一人一個做服務性行業見過最on9既客

747 回覆
75 Like 4 Dislike
送貨時間2-6,未到3點就投訴仲未到
之前做超市收銀 d老野好鐘意俾曬d毫子我地 話因為街市唔收喎

有一次 有個阿叔係6,7點d人收工就來買野既時候過來我到俾錢 原本佢都笑笑口 到我嘟完佢個三件貨之後 佢就啪一聲放左一袋散子上來 個袋野就好似冒險樂園d人玩推金幣個袋遊戲幣咁 重到可以掟死人

我就話:「毫子最多收3蚊 其餘大餅最多30蚊」
而佢個三件貨合共就超過33蚊既

屌佢老母 佢話:「哦 咁分三張單囉!」
仲話:「我d散子都係你地俾我架炸!」
我心諗 乜原來d錢邊到來就要係邊到用番架?你唔想收毫子咪一係自己俾錢俾埋個小數位咁就唔洗又收毫子囉 再唔係索性叫唔洗找囉

佢成袋銀倒曬係枱面 咁我緊係一攞攞5毫 佢又截住叫我拎一毫兩毫

我黑住面做又話:「你唔好逼我發火啊下!」 而家係邊個需要發火多d

結果三件貨三張單 總共收左99蚊散子 而我個收銀機係滿到閂唔埋
唔知算唔算on9
我做果到係有果汁賣

一天氣凍就會有人黎問 d果汁有無熱飲

乜有人會飲熱橙汁?熱西柚汁?

真心唔明

大陸有

做食肆,俾大陸人問沙冰有冇熱?
唔只一個,好多個
大陸係咪真係有熱沙冰

可能有
因為d冰都係用膠做
電話plan續約因為冇佣食平時都會叫個客打上去續,有次個客門市續唔到約喺門市喊

點解無佣食就唔幫人?
嚟到門市仲要打電話? 係咪on9?
check in時間前黎check in冇房比到佢
咪叫佢放低行李 行下街 等下先囉
夠鐘先msg佢返黎攞房
條R精發難話要求賠償 我冇做錯緊係企硬唔比
跟住佢同manager投訴 最終R到生果一份
走入五金鋪話買紫菜
講左三分鐘都唔知佢想買乜春
之後佢自己好彩見到佢想要件貨 係隻黑色有坑紋既磨碟
之後佢同我地講:呢隻咪紫菜 個名我作架

自己作個名入黎買我地實係知你講乜啦

做戲院試過俾人投訴未播完片尾字幕就開燈叫人走
睇緊鋪 我地d貨係無價錢標出黎
咁你問我一定會答你幾錢
問左兩次突然話你地都痴線架無價錢寫出黎
我答返佢你就痴線好地地答左你話人痴線

冇寫價錢真係好衰
[quote]我先
d衫冇跟size排跟住話要投訴[/quotei]j
In nominalio
返飲食,我話宜家飲品做緊買一送一優惠,問佢要唔要,點知佢話佢唔飲凍野要杯熱嘅,咁就緊係無優惠啦,好啦點知到轉個頭收錢埋單,佢同我講話我都知無乜可能咁好請我飲野嫁啦,不過你同事堅持話要我飲,你知啦我又唔飲凍野,先叫杯熱嘅 唔好意思wo逼尻你飲好難委你呀臭八婆
i
Illniji
印象最深刻係呢個,個陣心靈好受傷

year2喺一間時裝鋪番pt,個日咁岩番貨我執貨執到好攰咁,有個女人帶埋個女黎睇衫,企喺我隔黎同個女講野,

西女人

: 阿女所以阿媽平時咪叫你努力啲讀書囉!如果唔係就好似姐姐咁辛苦架喇!

: 唔辛苦,不過聽日仲要番學考試

心諗平時要番學,放學就去番工,仲要比呢啲人比說話我聽
好似仲未有人家姐畀人累到冇咗份工
以前做時裝鋪收銀

有個女人拎件衫做refund
但係件衫心口中間位置有比火燒穿左個大洞
就係釘左價錢牌附近

唔好意思 貨品有損壞無得做refund
我買個時已經係咁
損壞位置係呢到 同事入機前一定會睇到 唔會賣件爛嘅比你架 小姐
你唔比係你地啲機 個支槍啲紅外線燒到架

Sale期間限試3件 同個大陸客講 佢話上身加下身先叫一件 同佢講真係唔得 佢話咁佢瀨死係fitting
留名
做戲院試過俾人投訴未播完片尾字幕就開燈叫人走

下咁你ON9啦
返個間餐廳就專食蕃茄嘅
前排有一家蝗黎左 一入門口已經勁大聲講野 大聲到成間鋪都聽到 連廚房啲人都申個頭出黎望下咩料
之後個家蝗又要懶醒懶熟 話呢間鋪頭成日黎食
後尾落單個時 個啊叔大大聲問我 有冇芙蓉蛋飯?
個下真係忍唔到笑 同返佢講 冇啊 呢到剩食蕃茄架咋

前幾日又有兩個大陸女人黎食
一入黎個樣已經西撚到仆街 叫我落單個時又係到扮到好清楚啲餸點嗌 點配搭咁
蝗女1 蝗女2
:我要個雞肉 意粉啊
:要多個沙律啊
:呢到冇沙律
:咁格離個啲咩黎? (指住格離枱碟雞扒下面啲配菜)
:呢個係啲餸嘅配菜黎 (已經好撚無奈 心唸你扮夠清楚點落單未)
:咁要呢個雞啦 唔要雞肉啦
:咁姐係要香酥雞扒唔要雞肉啦 兩個唔同架喎
:我夠知

我即刻心唸 知你又問?
就係最撚憎啲大陸客扮熟客 乜都唔知就亂鳩咁嗌 指正返嘅時候又屌返你轉頭 死都要攞返尾彩 唔撚認自己柒左
我地公司從來除左大時大節後要清節日限定的貨會有半價外,一律無其他優惠或會員制度

結果D蝗客成日拎商場會員卡出來話上次買野都有折
大家做服務性行業唔好幫人執銀包!!
香港地好多仆街㗎!
唔會多謝你不突止,仲會話你偷咗入面d錢㗎!

咁又唔係,有次送女友上機前同佢食野,食完去到地鐵站佢先發覺唔見左銀包連passport,唯一有機會就係餐廳,之後我喪跑翻去餐廳問,結果有執起左,我果下真係感動到差D喊
粟米包入面有乜
白方包咩味
忌廉芝士包忌廉多d定芝士多d

難答過小學生試卷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞