一人一個做服務性行業見過最on9既客

747 回覆
75 Like 4 Dislike
做便利店
第一單
本身舖頭有買奶5送1
之前一路都係比張咭個客每買一盒奶就吸個印比佢
到上年啲印電子化唔再比咭而要登記會員將啲印儲落佢地自己會員戶口
有個啊婆成日走黎博懵
拎張15年到期有5個印嘅咭話要攞番盒奶
跟住係咁同佢解釋啲印電子化喇過左期嘅印唔可以再換奶
屌佢為左盒奶賴死唔走

另外一單
有次多人叫同事幫手收錢
咁間舖都係得兩部收銀機
啲客就排緊一條隊
有個呀叔就打尖手拎住啲錢隊隻手埋黎
我唔鳩收佢錢叫佢排隊
佢竟然話: 見你兩個人收錢丫嘛
當下真係呆左 咁都講得出
兩個人收錢就唔洗排隊係咩邏輯

最後
又係好多人排緊隊比錢
一到個女人就兩手空空話:比四枝維他奶我
我: 你要膠樽定玻璃樽 凍定熱
佢:(指住地下一個維他奶紙皮箱)呢啲呀!
我: 個啲入面全部係吉樽黎 你係咪想要熱櫃個啲?
佢:係呀 比四枝我呀
我:
個陣好想叫佢四肢健全自己攞唔好阻住哂後面啲人 但為免佢又投訴又嘈呢樣個樣都係死死氣地攞左比 佢跟住經理都話個女人痴撚線 比在係佢都叫佢自己攞啦 係我先咁好人
之前做u記
幾個大陸人一齊行入嚟
其中一個大陸女人拎住張一百蚊 隊比我 話要買把遮
個遮架只不過係佢隔離
我叫佢可以自己揀款 再拎去收銀到比錢
佢不斷隊張一百蚊嚟 叫我比把佢 佢要買

真係心諗
唔試食點買阿

100?50啦

返貨咁平你賣咁貴 賺死你啦

有d唔睇住小朋友任佢周圍搞 整爛d野就話小朋友咁細個點識點點點點阿

香港客係最on9

呢啲真係好撚燥
問有無熱既糖水
介紹完一輪佢話要楊枝甘露
心諗楊枝甘露鬼有熱之後佢就鳩揀
做某大牌子既Promotor
有個客入黎想買電腦 自己又衰早一晚五點幾先訓
一開始照sale都冇乜野 突然聽聽下佢講個時抖左膽大氣
跟著佢發哂脾氣話我唔耐煩又乜
跟著我同事走埋黎sale算
屌你老母而家係咪呼吸都犯法
仲要係蝗黎
跟著我係隔離大學撞到佢,屌原來係啲大學老師
啲老師質素低到咁
好易知邊度 勿相認
1.一入枱鬧9經理講嘢大聲 叫佢行開d
要自己揀,阻咗後面啲客揀位

2.個客唔肯落酒單(要下單,以免18歲以下攞酒飲)
我男友提醒咗3次都唔肯寫
仲話: 家陣你service我定你service我呀?
英文都用錯
男友喺遠少少屌9佢:俾百𡃁蚊食餐飯當自己老細呀
個客應該聽到 勿相認

唔知你講乜尻

Same
有個客問個同事話想試件衫,但件衫有條alarm綁住,佢話要拆左個alarm黎試,但公司規定唔可以,跟住個同事叫我過去幫手點算,我一過到去想了解件事,比個垃圾客講句so stupid,我屌你老母我咩事都唔知點幫你啊,最後仲要嫌我公司啲衫cheap,屌你老母又要買又要屌,個個都試到係你試唔到嘅死肥婆

偷衫唔成咪發洩下
中五果年暑期工做waitress
有次星期六晚市,勁忙
有個阿叔叫我過去,跟住同佢個仔講"記得俾心機讀書呀,唔係第時好似佢咁返呢d工"
跟住同我講"冇野啦,你走啦"
果一刻好忙冇乜野,夜晚放工諗返起眼濕濕

後尾轉左做補習,同d小朋友好fd, 人工又高d

呢d廢中做咁耐人未聽過咩叫莫欺少年窮?
大陸狗: 為什麼我跟你說普通話, 你跟我說廣東話?
看不起說普通話的客人嗎? 你們香港有什麼大不了? 很了不起嗎?

我差d 除左個名牌指撚住佢黎屌

我臨離職前一個月打風流工時都試過呢個情況,
嗰時我第一下就屌番佢,香港就係巴撚閉,所以你先會入黎買正貨,而唔係喺大陸買假貨呀仆街,
跟住佢勁大聲屌我冇教養乜乜物物,經理又叫我道歉,我得撚閒睬佢,轉身就除左件制服就問佢係咪想打交,
可能嗰一刻我太有霸氣,死大陸狗恐兩恐佢就走撚左
利申:165死矮仔
做便利店
第一單
本身舖頭有買奶5送1
之前一路都係比張咭個客每買一盒奶就吸個印比佢
到上年啲印電子化唔再比咭而要登記會員將啲印儲落佢地自己會員戶口
有個啊婆成日走黎博懵
拎張15年到期有5個印嘅咭話要攞番盒奶
跟住係咁同佢解釋啲印電子化喇過左期嘅印唔可以再換奶
屌佢為左盒奶賴死唔走

另外一單
有次多人叫同事幫手收錢
咁間舖都係得兩部收銀機
啲客就排緊一條隊
有個呀叔就打尖手拎住啲錢隊隻手埋黎
我唔鳩收佢錢叫佢排隊
佢竟然話: 見你兩個人收錢丫嘛
當下真係呆左 咁都講得出
兩個人收錢就唔洗排隊係咩邏輯

最後
又係好多人排緊隊比錢
一到個女人就兩手空空話:比四枝維他奶我
我: 你要膠樽定玻璃樽 凍定熱
佢:(指住地下一個維他奶紙皮箱)呢啲呀!
我: 個啲入面全部係吉樽黎 你係咪想要熱櫃個啲?
佢:係呀 比四枝我呀
我:
個陣好想叫佢四肢健全自己攞唔好阻住哂後面啲人 但為免佢又投訴又嘈呢樣個樣都係死死氣地攞左比 佢跟住經理都話個女人痴撚線 比在係佢都叫佢自己攞啦 係我先咁好人

咁都幫佢你都幾廢下
拎隔離鋪對鞋過黎叫我地用部機嘟下個code 睇下有冇囉屌佢老味,屌佢個死粗共 on 9
之前做小食店賣三寶,個客揀左一件就問我而家有幾多件,
唔試食點買阿

100?50啦

返貨咁平你賣咁貴 賺死你啦

有d唔睇住小朋友任佢周圍搞 整爛d野就話小朋友咁細個點識點點點點阿

香港客係最on9

呢啲真係好撚燥

試過有細路喺舖頭入面瀨尿之後 個家長眼尾望一望你 跟住粒聲唔出施施然拖住個細路走 仆街到

係 佢唔講用咩卡我地收工埋數啲數會錯

咩apply pay個計設咁戇鳩?
下下要問個客,又容易產生誤會。

下咁個客up錯咪大獲

但我唔apply pay咁耐都冇人問我用乜卡喎
之前返7仔
條友買完支水問我地拎紙杯
然後佢倒支水落隻杯度去微波爐叮
跟住微笑同我地講佢唔飲得凍水
跟住我同佢講
先生 微波爐側邊有熱水機
然後佢唔出聲拎左杯叮完嘅水走左

咩apply pay個計設咁戇鳩?
下下要問個客,又容易產生誤會。

下咁個客up錯咪大獲

但我用apply pay咁耐都冇人問我用乜卡喎
個排減價 好多人試衫 in fit嘅上限係3件衫
個大陸女人咁膽死拎6件入去 我緊係叫停佢啦
佢仲onon99咁問試多幾件唔得咩 想格硬閂左fitting對門
大佬 佢唔係見唔到後面成村人排緊隊掛
同佢解釋返又唔撚願意咁 係到求我比佢試埋
最後堅決唔比佢試6件就西鳩我面
好耐之前去M記

我: 朱古力新地 唔該

佢: 朱古力新地要咩味?

我: 吓?

佢: (唔耐煩) 朱古力新地要咩味呀?

我: 咖喱丫 唔該

佢: 朱右古力新地無咖喱味喎 先生 (態度好差)

我: (好大聲) 你都識講朱古力新地 仲問我咩味?

後面: 人地要咖喱味朱古力新地呀

佢之後條友知道自己柒到核爆 整完新地比我之後換另一個收銀 佢行開左後面

佢d同事我見到係度恥笑緊

我試過

: 三號餐飲薯條飲可樂拎走比八達通

: 可樂飲咩?

:吓?!

:飲咩可樂?

:飲黑色果隻可樂

之後佢先為意自己講錯左

其實我明白,有時不斷講一樣既野個人會hang 機,所以雖然好on9不過我會答返佢朱古力味朱古力新地… 不過咁躁係唔抵幫
之前返7仔
跟住我同佢講

: 先生麻煩有冇行程單睇睇
: 護照咪有名囉點解要行程單
: 想對返個ref number
: 搭左咁多次都冇對過 我冇帶
: 有冇Email 可以check 到?只係睇一睇就ok
: (大聲)冇喎點解要對?成班機有第二個人都叫(佢個名)咩?
: (西聲)先生行程單係買機票張單好似麥當勞買完餐攞單取餐一樣喎
:(咆哮)我係冇呀咁點呀係咪唔上機呀?

主管解圍用Tel double confirmed

: 提返先生下次記得帶行程單機票
:(一邊走一邊係褲袋攞左張行程單出黎)我係唔撚比呀態度咁撚差

我認我串但佢咆哮在先
之前返7仔
跟住我同佢講

咁想問巴打 7仔熱水點收錢法? 就咁行埋去斟好似唔係咁好
有晚蟹宴有一個仆街話對蟹敏感唔食得,果陣心諗呢條友係咪on9 到上菜果陣個個食蟹食得開心得佢一條on99坐係到望住人食之後佢竟然話冇其他菜上比我食要我坐係到??同佢理論佢就話叫個經理黎
乜野叫服務性行業服務業就服務業啦
下下加個性字學埋哂強國啲衰野
之前返7仔
跟住我同佢講

咁想問巴打 7仔熱水點收錢法? 就咁行埋去斟好似唔係咁好

你面皮夠厚就得架啦
有次個客order既意粉好耐都未黎 淨係飲左碗湯 然後佢想取消個意粉 並且主動提出比翻湯錢 咁我地照做啦 埋單個陣都冇野 點知隔幾日投訴我地意粉咁耐都冇黎仲要收佢湯錢 仲話自己冇講過要提出收湯錢 我地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞