一人一個做服務性行業見過最on9既客

747 回覆
75 Like 4 Dislike
有個女人book唔到場係我面前喊
有個大陸婆,煲冬瓜問我有冇淮山,明明連鎖商場買乜尻淮山,咪話冇食物賣囉

跟著佢以為我玩佢,好唔順氣咁走左。跟著我10秒後終於load 到

Y-3

笑左
返連鎖賣衫店 都幾大間
有日有個大陸豬走黎問我
「有沒有看到我朋友?」
心諗點解你會覺得我知你朋友係邊位
Mocha讀左 mo茶
以前做某快餐店 有個大陸客嚟買2號餐
食咗兩隻雞翼之後 拎過嚟話雞翼唔係全隻嗰啲雞翼(串燒嗰種) 要退錢

之前做餐廳 見過有枱大陸客叫左啲有豬肉既餸
食撚到汁都撈埋 跟著叫服務員。我們有宗教 不能吃豬肉的 給我們換
堂呆撚左
有啲客買野個銀碼好大下
為咗攞coupon現金券 要我地幫佢地分單 (因為有時最多攞三張)

仲有
有次見到屋企樓下惠康
有幾隻蝗就分開俾錢 分單
有人為咗儲印花
佢地想將幾分鐘之前俾咗錢嗰幾張單退咗佢
再重新一次過打單 但係到最後個收銀經理都唔打過
啲蝗蟲指住罐bb仔奶粉 問我好唔好味

叫佢試下飲囉
唔止蝗蟲,好多香港客都指住xx問我好唔好食
做緊便利店 有次有個西女人黎買甜筒 比錢嗰陣自己整跌左落地 佢執返上黎照比錢 比完錢之後
=佢 =我
:拎過枝比我
:你可以自己去換 我地會見到
:我叫你去拎過枝比我呀 聽唔聽到呀
我心諗
死臭西明明自己整跌又係到發脾氣 有手有腳唔識自己去換咩 不嬲啲客話要凍換唔凍 包裝凹咗要拎過枝都係自己黎架啦 後面仲要有人排緊隊
之前去m記買嘢食 個客排我前面
個客: m記收銀員:

:先生你想要d咩?
:我想要4號餐飲可樂
:好呀,4號餐飲可樂。外賣定拎走架?
:吓?
:我話外賣定拎走呀?
:吓 ?你講咩話?
:我話先生係外賣定攞走架?
:乜我唔可以係度食架咩 ......
:哦唔好意思呀,咁先生係想係度食定攞走架
攞走架

跟著我係後面個表情係咁樣 > >

利申:真人真事 ,真係唔知個客玩嘢定係個收銀on9

問咁多野咪又係拎走
職員雖然柒左都唔洗咁串既
中五果年暑期工做waitress
有次星期六晚市,勁忙
有個阿叔叫我過去,跟住同佢個仔講"記得俾心機讀書呀,唔係第時好似佢咁返呢d工"
跟住同我講"冇野啦,你走啦"
果一刻好忙冇乜野,夜晚放工諗返起眼濕濕

後尾轉左做補習,同d小朋友好fd, 人工又高d

我未試過被人叫過去但試過佢細細聲講 仲要係鄰居
返垃圾酒店區附近7仔
啲強國呀叔買成十幾支啤酒同十幾盒杯麵
之後比錢個時用人民幣
咁我地就同佢講你比人民幣我地係找港幣
之後班仆街係都話要找人民幣
咁我地話冇得找
之後班仆街頭也不回放撚晒成籃野走左
個時客多出唔到去 唔係實叫佢地返嚟執返
搞到我要幫班仆街執手尾放返哂啲貨

垃圾酒店附近真係好多閪客
強國70%
本地20%(大多數都係死港女)
淨低個啲係白人

反而我個到大部分黑人 日韓都好nice

係唔係天水圍間酒店?
係咁邊件邊件幾錢,屌佢指住價錢牌,大大聲講幾錢,佢都會講唔好意思,但係心諗

有d客真係要驗下眼
好耐之前仲好記得
中坑呀叔買幾個外賣飯要多飯 加撚到頂住個蓋都仲要屌唔夠

有咩問題?
你咁靚點解唔做雞

我有幾十億存咗喺你哋銀行

精子銀行?
有個中國客要碌銀聯
咁有d銀聯卡要㩒密碼嘅
咁我咪話: 「密碼麻煩你。」
點知個客: 「123456(佢銀行卡密碼)。」
d客唔知係咪個腦有問題
去fitting試衫
你係邊到入就係邊到有門/簾close架喇
佢地好中意係塊鏡到大大力炆
勁撚on9
普洱讀左做普耳 笑到我

天仁茗茶?
指住件皮褸叫我燙直佢
重話你燙住先我轉頭返黎睇
做緊sales 試過無曬1蚊銀,同個客講,「唔好意思,介唔介意我找兩個五毫比你?因為無曬$1 」,好啦,跟住佢話唔介意,咁我咪照找比佢,仲講多句唔好意思,點撚知,佢轉頭打黎投訴我仲話我禮貌唔好

啱呀 打黎問你「想問下你地依家係咪開緊架」
唔係開緊咁就冇人聽佢電話啦下嘛

有D就係你收鋪前2,3個字之前打黎問你幾點閂門
之後就話 我而家即刻過黎

試過落左閘有條友拉返開照買野

我鋪頭有客試過一野撞左個頭落去
有個客拎張一萬蚊現金票過要曬十蚊紙
個teller 話無咁多
佢寫信去ma 投訴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞