一人一個做服務性行業見過最on9既客

747 回覆
75 Like 4 Dislike
同埋每日都有啲垃圾問,個銀碼係唔係港幣

dklm 去美國佢又唔問人地係咪美金,依啲垃圾見一鑊串佢一鑊

其實呢個有咩問題?
佢真係俾人偷咗遮喎!
雖然有小題大做。
講到尾你間舖都有少少責任囉!
你叫人擺低但係又無幫人睇好,
再唔係俾個膠袋人裝。

幾年前有次落雨我係旺角百老匯想買野,俾個sales話我把傘濕,整濕地下會好滑叫我放門口傘架。轉頭親眼睇住過蝗拿走我把傘。想追都追唔切。你明唔明白會有幾,落大雨又走唔到係間鋪到,把傘又成舊水唔駛錢?個百記sales又話唔關佢事。

以後鋪頭無傘套俾我,話之你地下濕。

我都試過俾人偷咗把遮
食完嘢把遮唔見咗
搞到成身濕撚曬
以後一定唔放遮架
最多唔幫襯

偷遮賊仆街死

偷遮賊死全家
以後都唔會放遮架 或之你成地水 屌佢老母臭閪
想要野但又唔講要留貨,轉個頭比人買左。
番到泥話要投訴我。

泥你老母
之前返d集團餐廳waitress
幫個客點餐

請問先生餐飲要咩呢?
你電話號碼幾多?你可唔可以俾你個電話號碼我?
下?甘你飲d咩?
你受唔受溝呀?你唔話俾我聽我就唔飲!
心諗:on 99,你咪撚飲呀!撲街,走啦,咪撚係度(真人真事

甘你老母咩,引撚哂啲5p出黎
返飲食,我話宜家飲品做緊買一送一優惠,問佢要唔要,點知佢話佢唔飲凍野要杯熱嘅,咁就緊係無優惠啦,好啦點知到轉個頭收錢埋單,佢同我講話我都知無乜可能咁好請我飲野嫁啦,不過你同事堅持話要我飲,你知啦我又唔飲凍野,先叫杯熱嘅 唔好意思wo逼尻你飲好難委你呀臭八婆

???
你講乜鳩呀

唔怪得要做飲食

而家好多社企,都會開餐廳再請弱能人士做侍應
銀行,張卡壞左安排比新卡佢要幾日時間,同我地講一陣飛,等唔切,要即時比到佢 又要投訴,華仔真係多得你
放題要派傳單 咁有兩個後生仔走咗過嚟問放題啲細節: 後生仔
依加上面有冇位㗎
有啊
幾多錢一位
唔同時段唔同價 xxxxxxxxxx
以下省略幾百字 總之問咗好多一睇傳單就知嘅問題
如果我地依加上去 會唔會係你service我地㗎
唔好意思啊我要等到上面滿客先會上去
咁我地下次先嚟喇 如果下次嚟到無位點算啊?
你可以打電話訂位先
咁電話幾號啊
傳單上有寫
但我想打你個電話訂位喎
唔好意思 我唔係成日返 幫唔到你訂位
(之後佢地走咗 ,唔夠半個鐘又嚟)
一係你俾你電話我 我就上去食
正當我唔知點應個陣 老闆出咗嚟 佢地即走

派傳單嗌到喉嚨好痛 佢地仲要問咁多問題 後尾原來係為咗溝女

幾年前有次落雨我係旺角百老匯想買野,俾個sales話我把傘濕,整濕地下會好滑叫我放門口傘架。轉頭親眼睇住過蝗拿走我把傘。想追都追唔切。你明唔明白會有幾,落大雨又走唔到係間鋪到,把傘又成舊水唔駛錢?個百記sales又話唔關佢事。

以後鋪頭無傘套俾我,話之你地下濕。

我都試過俾人偷咗把遮
食完嘢把遮唔見咗
搞到成身濕撚曬
以後一定唔放遮架
最多唔幫襯

偷遮賊仆街死

偷遮賊死全家
以後都唔會放遮架 或之你成地水 屌佢老母臭閪

而家見有啲遮架有鎖 幾有良心
做飲食
行入嚟你餐廳死要坐底,坐完一落Menu話點解係西餐,之後屌你呃佢入嚟,屌你5係中菜,屌你Menu得英文(但認真,個Menu係中英對照)==

最犀利係,個客同你講
『我喺法國留咗3個月,食西餐食到厭,我唔識睇你個英文Menu,唔食啦』
好多喎,有次個客問件野幾錢,答左佢之後,佢問點解咁貴美國好平咋喎,我就問返佢咁點解美國咁平,佢就on99咁企係到諗左一諗,之後好似諗通左咁走左,屌最on9 d客成日問點解邊度邊度咁平,我撚知咩,想知點解咁平唔問平果邊走去問貴果邊,我都想知呀屌哂你地老母
飲食. 我做reception
我間餐廳日日都訂枱full booking
啲客打黎訂枱 咁我話訂枱full 哂啦
你可以試下落黎walk in 排隊等
之後佢話好 過左一陣 個客走埋黎話要枱
當時爆哂場 出面仲要有幾張枱等緊
咁我就同佢講話幫你mark低名
排隊等位啦 之後個客就發哂癲
下 有無搞錯阿 我岩岩打電話黎
你同我講話walk in 有位喎

我心諗 阿小姐 你識唔識咩叫walk in 排隊等阿
Walk in不嬲都唔擔保有枱比你架啦
如果一定有枱比你就幫你訂左枱啦
仲叫你落黎walk in咩

最後 我比左幾張遲過佢黎既客入先

屌我都試過

有一年,等放榜去做屋村超市promoter,又係有個阿叔係我隔離同佢個仔講同一句說話。

利申:u grad

屌我都試過 c9同佢個女講 正臭閪

屌我又係
果陣暑期打幾份工搵錢
見有個係做星期六日waitress咪去做
從入職比人點去執枱
咁地下有野都要清理
有次有個廢老呀伯好好笑容好nice咁既樣 又好有禮貌 拖住個孫黎食野
見佢咁好笑容 我對佢態度都唔差啦
佢等到位坐過去幫佢執枱同地下既垃圾
呀伯笑笑口同我講:唔該曬 辛苦你啦
點知轉個頭即刻同個孫講:大個記得努力讀書呀 姐姐讀唔成書就要做呢d野
連個孫都屌佢:爺爺你咁話人架
我對住佢地笑一笑

我仲慘
小一/二 整親腳訓醫院
要物理治療 用個支架練習緊行路果陣
有個港媽行過同個女講 過馬路小心
唔係就好似佢咁變死跛仔啦
做飲食
行入嚟你餐廳死要坐底,坐完一落Menu話點解係西餐,之後屌你呃佢入嚟,屌你5係中菜,屌你Menu得英文(但認真,個Menu係中英對照)==

最犀利係,個客同你講
『我喺法國留咗3個月,食西餐食到厭,我唔識睇你個英文Menu,唔食啦』

死番5p啦
半咸淡廣東話女大:
我:
個女人行到收銀處
:我要碌卡 你地收唔收信用卡
:收啊
:(拎張八達通出黎)我要碌呢張
(心諗八達通係鬼信用卡

啲人好中意將張八達通拍落paywave部機到
仲用力狂拍落去 大佬 邊到見到有八達通icon啊

多謝你 100蚊
Apple Pay
咩卡既?
Apple Pay
visa master or Ae?
都話Apple Pay

點解你唔直接講無apple pay?

我諗要入機 要揀返入邊樣既卡留底

係 佢唔講用咩卡我地收工埋數啲數會錯
大大隻字寫住出口都照行入嚟
同佢講 唔好意思呀 呢邊係出口 入口係另一邊
佢同我講 我入嚟睇下咋嘛
係唔係盲撚咗呀

出口同入口係咪距離好遠?
唔收入場費嘅,咪俾佢入囉
最on9都係買野比錢又要戴住耳筒,
問佢野一係聽都聽唔撚到,一係大大聲 下?
除一邊耳筒唔撚洗死掛,
因住行出馬路車撚死你

俾錢有咩要問?一手交錢 一手交貨好簡單啫
跌爛左個樽話我地啲貨易爛 要我地賠個新嘅比佢
香港客真係除左投訴同屌人就冇野識 又唔係比得多錢

屌我都試過

有一年,等放榜去做屋村超市promoter,又係有個阿叔係我隔離同佢個仔講同一句說話。

利申:u grad

笑左 會唔會係同一個人黎
沙田友

咁應該唔係同一人啦
我當時都反應唔切,
但係深深體會到 佢將佢嘅快樂建築喺我嘅痛苦上,
屌佢老母

屌你地即刻

同佢個仔講,係呀比心機讀書呀,唔好好似你老豆咁,帶你黎呢到食頹飯,記住下世投胎搵個好d老豆晚晚帶你食四季

要裝備好,隨時遇到賤人用
走入五金鋪話買紫菜
講左三分鐘都唔知佢想買乜春
之後佢自己好彩見到佢想要件貨 係隻黑色有坑紋既磨碟
之後佢同我地講:呢隻咪紫菜 個名我作架

自己作個名入黎買我地實係知你講乜啦

笑撚死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞