一人一個做服務性行業見過最on9既客

747 回覆
75 Like 4 Dislike
係咁邊件邊件幾錢,屌佢指住價錢牌,大大聲講幾錢,佢都會講唔好意思,但係心諗

有d客真係要驗下眼

我個到賣衫 啲大陸狗都係咁
永遠唔撚試下搵價錢牌
試過有條大陸西試衫 前後問左我起碼五次幾錢
仲要個價錢牌吊撚住係佢心口 跟本一定睇到
我就特登扯起個價錢牌答佢$4xx
佢隔左陣再問 我就頂唔撚順唔答佢
佢話:怎麼價錢都不記得
我咪回佢:你自己也不記得呀 為什麼我要記得
服務業黎講香港人就港女同中年男人最on9
支那同蝻就全部都on99
做某知名波鞋店

我= 大陸客=

: 有沒有42碼
: (check完冇碼) 不好意思呀 現在只有40跟44
: 那42.5呢?
: 沒有了 現在只剩40跟44業
: 41.5都沒有了?
:

: 服務員(勁撚大聲)
: 有甚麼可以幫你?
: (指左至少十對鞋) 拿這些鞋子的40碼給我試
: 。。。。(我點拎呀屌你老母臭?)

: 有黑色嗎?
: 沒有呀 我們有的顏色都放出來了 你可以看看
: 那有藍色嗎?
: 我不是說所有的顏色都放出來了嗎?你看到有藍色嗎?
: 都沒有黑色藍色嗎?
: ...
做某知名波鞋店

我= 大陸客=

:

: 沒有了 現在只剩40跟44
中五果年暑期工做waitress
有次星期六晚市,勁忙
有個阿叔叫我過去,跟住同佢個仔講"記得俾心機讀書呀,唔係第時好似佢咁返呢d工"
跟住同我講"冇野啦,你走啦"
果一刻好忙冇乜野,夜晚放工諗返起眼濕濕

後尾轉左做補習,同d小朋友好fd, 人工又高d

呢啲係仆街喎
係某餐廳返pt

送到個鐵板牛扒去個客面前
佢就係度吹水
跟住問我可唔可以幫佢切埋
我唔撚理佢放低就走開
之後行過佢身邊係度話:做咩唔幫我切埋

不如我幫佢食埋塊扒 我唔撚介意
做某知名波鞋店

我= 大陸客=

:

真係好經常發生
仲有好興同個客講最大42
十個有九個都問咁有冇42.5
同佢講冇
仲要問多次咁43呢
試過暑期工做書局,有個疑似大陸佬俾張書單我叫我執書單上第一本書,執完之後出黎俾佢,之後又話要埋第二本,咁我又走返入倉搵。如是者重覆多一兩次之後,我話不如你一次過話我聽要邊幾本,條友唔理我繼續叫我逐本搵,於是我入倉執左一疊幾本書出黎飛落個櫃面度然後走左去,條友就屌鬼話要搵經理
最on9都係買野比錢又要戴住耳筒,
問佢野一係聽都聽唔撚到,一係大大聲 下?
除一邊耳筒唔撚洗死掛,
因住行出馬路車撚死你

俾錢有咩要問?一手交錢 一手交貨好簡單啫

直頭聽唔撚到你叫佢比錢,然後企係到望唔知邊撚到 同佢講幾錢又"下"番轉頭
戴助聽器啦
比錢埋單
客:我有8折架喎

我:你有VIP卡?

客:冇喎!不過我識你呢間鋪既經理!佢話我黎買咩都會比8折我!乜你唔知咩!?(態度度極差)

我:唔好意思,我唔清楚喎

客:你叫話得事既人出黎!

我:呢度我話事既,我係呢度既經理,有咩幫到 你?

利申:同一間鋪做左3年

之前番u記 有個大陸女人黎問我大學生應該著咩碼
之前番u記 有個大陸女人黎問我大學生應該著咩碼

童裝啦
大陸女人先係boss

買對鞋未滿一千無得join vip 就算jojn左都要下張單先有八折 死r爛r 咁我地話比九折佢 死都要八折話你們公司政策點點點 其他公司都比

之後夜晚多人啲佢再入黎 走去問啲客係唔係vip 啲客無理我地又無理照收錢 佢屌我地話點解唔幫佢問
今日見個大叔去M記叫「要個金牛餐」
之後個收銀唔明問返佢,大叔就起勢屌個後生仔
話咩唔撚醒目、炒左佢就岩
做耳機sales 我= 客=
:呢d咩黎架
:小姐 係藍牙耳機
:咩係藍牙呀 即係可以上網架?
:

唉屌 我老豆都係m記屌過人
星期六早餐無平啲果個醒晨餐 無薯餅果個
之後收銀睇價錢唔同就屌個收銀無問清楚佢

返到屋企都仲係到講 仲好威咁話鬧到人眼濕濕
之後比我同老母屌

借連登代我老豆同果個收銀對唔住
唔知算唔算on9
我做果到係有果汁賣

一天氣凍就會有人黎問 d果汁有無熱飲

乜有人會飲熱橙汁?熱西柚汁?

真心唔明

大陸佬問我有冇得加熱椰青

唉屌 我老豆都係m記屌過人
星期六早餐無平啲果個醒晨餐 無薯餅果個
之後收銀睇價錢唔同就屌個收銀無問清楚佢

返到屋企都仲係到講 仲好威咁話鬧到人眼濕濕
之後比我同老母屌

借連登代我老豆同果個收銀對唔住

得罪講句
你老豆真係好撚垃圾
就算係個m記員工唔岩
都唔洗開口就屌鳩人掛
賣錶 ,個大陸客入黎搵A牌子,作為sales,
我sell左佢買一隻牌子好d又出名嘅錶(下為B牌),
買完幾個鐘番黎屌我要退錢, 我、

:你誤導我買B牌,我明明要的是A牌!
:我係介紹,唔是誤導,你自己都上網查完資料又問朋友先決定買。
:我現在要換!而且B牌這錶不是他自己機芯!
:你揀A牌嗰隻都唔係自己機芯
:你怎麼不說!
:你無問嘛!

之後賴死係度又話要報警又投訴
喂大佬收據上面都寫得好清楚,貨品有問題可以換一次貨,買完唔鍾意無得換,而且戴左幾個鐘錶有少少花。
我同佢企硬唔退唔換!
最後公司廢老經理怕搞大件事 叫我退錢比佢
退完比佢 隻蝗笑到四萬咁口講謝謝
你老母d閪客就係咁樣比高層養成!
個客人真正退貨原因係買錶個預算超左,搞撚到佢老婆無錢買另一隻,比老婆屌
N年前M記PT,我= 客=

: 要咩餐先生?
: 要咩餐呀先生(大聲)
: 我唔係黎參加問答大會!!(超大聲)

成世人遇過最戇鳩既客
以前返pizza box
張單:
吞拿魚意粉
*走吞拿魚

問店長點整
佢話:落多啲白汁,搞掂
大陸人入到黎大嗌服務員
我條team一向交到貨俾個客
有一次開返公價俾佢 (以往係9折)

我即刻俾佢屌老母 仲要當面話我d下屬係雞係狗
大陸喱賣鞋
佢要左display果對 同佢講晒係display
叫佢試大半個碼 試其他色 或者訂貨 佢乜柒都唔肯死都要果對仲要著住走 比錢同佢講十萬次無得退
屌結果佢行左三個字之後真係返黎話
對鞋唔舒服,兩邊唔同 賣次貨比佢 係間舖大吵大鬧
佢仲好似飲左酒咁嚇親啲客 啦啦臨退錢算驚佢搞事
好彩佢比現金 之後對鞋defect左

好撚憎支那狗 垃圾!

垃圾退錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞