一人一個做服務性行業見過最on9既客

747 回覆
75 Like 4 Dislike
個post除左睇到on9客人

都有唔少人自爆自己幾on9
某大型交通工具公司

客:我想搭去xx站要幾耐
我:15分鐘左右
客:咁耐!點樣快啲
我:你轉車果陣行快兩步啦

仲有啲蝗去旅行前做下資料搜集會死架咩,乜柒都問一餐,我唔撚係旅遊顧問

多謝你 100蚊
Apple Pay
咩卡既?
Apple Pay
visa master or Ae?
都話Apple Pay

點解你唔直接講無apple pay?
海狗公園

蝗蟲:這個海洋列車是不是到金鐘

我:

你應該撘返大陸㗎
返飲食,我話宜家飲品做緊買一送一優惠,問佢要唔要,點知佢話佢唔飲凍野要杯熱嘅,咁就緊係無優惠啦,好啦點知到轉個頭收錢埋單,佢同我講話我都知無乜可能咁好請我飲野嫁啦,不過你同事堅持話要我飲,你知啦我又唔飲凍野,先叫杯熱嘅 唔好意思wo逼尻你飲好難委你呀臭八婆

???
你講乜鳩呀

唔怪得要做飲食
餐廳要拎飛攞位
門口已經貼咗通知話過咗三張飛就要再排過
我同事好聲好氣同個客講話唔好意思過咗number要再㩒過飛
結果個客一拳打撚爆咗攞飛個部機個mon
遇到鬼佬客,隔離個香港人無啦啦幫我翻譯個鬼佬講咩,以為我唔識
利申:大學生
指住部macbook 問可唔可以幫佢裝番windows

多謝你 100蚊
Apple Pay
咩卡既?
Apple Pay
都話Apple Pay

點解你唔直接講無apple pay?

我諗要入機 要揀返入邊樣既卡留底

多謝你 100蚊
Apple Pay
咩卡既?
Apple Pay
都話Apple Pay

諗起開始有apple pay成個幾兩個月之後去starbuck
收錢個賓姐話我係第一個客識一早話佢聽係乜卡嘅apple pay
有人拎假卡來買野,
visa隻雀對翼唔識拍既屌,
我大聲問老闆:老細,假卡收唔收?
老細:做得真唔真?
條友即刻係咁走

另名有次,有條師奶走去我間舖話叫我平d,
我賣緊350,佢話前邊間舖賣緊320
叫我300賣比佢,
但係前邊間間舖其實都係同一個老細,而且我負責入貨set價,
間間都賣緊380,係我果時企緊間舖賣350谷生意
我同佢講:前面平過我,你去前面講價啦,咁蠢去間貴既度講價架
條友話我串要搵我上司投訴,但係咁多間舖都係我話事,對上就係老細,結果我同佢講我冇上司架啦,你要投訴就向我投訴我啦
結果佢死死地氣走左
後尾同事話我知,我走左之後佢返左果間舖買冇講價
有人拎假卡來買野,
條友即刻係咁走

有次,有條師奶走去我間舖話叫我平d,
叫我300賣比佢,
條友話我串要搵我上司投訴,但係咁多間舖都係我話事,對上就係老細,結果我同佢講我冇上司架啦,你要投訴就向我投訴我啦
結果佢死死地氣走左

外,自
考完dse返7仔暑期工嗰陣試過有大陸人一朝早嚟買一大籃嘢然後俾500蚊紙 我同佢講一朝早冇咁多100蚊找比佢 然後佢發脾氣走人 成籃嘢留左係收銀嗰度
好笑既都試過 有個客俾八達通但係嘟極都嘟唔到 我望一望先發現佢拍左落八達通機下面盒檸檬茶度

之前返過日式大型生活雜貨店聖誕短期收銀 個客俾完錢之後同我講要包禮物 咁我就答佢出去排隊有得免費包 之後佢掉左張收據係收銀台然後問我「出面咁多人 你叫我排隊?」 講到以為自己高人一等有特權唔洗排隊咁
有人拎假卡來買野,
條友即刻係咁走

有次,有條師奶走去我間舖話叫我平d,
叫我300賣比佢,
結果佢死死地氣走左

外,自

我當時叫咪同晒d舖講,個師奶講價既,1蚊都唔好平比佢
邊行賣咩貨唔講,會自爆
不過十幾年前,十年前轉左行了
比錢埋單
客:我有8折架喎

我:你有VIP卡?

客:冇喎!不過我識你呢間鋪既經理!佢話我黎買咩都會比8折我!乜你唔知咩!?(態度度極差)

我:唔好意思,我唔清楚喎

客:你叫話得事既人出黎!

我:呢度我話事既,我係呢度既經理,有咩幫到 你?

利申:同一間鋪做左3年

經理好波

之後點

冇之後啦
果日係最後一日番工

想知佢當場有咩反應
有個廢老買飛,買錯左時間,同佢講無得改
之後佢話同事出錯飛,之後查番閉路係佢自己up錯,同佢講完佢話應該讓下佢老人家

我心諗我實知妳講錯時間買錯飛啦
唔該我想換呢個
暫時未有貨
咁幾時有呀
我地都唔知呀,下星期啦
無貨又放出黎?
小姐個sample係放出黎俾人參考個實物size
痴線無貨又放舊野出黎,呃人既
街市啲妹下妹下又要買咁多,一聽到個價又皺哂眉頭,問你有無平啲計小5毫
做飲食 有次有個鬼佬埋單 咁佢張卡有密碼既 香港好多卡機係打密碼既時候係唔會顯示個銀碼 咁佢坐底左係到 佢埋單我拎部卡機比佢打密碼啦 打完密碼同我講 點解我睇唔到個銀碼?咁我取消左佢再係佢面前打個銀碼再禁enter 咁又要擺返落底座 比佢load完又要再打過密碼啦 我再遞比佢打密碼啦 佢又問我點解要我入兩次密碼?我答佢 因為岩岩你話睇唔到銀碼我要重新再禁過 所以就要打第二次密碼 佢就唔肯打 係到屌柒我
有個客買左杯珍珠奶茶
正常唔講就默認係凍飲
俾完佢話唔岩
問佢有咩唔岩
佢話要熱既
仲要加多句:識我既人都知我唔飲凍飲架啦
痴撚線
最on9都係買野比錢又要戴住耳筒,
問佢野一係聽都聽唔撚到,一係大大聲 下?
除一邊耳筒唔撚洗死掛,
因住行出馬路車撚死你
大大隻字寫住出口都照行入嚟
同佢講 唔好意思呀 呢邊係出口 入口係另一邊
佢同我講 我入嚟睇下咋嘛
係唔係盲撚咗呀
海狗公園

蝗蟲:這個海洋列車是不是到金鐘

我:

你應該撘返大陸㗎

笑到pk
有個大陸女人攞起個牛皮手袋嚟睇 睇睇下問塊牛皮係隻牛第幾層皮
做主題公園應該有同感,成鳩日有人問排半個鐘先玩一分鐘痴線架,我成日屌佢地如果玩得耐啲你係咪要再排耐啲呀屌你老母on99

唔係做主題樂園 不過係event個啲 又係要排隊等玩遊戲既 啲on9客成日話「下,我排咁耐先玩得個一兩分鐘咋?」
心諗 屌,冇人逼你排架喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞