一人一個做服務性行業見過最on9既客

747 回覆
75 Like 4 Dislike
做緊便利店 有次有個西女人黎買甜筒 比錢嗰陣自己整跌左落地 佢執返上黎照比錢 比完錢之後
=佢 =我
:拎過枝比我
:你可以自己去換 我地會見到
:我叫你去拎過枝比我呀 聽唔聽到呀
我心諗
死臭西明明自己整跌又係到發脾氣 有手有腳唔識自己去換咩 不嬲啲客話要凍換唔凍 包裝凹咗要拎過枝都係自己黎架啦 後面仲要有人排緊隊

最尾有無幫佢拎
有個客打黎問家陣係咪有啲貼紙貼左上提款咭上面之後會變左信用咭
中五果年暑期工做waitress
有次星期六晚市,勁忙
有個阿叔叫我過去,跟住同佢個仔講"記得俾心機讀書呀,唔係第時好似佢咁返呢d工"
跟住同我講"冇野啦,你走啦"
果一刻好忙冇乜野,夜晚放工諗返起眼濕濕

後尾轉左做補習,同d小朋友好fd, 人工又高d

屌我都試過

有一年,等放榜去做屋村超市promoter,又係有個阿叔係我隔離同佢個仔講同一句說話。

利申:u grad

屌我都試過 c9同佢個女講 正臭閪
做緊便利店 有次有個西女人黎買甜筒 比錢嗰陣自己整跌左落地 佢執返上黎照比錢 比完錢之後
=佢 =我
我心諗
死臭西明明自己整跌又係到發脾氣 有手有腳唔識自己去換咩 不嬲啲客話要凍換唔凍 包裝凹咗要拎過枝都係自己黎架啦 後面仲要有人排緊隊

俾著我會叫佢企埋一邊慢慢等
搞晒其他野先諗下幫唔幫佢
死臭西
71蚊嘅嘢講價70蚊,我話唔得之後佢唔買

ps: 佢已經拎埋錢出嚟
中五果年暑期工做waitress
有次星期六晚市,勁忙
有個阿叔叫我過去,跟住同佢個仔講"記得俾心機讀書呀,唔係第時好似佢咁返呢d工"
跟住同我講"冇野啦,你走啦"
果一刻好忙冇乜野,夜晚放工諗返起眼濕濕

後尾轉左做補習,同d小朋友好fd, 人工又高d

屌我都試過

有一年,等放榜去做屋村超市promoter,又係有個阿叔係我隔離同佢個仔講同一句說話。

中國人真係好鍾意狗眼看人低
唔撚識教人尊重

屌我都試過

勁仆街

好撚仆街垃圾廢老 成日狗眼看人低

最on9既係通常呢班人啲水平同比佢話既人差唔多
憑乜撚話人
返飲食,我話宜家飲品做緊買一送一優惠,問佢要唔要,點知佢話佢唔飲凍野要杯熱嘅,咁就緊係無優惠啦,好啦點知到轉個頭收錢埋單,佢同我講話我都知無乜可能咁好請我飲野嫁啦,不過你同事堅持話要我飲,你知啦我又唔飲凍野,先叫杯熱嘅 唔好意思wo逼尻你飲好難委你呀臭八婆

???
你講乜鳩呀

我都唔明
凍有得送,熱冇得送
中學畢業既時候 翻左半年bartender.
有班客係我未做之前留左枝black label係度. 咁我地間bar不嬲都係開存酒要逐jar mixer計($50 jar)。
之後個班客其中嗰個所謂大佬話 我未黎之前個經理話佢地個班上黎開存酒唔需要收mixer錢 打俾老闆又叫我地自己搞掂
最後就同佢地解釋都要俾翻minimum charge (大概係$60 per head). 佢地就有5個人 咁我就打佢6jar mixer.
到埋單既時候,個大佬就拎左$300出黎。但重有加一 佢死都唔肯俾個$30 佢就係咁講 錢我唔係冇啊 聽到我都火撚滾 之後我一手拎翻張單話 張單我埋啦 你地慢慢玩
佢地走既時候重過黎同我握手 話下次再黎玩過

有傻鳩幫我埋單
我都再黎啦
呢個唔算on9,不過幾深刻

以前做補習社,有個小朋友走入黎周圍望望貢,咁我走埋去問問佢啦:「小朋友,你補咩架?

咁佢就口窒窒咁答:「我book 左今日下晝補牙架

我當堂呆那左,之後先醒起隔離真係牙醫診所,答佢:「牙醫係隔離,呢度係補習社
以前做某快餐店 有個大陸客嚟買2號餐
食咗兩隻雞翼之後 拎過嚟話雞翼唔係全隻嗰啲雞翼(串燒嗰種) 要退錢

之前做餐廳 見過有枱大陸客叫左啲有豬肉既餸
食撚到汁都撈埋 跟著叫服務員。我們有宗教 不能吃豬肉的 給我們換
堂呆撚左

呢啲係咪大陸人就會換/退錢?
=佢 =我
我心諗

咁你咪又死死地氣去換
試過有蝗入嚟
我:Welcome to xxxxx
蝗:操你媽(個樣仲好嬲)

望住講完轉身就走咗..我同我同事對望咗眼,大家都心諗做乜鳩
公司有好多speakers 做廣播
成日都有啲毒男走嚟背speaker嘅內容
逐隻speaker 走堆去背

又喺度問啲工程嘅進度
當正自己係CEO
又唔可以唔理佢
=佢 =我
我心諗

咁你咪又死死地氣去換

係 我係廢柴
不過我行咗一轉比返同一枝佢
暑假返臨時工係學校派書
讀過中學都知第一次拎書多數都有欠書
有個家長屌鳩我地點解比左錢都冇書拎
我地話係出版社未印好,我地都冇貨比到你,有就會比返同學
佢話佢地係做生意既,有咩可能比錢冇貨先
心諗你做生意做到你咁on9,訂貨係咩都唔知
仲撻個例子話 你去惠康買完野比哂錢都唔會唔比返袋野你啦
問個同事 你讀邊間㗎!
話讀kong u
佢竟然話 kong u?你呀?我唔信囉
真係好撚侮辱 屌你老母

結果老師幫手,仲閙埋老師,又去埋校務處
臨走仲同門口個看更呻
今日發生既

收緊錢果既
你地呢到甩唔甩得razer 呀
下? sorry 可唔可以講多次
屌你盲咖咩 甩唔甩得razer 呀
先生意思係碌唔碌得visa?
係呀 好蠢呀啲腥簡人

碌得呀先生 承惠返xxxxx 先生visa 卡唔該
甩銀聯呀唔該
=佢 =我
我心諗

咁你咪又死死地氣去換

係 我係廢柴
不過我行咗一轉比返同一枝佢

咪就係你咁助長啲西客
比人當狗咁喝
中學畢業既時候 翻左半年bartender.
有班客係我未做之前留左枝black label係度. 咁我地間bar不嬲都係開存酒要逐jar mixer計($50 jar)。
之後個班客其中嗰個所謂大佬話 我未黎之前個經理話佢地個班上黎開存酒唔需要收mixer錢 打俾老闆又叫我地自己搞掂
最後就同佢地解釋都要俾翻minimum charge (大概係$60 per head). 佢地就有5個人 咁我就打佢6jar mixer.
到埋單既時候,個大佬就拎左$300出黎。但重有加一 佢死都唔肯俾個$30 佢就係咁講 錢我唔係冇啊 聽到我都火撚滾 之後我一手拎翻張單話 張單我埋啦 你地慢慢玩
佢地走既時候重過黎同我握手 話下次再黎玩過

有傻鳩幫我埋單
我都再黎啦

最後佢啲𡃁都有俾錢埋單。一直同佢嗌冇意思 唔好同我講報警 我間鋪就係度 要放工伏我話都冇咁易
今日發生既

收緊錢果既
係呀 好蠢呀啲腥簡人

甩銀聯呀唔該

我賣鞋既 價錢係鞋底
好多人都拎住對鞋問我係咪鞋底個價錢
唔係既我整出黎做乜

有次有個大陸人買完野番轉頭又睇
這個價錢是不是港幣
這裡是香港 當然是港幣

仲有好多人問 咁姐係人民幣幾錢
你自己大陸人黎買野都唔知人仔對港紙幾多 你走黎問我
今日發生既

收緊錢果既
係呀 好蠢呀啲腥簡人

甩銀聯呀唔該

sor 打錯幾隻字手快快 你地應該睇得明
d客唔知係咪個腦有問題
去fitting試衫
你係邊到入就係邊到有門/簾close架喇
佢地好中意係塊鏡到大大力炆
勁撚on9

試過見過有個大陸婆抆floor 大大塊果啲全身鏡
話點解開唔到
真係會笑到仆街
落左半閘/大半閘都要走入黎問close左未

屌呀唔close我落閘比你玩考腰力呀?

打電話嚟問你有冇開工
冇開工搵鬼聽你電話~

啱呀 打黎問你「想問下你地依家係咪開緊架」
唔係開緊咁就冇人聽佢電話啦下嘛

咁都要講句野嘅
.冇理由通左即刻收你線架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞