一人一個做服務性行業見過最on9既客

747 回覆
75 Like 4 Dislike
想要野但又唔講要留貨,轉個頭比人買左。
番到話要投訴我。

用5p字梗係投訴你
投訴自己有長者卡點解都要排隊
投訴自己有長者卡點解都要排隊

叫佢打1823問
中女 冇人要 最恐怖
( Show Blocked User - 朗尼稱霸🇨🇳 )

支那旗
以前返pizza box
張單:
吞拿魚意粉
*走吞拿魚

問店長點整
佢話:落多啲白汁,搞掂

咁你有齋意粉賣俾人咩
以前暑假番某大型補習社日校pt
負責收生
放榜果日有個學生黎拍我枱
我要報名
身份証 100蚊 etc 唔該
攞住佢會考張成績單 心諗 嘩 零分
佢 丟哂出黎之後
我補你地八科 我零分
我就繼續dup低頭填表啦 都唔知點應佢好
阿邊個 (補習名師) 話我英文 至少都有個level3嫁
係...表 收據 齊 唔該帶呢位同學入去做卷 等面試

佢行開左之後
格離ielts 收人果個同我講
係到補八科零分都仲番黎重讀

係囉 零分都夠柒 仲要咁大聲話補八科

同日放工搵frd食飯 食糖水
撞到個家長係糖水鋪做
我果碗免費
走入五金鋪話買紫菜
講左三分鐘都唔知佢想買乜春
之後佢自己好彩見到佢想要件貨 係隻黑色有坑紋既磨碟
之後佢同我地講:呢隻咪紫菜 個名我作架

自己作個名入黎買我地實係知你講乜啦

考完dse返7仔暑期工嗰陣試過有大陸人一朝早嚟買一大籃嘢然後俾500蚊紙 我同佢講一朝早冇咁多100蚊找比佢 然後佢發脾氣走人 成籃嘢留左係收銀嗰度
好笑既都試過 有個客俾八達通但係嘟極都嘟唔到 我望一望先發現佢拍左落八達通機下面盒檸檬茶度

之前返過日式大型生活雜貨店聖誕短期收銀 個客俾完錢之後同我講要包禮物 咁我就答佢出去排隊有得免費包 之後佢掉左張收據係收銀台然後問我「出面咁多人 你叫我排隊?」 講到以為自己高人一等有特權唔洗排隊咁

第二個case

我會拉佢出去包野果度 同排隊d 人講
呢位先生想包先 大家可唔可以幫下手
讓一讓比佢
想要野但又唔講要留貨,轉個頭比人買左。
番到話要投訴我。

用5p字梗係投訴你

收嗲啦柒頭杜小喬 好威威豬啊?
做酒店,半夜d爆房撚走黎問房
Full哂,個mk妹問點解冇
我話因爲冇房所以咪冇房囉
佢仲好意思問多次
試過暑期工做書局,有個疑似大陸佬俾張書單我叫我執書單上第一本書,執完之後出黎俾佢,之後又話要埋第二本,咁我又走返入倉搵。如是者重覆多一兩次之後,我話不如你一次過話我聽要邊幾本,條友唔理我繼續叫我逐本搵,於是我入倉執左一疊幾本書出黎飛落個櫃面度然後走左去,條友就屌鬼話要搵經理

做暑假既書局係考驗緊自己eq同體力仲有把聲
仲諗住入黎睇關家姐
個客叫我較凍d部冷氣,咁我話係中央空調冇得較,佢叫我叫中央空調較涼d
同佢講大碼有新中碼得display,之後話我迫佢買
同佢講大碼有新,中碼得翻display之後話我迫佢買
考完dse返7仔暑期工嗰陣試過有大陸人一朝早嚟買一大籃嘢然後俾500蚊紙 我同佢講一朝早冇咁多100蚊找比佢 然後佢發脾氣走人 成籃嘢留左係收銀嗰度
好笑既都試過 有個客俾八達通但係嘟極都嘟唔到 我望一望先發現佢拍左落八達通機下面盒檸檬茶度

之前返過日式大型生活雜貨店聖誕短期收銀 個客俾完錢之後同我講要包禮物 咁我就答佢出去排隊有得免費包 之後佢掉左張收據係收銀台然後問我「出面咁多人 你叫我排隊?」 講到以為自己高人一等有特權唔洗排隊咁

第二個case

我會拉佢出去包野果度 同排隊d 人講
呢位先生想包先 大家可唔可以幫下手
讓一讓比佢

先生唔想排隊,唔知大家介唔介意俾佢先?
試過有個蝗婦人黎買鞋, 話買俾佢個BB
咁同事介紹D童裝款俾佢, 點知佢話 這些款我BB怎麼能穿
同事就問佢BB幾多歲, 答 20多歲了
試過有個蝗婦人黎買鞋, 話買俾佢個BB
咁同事介紹D童裝款俾佢, 點知佢話 這些款我BB怎麼能穿
同事就問佢BB幾多歲, 答 20多歲了

西客太多 講樣今日發生
做某某主題樂園既某機動遊戲
問個大陸佬幾多位 佢話自己一個
然後到佢 佢就抱咗上一轉個𡃁仔入黎

我: 先生 一個人淨係可以再玩一次
佢: 咁你就唔好俾人係出口入
我: 出口入既人係去咗廁所 佢地都係淨係玩咗一次
佢 繼續係到口up up 唔撚知佢講乜野
我: 最多我淨係俾你小朋友玩 但你要出去等
佢: 好

開咗門俾佢地入
眼見個大陸佬已經除緊背囊同拎手上既野俾出面同行士 準備同個小朋友上去玩
我: 先生 講好咗要一換一喎
佢: 我咪行緊出去囉
屌你你撚係行緊呀仆街 你當我on9
好彩有個同事係出面醒水望到個男人
同事: 先生呢邊離開呀唔該晒
用個服務業最專業既笑容望住佢

仲有好多
成日話我地啲安全指引無寫
打尖走去屌我地唔撚去屌打你尖個個
成撚日自己柒又唔撚認
之前翻迪士尼
有隻蝗個細路係舖頭拎住個水樽屙尿
我同事上前阻止
佢用煲冬瓜講個小朋友忍唔住啦
仲補多句
你地要啲小朋友忍尿忍得咁辛苦 有無人性嫁

勿相認

佢講個句野 真係有聲

利申 同事你好
某大型交通工具公司

客:我想搭去xx站要幾耐
我:15分鐘左右
客:咁耐!點樣快啲
我:你轉車果陣行快兩步啦

仲有啲蝗去旅行前做下資料搜集會死架咩,乜柒都問一餐,我唔撚係旅遊顧問

九龍塘大把呢啲人 問動植物公園點去 重點係九龍塘喎
講下最撚閪既店員得唔得😂
話說呢兩日去左名店坊間adidas original買衫,店入面寫明一件正價貨有八折(去埋另一間adi分店confirm左真係買一件就有),成間舖既店員夾埋昆客要買兩件正價先有得8折,d客問唔係一件就有咩?佢地又真係唔撚驚擺到明昆尻人,心淋你地要跑數好辛苦我明,但唔好咁樣呃尻人啦 又唔收埋d牌喎 做戲做全套啦

之後睇中左件衛衣,問左店員全舖無哂s碼,好啦咁我買m碼,叫佢攞新比我,埋單比錢店員都覆實我話係m碼,點知翻到屋企一睇原來係s碼

一陣打上cs又話香港人鐘意投訴唔識體諒,但你班咁既sales影衰哂全香港人lo

啱啱在fb 見到,一定係呢個

啱啱在fb 見到,一定係呢個

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞