一人一個做服務性行業見過最on9既客

747 回覆
75 Like 4 Dislike

下次同佢講 你個仔有我一半都恭喜你

屌佢老母
通常講得呢d說話個大人本身都唔係做d咩高學歷搵到錢既工作

記得之前有位巴打揸 uber

個巴打本身份工都幾高人工 揸uber 係興趣黎

咁有一既晚車左對父子

巴打

wa , 得嫁爛鬼benz 都學人揸uber , d 避震又差 ...

轉頭頭之後

ar 仔 , 第時俾心機讀書 , 唔係大個又要好似哥哥咁 , 揸車搵食嫁啦

係ar , 小朋友 , 記得俾心機讀書 , 如果你老豆當年有俾心機讀書 , 今日揸benz 果個就係佢啦

之後條on9 即刻發脾氣 , eq 低撚到

啱啱在fb 見到,一定係呢個

以前返過一間環境唔錯既西餐廳
有次啲中產太太帶曬啲小朋友入嚟食飯
又唔管住佢地 由得佢地周圍跑跑跳跳
嗰時冇乜客 我又係part time小薯仔就冇出聲
臨走嗰時 啲太太就話
依度環境都唔錯 可以俾小朋友多啲空間
返school food。十個叫紳士先生飯卷嘅客都會叫紳士先生餐肉
跟住飯卷嚟左問我呢個咩嚟我答紳士先生飯卷
佢問返我咁舊餐肉呢 我指俾佢睇俾紳士夾住左
有個大陸女人攞起個牛皮手袋嚟睇 睇睇下問塊牛皮係隻牛第幾層皮

其實真係有分,最貴係頭層

痴撚線 自己記錯都投訴
做飲食 有次有個鬼佬埋單 咁佢張卡有密碼既 香港好多卡機係打密碼既時候係唔會顯示個銀碼 咁佢坐底左係到 佢埋單我拎部卡機比佢打密碼啦 打完密碼同我講 點解我睇唔到個銀碼?咁我取消左佢再係佢面前打個銀碼再禁enter 咁又要擺返落底座 比佢load完又要再打過密碼啦 我再遞比佢打密碼啦 佢又問我點解要我入兩次密碼?我答佢 因為岩岩你話睇唔到銀碼我要重新再禁過 所以就要打第二次密碼 佢就唔肯打 係到屌柒我

屌我都遇過類似
出卡單食左紙
佢見我禁reprint單
死都話唔會簽 話我收佢兩次錢
我話小姐其實張卡我一早俾返左你
我點收多你一次錢?同埋呢張係Reprint ! Reprint!
佢仲話 你當我唔識呀?你void啦!我唔會簽架!
我屌
同埋每日都有啲垃圾問,個銀碼係唔係港幣

dklm 去美國佢又唔問人地係咪美金,依啲垃圾見一鑊串佢一鑊

仲要問為什麼不收人民幣
真係忍唔撚住
小姐這裡是香港呀 當然是用港幣呀 不然呢

lm

痴撚線 自己記錯都投訴

點解呢啲人仲投訴得出?
佢自己唔覺得羞家㗎咩?

痴撚線 自己記錯都投訴

點解呢啲人仲投訴得出?
佢自己唔覺得羞家㗎咩?

https://www.facebook.com/pg/hallmarkhongkong/reviews/?ref=page_internal
碌落D可以見到個REVIEW
做快餐收銀
啲客如果想轉飲特飲嘅話
慣左提佢地 要加錢轉

有次個廢老嗌特飲
我講左句:係 呢個要加返九蚊轉嘅
佢勁撚大聲:得啦 唔加錢你點有糧出啊

屌你老母做份pt駛撚你養
唔撚提你 又話人呃你錢
調轉頭埋黎叫退錢 逼我void飛
啲蝗成日指住啲price tag問 係唔係標港紙
有個癲佬買野叫佢出示優惠卷
無啦啦話我無禮貌又話我x唔知佢up乜春)條友講野都唔正 同埋根本無理取鬧
佢條死癲佬柒下柒下咁 肯定係輸左好多錢
通常拖住仔女既女人我都會警覺啲
利申做pt我真係唔怕串客 最多唔撚做
有個癲佬買野叫佢出示優惠卷
無啦啦話我無禮貌又話我x唔知佢up乜春)條友講野都唔正 同埋根本無理取鬧
佢條死癲佬柒下柒下咁 肯定係輸左好多錢

燥得濟錯手po左 我仲未屌完
條戇鳩常客黎 成日黎買野 啲同事都知佢係傻閪成日多癲亂屌人 有次見佢又黎但個頭傷左 我扮哂野問佢咩事呀 咁唔小心
跟住佢話自己跌親 我個心涼哂
利申: 好少咁嬲 啲客冇禮貌都好 都由佢地
但真係第一次有條傻鳩亂咁鬧我
發洩完 希望個心平復返
中五果年暑期工做waitress
有次星期六晚市,勁忙
有個阿叔叫我過去,跟住同佢個仔講"記得俾心機讀書呀,唔係第時好似佢咁返呢d工"
跟住同我講"冇野啦,你走啦"
果一刻好忙冇乜野,夜晚放工諗返起眼濕濕

後尾轉左做補習,同d小朋友好fd, 人工又高d

係呀 讀多啲書學下尊重人 咪撚學你老豆咁
攞刀叉食雞蛋糖
賣錶 ,個大陸客入黎搵A牌子,作為sales,
我sell左佢買一隻牌子好d又出名嘅錶(下為B牌),
買完幾個鐘番黎屌我要退錢, 我、

:你誤導我買B牌,我明明要的是A牌!
:我係介紹,唔是誤導,你自己都上網查完資料又問朋友先決定買。
:我現在要換!而且B牌這錶不是他自己機芯!
:你揀A牌嗰隻都唔係自己機芯
:你怎麼不說!
:你無問嘛!

之後賴死係度又話要報警又投訴
喂大佬收據上面都寫得好清楚,貨品有問題可以換一次貨,買完唔鍾意無得換,而且戴左幾個鐘錶有少少花。
我同佢企硬唔退唔換!
最後公司廢老經理怕搞大件事 叫我退錢比佢
退完比佢 隻蝗笑到四萬咁口講謝謝
你老母d閪客就係咁樣比高層養成!
個客人真正退貨原因係買錶個預算超左,搞撚到佢老婆無錢買另一隻,比老婆屌

死垃圾sales sell人買第二隻牌子
根撚本為左啲佣sell人買貴野
仲夠話人搏認同
屌你老母垃圾sales
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞