
仲好似想開口屌鳩我咁款,
收皮啦!
係咁邊件邊件幾錢,屌佢指住價錢牌,大大聲講幾錢,佢都會講唔好意思,但係心諗

有d客真係要驗下眼

之前做樂園大把蝗係咁
通常都唔撚理佢地只會用手指督下個價錢牌
睇唔明咪唔好買囉
之前翻迪士尼
有隻蝗個細路係舖頭拎住個水樽屙尿
我同事上前阻止
佢用煲冬瓜講個小朋友忍唔住啦
仲補多句
你地要啲小朋友忍尿忍得咁辛苦 有無人性嫁

勿相認

之前有個蝗童係舖頭痾落個喼入面
痾完閂返喼又冇漏出黎
入apple問有冇samsung賣
啲蝗蟲指住罐bb仔奶粉 問我好唔好味

屌,真係on9._
=我/ 同事 =西女人

=有冇新?
=冇呀show曬出黎
走去搵第二個同事: 有冇新?
: 冇呀show曬出黎

無限loop 屌你老味冇就冇嫁啦問第二個都係冇嫁啦!又唔撚信我!

利申:有新都唔想拎俾d西女人

試過,
真係好多呢d on9狗
落左半閘/大半閘都要走入黎問close左未

屌呀唔close我落閘比你玩考腰力呀?

唔好話落半閘 冇開閘熄埋燈準備走見你仲有人都求你比佢買埋 唔幫佢買仲好似我錯咁
做萬X比人問小飛人藥水係邊度?

搞左陣先知道唔係小係雙
=我/ 同事 =西女人

=有冇新?
=冇呀show曬出黎

無限loop 屌你老味冇就冇嫁啦問第二個都係冇嫁啦!又唔撚信我!

利申:有新都唔想拎俾d西女人

最憎就係同佢講冇嗰件產品再去問多幾個同事
大陸人問
呢埸雨會落幾耐?
要等幾耐先有的士?
點解冇WIFI?

仲有:
點解要排隊?

支那狗成日都問點解 , 仲要係白痴問題 。
唔答佢又唔得 , 答佢又好似同弱智嘅人講道理一樣 , 搞到自己智商都低埋

試過:買野都要排隊?
仲要唔止一個咁問
我會答:唔洗既
有件貨係防uv遮 試過有兩三個客問我落雨用唔用得 我係佢面前笑到停唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞