一人一個做服務性行業見過最on9既客

747 回覆
75 Like 4 Dislike
翻銀行嘅cs企係啲atm機隔離教佢地用 個牙嬸用入票機食左張支票 wtf我又唔入得back office幫佢揾人幫手 分行又細又小staff 等個3分鐘都冇就話投訴我
翻銀行嘅cs企係啲atm機隔離教佢地用 個牙嬸用入票機食左張支票 wtf我又唔入得back office幫佢揾人幫手 分行又細又小staff 等個3分鐘都冇就話投訴我

牙你老母
有個客衝入黎 問我:你打俾我
我心諗: 吓 今日我都冇打過俾客 咪話冇囉

諗左一日 終於諗通左
佢係大陸人黎 佢講普通話
原來佢問:雷達錶
不過無論點都好 我都係答啱左

依個係我on9
做廚個客要食4成牛排但唔可以有血水

多謝你 100蚊
Apple Pay
咩卡既?
Apple Pay
visa master or Ae?
都話Apple Pay
暑假返臨時工係學校派書
讀過中學都知第一次拎書多數都有欠書
有個家長屌鳩我地點解比左錢都冇書拎
我地話係出版社未印好,我地都冇貨比到你,有就會比返同學
佢話佢地係做生意既,有咩可能比錢冇貨先
心諗你做生意做到你咁on9,訂貨係咩都唔知
仲撻個例子話 你去惠康買完野比哂錢都唔會唔比返袋野你啦
問個同事 你讀邊間㗎!
話讀kong u
佢竟然話 kong u?你呀?我唔信囉
真係好撚侮辱 屌你老母

結果老師幫手,仲閙埋老師,又去埋校務處
臨走仲同門口個看更呻

有咁撚戇鳩嘅家長,係蝗定港豬?

即刻撻張學生證出黎啦
我賣波鞋,佢問我邊度有旅行社,我答唔知,跟住佢問我:「你唔知咁我點番佛山?」我答佢:「咁你點黎香港咪點番上去囉傻kai」
最撚傻鳩係,佢問完我再去問其他同事,我同事叫佢躝開

呢個好笑
做遊戲攤位 比d蝗係咁問可唔可以試玩 屌你老母 去餐廳食野都冇得試食啦下話

Op?做邊到
海狗公園

蝗蟲:這個海洋列車是不是到金鐘

我:
比錢埋單
客:我有8折架喎

我:你有VIP卡?

客:冇喎!不過我識你呢間鋪既經理!佢話我黎買咩都會比8折我!乜你唔知咩!?(態度度極差)

我:唔好意思,我唔清楚喎

客:你叫話得事既人出黎!

我:呢度我話事既,我係呢度既經理,有咩幫到 你?

利申:同一間鋪做左3年

比錢埋單

客:冇喎!不過我識你呢間鋪既經理!佢話我黎買咩都會比8折我!乜你唔知咩!?(態度度極差)

經理好波
比錢埋單

經理好波

笑到gapgap 聲
比錢埋單

經理好波

做雪糕,問啲客要咩味,佢地自己討論完,之後同我講,簡好啦,就呢幾隻啦
心諗係老咁遠傾好 我實知你要咩味啦
有個大陸婆,煲冬瓜問我有冇淮山,明明連鎖商場買乜尻淮山,咪話冇食物賣囉

跟著佢以為我玩佢,好唔順氣咁走左。跟著我10秒後終於load 到

Y-3

真心好笑

真事來

佢發音如果係'歪珊' 我都應該估到,但佢發音真係'淮珊' 真係輸到車尾燈都見唔到

仲有歌帝梵
朋友講嘅,佢做M記:

問個客要食乜話「照舊」,每日咁多客人撚知你食乜咩?唔知就俾個客鬧。
試過有次個大陸客買完野幫佢包
老公 老婆
我包緊佢啲野既時候
不用幫我包!就這樣
哦好
幫我輕輕的包一下
好 (我又拎過張新紙幫佢買)
我剛剛說了不用包 幹嘛又包
她說要包的
我說不要
屌佢老婆企係邊邊唔出聲 之後咪唔撚幫佢包
就咁比佢 佢老婆又問我拎袋
給一個我
拎個袋比佢啦
佢老公又屌9我
不用!我不要袋子!你給我幹嘛 你聽不到我說什麼?
我真係呆撚左 佢地明明企隔離 好似聽唔到對方講野咁
嬲嬲地自己行左出去
給我袋子 送人好看

我屌你老母啦 玩撚完未溝通完先叫我好無
車公司幫個客做Booking租車
類似的士uber之類個客坐車only
個客問部車咩輪驅動
心諗前驅後驅四驅對你有咩影響
你坐巴士會唔會問佢咩驅動
係咪部車唔係四驅你唔坐先
講完銀碼d支那人最中意問係咪港幣
屌你老母係香港買野唔係港幣唔通美金呀?
返工間餐廳同另外嗰間餐廳痴住(開放式嗰類)
隔離鋪有枱客佢可以大大聲叫過嚟叫我幫佢埋單

其實又有咩問題?
你哋人手唔夠,仲話個客大聲叫隔離舖埋單?!

可能我講得唔夠清楚 兩間鋪係唔同公司嚟

係條友閱讀理解有問題啫
入7仔問我屌唔屌西
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞