一人一個做服務性行業見過最on9既客

747 回覆
75 Like 4 Dislike
普洱讀左做普耳 笑到我

自己見識少
大把人讀耳
普洱讀左做普耳 笑到我

唔知邊個笑邊個
部display機叉緊電既時候,有個啊叔走埋黎問點解部機咁熱,之後就好聲好氣答佢:因為部機叉緊電所以係有小小熱,個客發脾氣話:我夠知囉你咩態度啊,最後就唔鬼理佢
有小朋友嚟開生日會
負責表演魔術
係啲三個杯疊埋扮變走嘢啲呃小朋友嗰啲
有個聰明屁股小朋友喺我後邊望住我整
之後大聲同佢老母話 個姐姐好渣出千呃人

佢老母仲走嚟話我教壞小朋友唔專業
抵我讀唔成書要做快餐店

屌我PT賺錢讀碩士唔得嘅😔
有個客, 佢自己可能有病摔左佢幾下未開大就派報紙, 跟住係到嘈我話我手勢差, 屈我送多q

咩料
客:買野平呀
客:我朋友係會員買野平呀
我:哦⋯⋯你朋友係會員咁會有9折嫁
客:我朋友個名叫馬友萍呀
我:

電視框既朋友
有人入數俾我唔記得印入數紙做證明

我話唔得,最少要打番個簿俾我睇

但佢話佢乜都無,

然後話不如退番錢俾佢,佢再入數就可以有入數紙。

唔識處理呢d弱智級客
鮮奶有無唔凍
係美國做送外賣

Dinner 20% tips 係禮貌

有次有張單40幾美金 ,佢一蚊都唔比,激到我好似生蝦咁跳
杯蜜桃茶叫走冰 黎到之後問點解杯野唔凍

個大陸客埋單嗰時比銀聯 咁比佢禁完密碼佢就直接拔左張卡 最後部機話交易失敗 咁同佢講要碌多次 佢就屌鳩我話有訊息話交易成功 之後佢就走撚左 過左半個鐘到佢又行翻黎話原來交易失敗

明明個餐牌上面寫明係豬肉 個客都仲要指住黎問係咪牛肉

比個客問豚肉即係咩肉

同佢講碗湯係留番黎食沾麵 轉個頭佢成碗飲哂 仲問點解咁咸 然後又要比多碗佢

個客自己叫左咩餐都唔知 個餐黎到喇 我問係邊個 佢地又冇人應 又話冇叫過 之後拎翻入廚房 好啦 成檯客上哂野食 剩低一條友仲未有野食 條友問點解咁耐都唔黎 最後check完一輪 原來頭先嗰個餐就係條仆街

同個客講完啲配料點落落個菜到啦 之後問佢有冇問題 佢話冇 咁行開左之後佢又叫你埋黎問多次係點食

最on9係落左單5分鐘 問啲野食點解咁耐唔黎
之前返餐廳
幫啲仆街蝗落單
5分鐘後問我野食咁耐未到
屌你唔撚駛煮咩

有啲香港客仲on9
不斷催單
成間餐廳做你一枱生意咩
有時見到d人對d侍應無禮貌態度差
我都會幫口屌佢
我先
d衫冇跟size排跟住話要投訴

U記?
大學暑期工做萬寧 有對廢中入黎問我有無AA
跟著我話無 可能要文具鋪先有
之後佢地一唱一和咁屌鳩我話佢之前買過 又嘈話萬寧點解會無潤滑劑賣
果刻我終於知原來佢地係要ky 跟住我忍唔住反曬白眼咁話 AA同KY個用途好似完全相反啵 先生小姐
返u記企機收錢
有個女人埋到黎
之後嘟完件貨同佢講「小姐呢到一件商品 99蚊呀多謝
佢無撚啦啦問我拎staff number話要投訴我
話我態度差唔禮貌
屌你老母我同佢對話唔超過3句
返運輸customer service
客:我係邊個邊個,我嘅貨到未
我:請問有無單號碼
客:無啊
我:收貨人電話呢
客:無啊
我:咁我好難幫到你
客:我係邊個邊個,總之就幫我查
之後就開始屌屌屌
返u記企機收錢
有個女人埋到黎
之後嘟完件貨同佢講「小姐呢到一件商品 99蚊呀多謝
佢無撚啦啦問我拎staff number話要投訴我
話我態度差唔禮貌
屌你老母我同佢對話唔超過3句

漏左講
果時返pt 又想resign
我特登係張卡上面寫我number同埋個姓
仲串鳩佢叫佢唔好投訴錯
返工間餐廳同另外嗰間餐廳痴住(開放式嗰類)
隔離鋪有枱客佢可以大大聲叫過嚟叫我幫佢埋單

其實又有咩問題?
你哋人手唔夠,仲話個客大聲叫隔離舖埋單?!

可能我講得唔夠清楚 兩間鋪係唔同公司嚟
遇到西客就暗屌 遇到正常少少既就恰返佢地頭
睇緊鋪 我地d貨係無價錢標出黎
咁你問我一定會答你幾錢
問左兩次突然話你地都痴線架無價錢寫出黎
我答返佢你就痴線好地地答左你話人痴線
做服務業嘅留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞