一人一個做服務性行業見過最on9既客

747 回覆
75 Like 4 Dislike
返日式餐廳 只賣炸物
好多客入黎坐低睇完menu就會發老脾

:點解你喱度無拉麵同壽司食,咁樣點算係日式餐廳
:唔好意思我地只賣炸物
:咁熱氣我點食啊
:咁或者小姐你可以試下其他餐廳

:你喱度有無菜食
:我地炸物伴碟既椰菜絲可以散叫
:我唔要食喱啲,有無菜芯生菜
:可能對面茶記會有,我地喱度就無,唔好意思

:你地炸物可唔可以唔炸
:唔好意思唔可以
:你地煎俾我得唔得,太熱氣我地食唔到
:唔好意思menu上面無既野我地廚師都做唔到
:你地個廚師識炸野會唔會係唔識煎野啊
:小姐你如果覺得唔啱食可以再慢慢睇下先

有次有個比較上左年紀既auntie客打黎問我地舖頭地址
:請問你地舖頭地址係?
:XX街XX號地舖
:即係邊度
:某某商場附近,某某茶記對面
:我唔識黎喎,XX街即係邊度
一打唔使找 最後講多左次地址就收左佢線
唔試食點買阿

100?50啦

返貨咁平你賣咁貴 賺死你啦

有d唔睇住小朋友任佢周圍搞 整爛d野就話小朋友咁細個點識點點點點阿

香港客係最on9

呢啲真係好撚燥

試過有細路喺舖頭入面瀨尿之後 個家長眼尾望一望你 跟住粒聲唔出施施然拖住個細路走 仆街到

我試過有過大陸老母拖住個仔入黎睇衫
但個老母全程傾電話 唔理個仔
個仔周圍跑 我已經啤實佢 閪哂面
跟住佢仲周圍摸啲野
佢一摸 我就移番正個位 等佢知佢整亂我個場
之後佢突然走埋啲鞋到踩對白色鞋
我真係忍唔撚住捉撚住佢隻手扯開佢:你係咪on9架?
佢就跑番出去搵老母 但佢老母仲傾緊電話唔show佢
都係便利店
有人黎入八達通 問我點解入完$50但餘額係$3x
我話因為你張卡本身負錢
佢又唔信 話要返張單 之後比左佢佢問點解張單無寫本身有幾錢
點解steam 濕蒸上唔到100度
之前返7仔
條友買完支水問我地拎紙杯
然後佢倒支水落隻杯度去微波爐叮
跟住微笑同我地講佢唔飲得凍水
跟住我同佢講
先生 微波爐側邊有熱水機
然後佢唔出聲拎左杯叮完嘅水走左

咁想問巴打 7仔熱水點收錢法? 就咁行埋去斟好似唔係咁好

唔洗錢啊 多數都冇乜野除非你斟勁多
鋪頭無 XXXXL 碼既衫賣
話要寫信去公司投訴我地

心諗 XXL 已經好大件

幫襯你個個係cat girl?
做室外泳池服務員, 有次個天行雷閃電, 差在未落雨, 天文台都掛左雷暴警告, 呢個時候梗係要收池啦, 嗌完廣播就俾客屌...

我: 客:

: 你因咩事收池呀?
: 雷暴警告呀先生
: 劈到嚟呢咩?
: 係呀, 個天都黑晒啦
: 都未劈到落嚟, 你收咩池呀?
: 唔係wor先生, 天文台話個雷已經入左200米範圍, 為左客戶的安全係一定要收池架
: 你地的泳池使用守則, 有邊一條寫住個雷入左200米範圍就要收池呀?
: 呀...咁但係, 我地e家都真係要收池啦, 救生員都已經離開晒, 或者晏少少你再嚟過呀 (心諗: 做乜撚呀, 係人都知呢個情況梗係要收池離開水面架啦, 有冇客過嚟屌醒佢呀...)
: 唔洗啦, 我e家就去投訴你, 投訴個泳池, 投訴呢間公司, 有咩理由個雷未劈到落嚟泳池就要收池, 我一定投訴你地架, 邊個話8號風球唔游得水, 我10號風球都係咁游啦

痴撚線, 鬼唔望佢一行出街就俾雷劈撚死

叫佢投訴天文台先治本架嘛!
掉張500蚊紙同八達通過嚟想增值,粒聲唔出舉起5隻手指
問佢入500?
佢so都唔so你淨係舉5隻手指
入完之後就開聲屌9你:我入50啊你做咩入500
我真係屌你老母
返個間餐廳就專食蕃茄嘅
前排有一家蝗黎左 一入門口已經勁大聲講野 大聲到成間鋪都聽到 連廚房啲人都申個頭出黎望下咩料
之後個家蝗又要懶醒懶熟 話呢間鋪頭成日黎食
後尾落單個時 個啊叔大大聲問我 有冇芙蓉蛋飯?
個下真係忍唔到笑 同返佢講 冇啊 呢到剩食蕃茄架咋

前幾日又有兩個大陸女人黎食
一入黎個樣已經西撚到仆街 叫我落單個時又係到扮到好清楚啲餸點嗌 點配搭咁
蝗女1 蝗女2
:我要個雞肉 意粉啊
:要多個沙律啊
:呢到冇沙律
:咁格離個啲咩黎? (指住格離枱碟雞扒下面啲配菜)
:呢個係啲餸嘅配菜黎 (已經好撚無奈 心唸你扮夠清楚點落單未)
:咁要呢個雞啦 唔要雞肉啦
:咁姐係要香酥雞扒唔要雞肉啦 兩個唔同架喎
:我夠知

我即刻心唸 知你又問?
就係最撚憎啲大陸客扮熟客 乜都唔知就亂鳩咁嗌 指正返嘅時候又屌返你轉頭 死都要攞返尾彩 唔撚認自己柒左

蕃滿門
之前返7仔
條友買完支水問我地拎紙杯
然後佢倒支水落隻杯度去微波爐叮
跟住微笑同我地講佢唔飲得凍水
跟住我同佢講
先生 微波爐側邊有熱水機
然後佢唔出聲拎左杯叮完嘅水走左

咁想問巴打 7仔熱水點收錢法? 就咁行埋去斟好似唔係咁好

唔洗錢啊 多數都冇乜野除非你斟勁多

之前有次病,自己有帶水瓶係身,不過d水凍左經過7仔諗住入去加少少熱水,點知都未入門口,係門口拎住水瓶行入去已經比個阿姐叫住:呢到唔針得水

果時已經咳到講唔到野…
返飲食
有次我地鋪有款麵d料翻唔切貨 咁就要同客講冇 做唔到出黎

唔好意思呢個麵今日冇
咁早就冇咁你叫我食咩好啦(其實仲有其他野揀)
廚房話冇 翻唔切貨 所以睇下你會唔會揀第二樣啦
廚房同你講冇就冇架啦 咁我食咩呀

屌你老味廚房做煮既都話冇點樣做比你
唔試食點買阿

100?50啦

返貨咁平你賣咁貴 賺死你啦

有d唔睇住小朋友任佢周圍搞 整爛d野就話小朋友咁細個點識點點點點阿

香港客係最on9

呢啲真係好撚燥

試過有細路喺舖頭入面瀨尿之後 個家長眼尾望一望你 跟住粒聲唔出施施然拖住個細路走 仆街到

我試過有過大陸老母拖住個仔入黎睇衫
但個老母全程傾電話 唔理個仔
個仔周圍跑 我已經啤實佢 閪哂面
跟住佢仲周圍摸啲野
佢一摸 我就移番正個位 等佢知佢整亂我個場
之後佢突然走埋啲鞋到踩對白色鞋
我真係忍唔撚住捉撚住佢隻手扯開佢:你係咪on9架?
佢就跑番出去搵老母 但佢老母仲傾緊電話唔show佢

諗番起以前幫我間學校嘅展覽睇檔
有個講唔咸唔淡廣東話嘅阿媽帶住個仔黎我睇緊果個booth,睇學生做嘅機械人製成品
(部野講緊都有成米咁高,好似重25kg左右)
明明大大個牌寫住不准觸摸,個仔就爬入圍欄度,成部機械人由頭摸到尾
咁我就梗係叫個細路唔好再摸啦,萬一部機碌落黎整親佢就大鑊

點知個阿媽冇叫停個仔之餘仲走黎屌我
話細路仔活潑有幾出奇,部機真係碌落黎就係證明你間學校啲野有幾咁垃圾
臨走之前仲要咒間學校快啲執笠

今時今日香港有咁多呢啲家長,真係悲哀
比錢埋單
客:我有8折架喎

我:你有VIP卡?

客:冇喎!不過我識你呢間鋪既經理!佢話我黎買咩都會比8折我!乜你唔知咩!?(態度度極差)

我:唔好意思,我唔清楚喎

客:你叫話得事既人出黎!

我:呢度我話事既,我係呢度既經理,有咩幫到 你?

利申:同一間鋪做左3年

我笑撚左
都係便利店
有人黎入八達通 問我點解入完$50但餘額係$3x
我話因為你張卡本身負錢
佢又唔信 話要返張單 之後比左佢佢問點解張單無寫本身有幾錢

似係條友輸波或者輸馬,之後搵人發洩
比錢埋單
客:我有8折架喎

我:你有VIP卡?

客:冇喎!不過我識你呢間鋪既經理!佢話我黎買咩都會比8折我!乜你唔知咩!?(態度度極差)

我:唔好意思,我唔清楚喎

客:你叫話得事既人出黎!

我:呢度我話事既,我係呢度既經理,有咩幫到 你?

利申:同一間鋪做左3年

我笑撚左

屌 我做果間都試過
客:你地啲雪糕好凍呀,啲小朋友點食呀
應該強制每一個香港人都要返一次服務性行業
咁全香港就會無晒闣客
應該強制每一個香港人都要返一次服務性行業
咁全香港就會無晒闣客

巴打你太天真
最賤既客全部都做服務業
有冇聽過妓女會約埋去叫鴨?
一樣道理
掉張500蚊紙同八達通過嚟想增值,粒聲唔出舉起5隻手指
問佢入500?
佢so都唔so你淨係舉5隻手指
入完之後就開聲屌9你:我入50啊你做咩入500
我真係屌你老母

呢啲仆街擺明搏投訴r著數
最戇鳩既Sales得唔得
細個去買鞋 揀左對Timberland (個時未興)
無Size 佢比左對細4個碼既我試 仲要唔講
我話著唔到落去 佢話著著下會鬆
我問佢 咁你會唔會買對細4碼既鞋去著鬆佢
佢即黑面
試下中間都聽到佢同另外既Staff話會搞得掂我(呃)

On9
輕輕一推
試哂十幾種味既雪糕 然後話都唔好食既
上菜要幫女上先 我幫個TB上先
個TB屌鳩我
三十幾歲廣州女人咩住個仔同自己阿媽食早餐 個餐有個窩夫
我俾左個strawberry jam佢
點知佢行過黎要蜜糖既時候同我講:
食窩夫要用咩架?要用蜜(頭對住我chok一下)糖架嘛
然後頭也不回行番埋位
我立即傻眼然後假笑講一句唔好意思
頂有話食窩夫一定要用蜜糖架咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞