一人一個做服務性行業見過最on9既客

747 回覆
75 Like 4 Dislike
賣鞋既,入黎話想試鞋,之後問佢咩碼,佢答唔知,仲諗住叫你拎3-4個碼比佢試
做sales,遇到最多就係問做咩咁貴,出面個價係幾多
有個大陸女人攞起個牛皮手袋嚟睇 睇睇下問塊牛皮係隻牛第幾層皮

呢個好癲 應該係鄉下湯開牛

其實唔係個大陸女人on9
皮革的確係有分層
頭層皮係貴D
不過唔係做相關行業ge人未必會知道
唔使做服務性行業都見唔少啦
我去日式餐廳食野,有個帶住細既老豆問有無細啲既野飲杯
我屌你老尾咩,平時唔撚識教細,出到去又ON7799咁要求呢樣個樣
使唔使比埋痰罐個細佬痾尿呀

要求要個細D既杯有咩問題
幾年前做過其中一間有收費電視嘅電話sales
有個打到去個呀叔
客人未聽完公司名,未開始sell就嬲怒屌
又話貴,又話成日壞,又話上網慢,頂唔順要cut
個閪客一輪嘴,完全冇位可以講到野

好心好氣話如果有問題可以搵人幫佢
佢就話咪撚駁嘴,你收皮聽我講
個客屌得更勁
仲話要攞職員編號要投訴
咁照俾佢啦
之後佢話“你班仆街有線都cut唔撚到嘅屌! 今次我有晒你資料你等炒啦

最後老子好嬲咁“呢度唔係有線打黎架,下次可唔可以聽清楚先?要唔要提供埋佢地個熱線等你搵啱人投訴?

呀叔最後細細聲一句屌,就收左線
返餐廳,個客叫第二個路過佢張嘅客落單,嗰條友唔理佢,佢話要投訴佢

笑撚咗
真係有咁戇鳩嘅客

唔好笑呀 真係會 嫁
我有次食飯
個fd 同waiter 撞3😂
出入toilet 狂比人叫 落單👍🏻

有次系合和旋轉餐廳食飯
去完廁所兜緊圈返埋位嗰陣
同個polo恤蝗帝擦身而過
突然一野捉住我隻手拉住我
「外!屎仇jan乸li!」
佢以為我係waiter,好撚惡咁凶我
我叫佢fuck off you jerk ass
佢直程想打我,我警告佢掂到我的話告都告撚死佢
個經理即刻衝過黎對我道歉同搵人帶走個蝗帝去廁所
然後送左支酒畀我賠罪
佢認得我熟客黎

系你老母

用慣左
以前的年代打「喺」會顯示唔到變「[]」
溝通係用「系」黎區分「係」
做sales
佢:有冇大碼?
我:得返中碼
佢:咁有冇加大?
我:
以前喺地鐵做
有班蝗諗住十幾個人一齊share一張八達通用,一個入完閘就俾張卡第二條友入閘
第二個就梗係入唔到啦,跟住我就行埋去同佢地講要一人一卡
點知佢地成班人就屌鳩我話呢啲係乜野垃圾系統黎

最後我叫左佢地每人買一張單程票

屌 支那思想
垃圾咪撚搭地鐵囉
N年前信和鋪頭仔賣玩具
咁我地公司有做VIP既
有盒玩具VIP買就好似158左右兩盒
如果唔係VIP買就好似貴廿蚊到

平時VIP俾錢時會自己講 我地check番
或者熟客仔一望就認得

有個女人星期六日最忙個陣黎買 無講係VIP 咁我梗係照原價啦

一星期後黎行街 就屌鳩我話有無攪錯乜乜柒柒唔折俾佢 我已經一路講唔好意思 可能人多 你又無講 依家不如check番 退番錢俾你

又話咩唔係錢既問題 係我態度問題
係都話要投訴我 要我打俾老細同佢傾
我咪打囉 老細同佢傾完 知佢咩料就同我講
"呀威 你鐘意點玩佢就點玩佢啦 唔好太耐呀 仲有一個鐘到就拉閘架喇"
之後我同個女人講 係咪要退錢
係既我要搵番一星期前張單出黎 你知啦 成個星期 都要啲時間架嘛

間鋪又細 我就坐喺到慢慢搵
佢就on99罰企喺到屌
其他客見到仲話
屌呢啲乞衣 你快啲俾廿皮叫佢死遠啲啦

笑撚到我 最後罰左佢企十五分鐘就放佢走喇

好正
BTW呀威
好耐之前去M記

我: 朱古力新地 唔該

佢: 朱古力新地要咩味?

我: 吓?

佢: (唔耐煩) 朱古力新地要咩味呀?

我: 咖喱丫 唔該

佢: 朱右古力新地無咖喱味喎 先生 (態度好差)

我: (好大聲) 你都識講朱古力新地 仲問我咩味?

後面: 人地要咖喱味朱古力新地呀

佢之後條友知道自己柒到核爆 整完新地比我之後換另一個收銀 佢行開左後面

佢d同事我見到係度恥笑緊

我試過

: 三號餐飲薯條飲可樂拎走比八達通

: 可樂飲咩?

:吓?!

:飲咩可樂?

:飲黑色果隻可樂

之後佢先為意自己講錯左
做耳機sales 我= 客=
:呢d咩黎架
:小姐 係藍牙耳機
:咩係藍牙呀 即係可以上網架?
:

其實唔明問下唔係咁大問題姐

咪臭係 人地真係唔識又俾你笑
做耳機sales 我= 客=
:呢d咩黎架
:小姐 係藍牙耳機
:咩係藍牙呀 即係可以上網架?
:

其實唔明問下唔係咁大問題姐

咪臭係 人地真係唔識又俾你笑

咪臭係
是咁的
灣仔會展,比業界人士參觀的展覽
我掛住個"buyer"既牌
放午飯 ( 已經攝左個牌入件恤衫 ),去附近一間書店諗住買返支筆用下( 同事借筆永遠唔會還 )
有個阿叔無啦啦大聲叫我

阿叔

: 經理,你d員工個個西口西面係咪唔想撈呀?
: 你邊撚個呀?
: 你叫咩名我要投訴你!
:我係路過買支筆的客人
: 你唔好以為收埋個職員證我就唔知你係度做! (佢見到條掛繩 )
: (拎個牌出黎指住) "買家" 投訴我呀笨

跟住個阿叔走左
中五果年暑期工做waitress
有次星期六晚市,勁忙
有個阿叔叫我過去,跟住同佢個仔講"記得俾心機讀書呀,唔係第時好似佢咁返呢d工"
跟住同我講"冇野啦,你走啦"
果一刻好忙冇乜野,夜晚放工諗返起眼濕濕

後尾轉左做補習,同d小朋友好fd, 人工又高d

負小朋友努力讀書,第日唔好要仔女捱茶記呀~~
想要野但又唔講要留貨,轉個頭比人買左。
番到泥話要投訴我。

番你老母
泥你老母
返工有一層有活動
eg 8樓有活動
客:我想問下8樓係邊
我:係8樓...
呢個唔算on9,不過幾深刻

以前做補習社,有個小朋友走入黎周圍望望貢,咁我走埋去問問佢啦:「小朋友,你補咩架?

咁佢就口窒窒咁答:「我book 左今日下晝補牙架

我當堂呆那左,之後先醒起隔離真係牙醫診所,答佢:「牙醫係隔離,呢度係補習社

個小朋友好可愛
好耐之前去M記

佢之後條友知道自己柒到核爆 整完新地比我之後換另一個收銀 佢行開左後面

我試過

之後佢先為意自己講錯左

你答佢汽水可能以為可樂
好耐之前去M記

我試過

之後佢先為意自己講錯左

你到底係飲薯條定飲可樂
好多年前返過某間pepper lunch,我地買飯送湯
有次有個客嗌完飯我問佢
=我 =個客

: 請問要面豉湯定蕃茄湯
: 忌廉
: 面豉或者蕃茄
之後大家靜左兩三秒,我變左
: er.......我地得面豉同蕃茄架咋
: 我要忌廉呀
: ......

之後隔離個同事終於聽到出聲話: 小姐我地呢間冇汽水架
大陸狗: 為什麼我跟你說普通話, 你跟我說廣東話?
看不起說普通話的客人嗎? 你們香港有什麼大不了? 很了不起嗎?

我差d 除左個名牌指撚住佢黎屌
好多年前返過某間pepper lunch,我地買飯送湯
有次有個客嗌完飯我問佢
=我 =個客

: 請問要面豉湯定蕃茄湯
: 面豉或者蕃茄
之後大家靜左兩三秒,我變左
: er.......我地得面豉同蕃茄架咋
: 我要忌廉呀
: ......

之後隔離個同事終於聽到出聲話: 小姐我地呢間冇汽水架

有日落狗屎 有個客買完野遮架拎遮發覺唔見咗之後報警

其實呢個有咩問題?
佢真係俾人偷咗遮喎!
雖然有小題大做。
講到尾你間舖都有少少責任囉!
你叫人擺低但係又無幫人睇好,
再唔係俾個膠袋人裝。

係咪要配個員工守住個傘架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞