一人一個做服務性行業見過最on9既客

747 回覆
75 Like 4 Dislike
返餐廳,個客叫第二個路過佢張嘅客落單,嗰條友唔理佢,佢話要投訴佢
返餐廳,個客叫第二個路過佢張嘅客落單,嗰條友唔理佢,佢話要投訴佢
試過有客入黎買鞋 自己著37死都要試35 好啦比佢試 試完屌鳩我話啲碼數同佢地大陸唔同

我收返對鞋同佢地你返去你地大陸買啦
餐廳要拎飛攞位
門口已經貼咗通知話過咗三張飛就要再排過
我同事好聲好氣同個客講話唔好意思過咗number要再㩒過飛
結果個客一拳打撚爆咗攞飛個部機個mon

已經係痴撚柒線 之後點
幫d蝗蟲check in
我:去哪裏?
:中國 / 大陸 / 內地

我:下一位
啲客買勁撚多嘢 成兩籃 嚟到一邊嘟價錢一邊逐樣問我呢樣幾錢呢樣幾錢 後面排哂隊屌哂鬼 我有時會同佢哋講你到時睇返收據啦有寫架 頂唔順嘅時候就會話你買嘢嗰陣有冇睇價錢呀?有時啲阿嬸好鍾意話 以前都冇咁貴 以前買都係廿幾依家三十幾 真係太多呢啲人 我都會講句 而家係2017年啦 唔係八九十年代呀
試過有客指住啲貨問我咩黎 好有禮貌答完又話:其實我自己有眼睇架囉
無人講鬼佬
鬼佬正仆街
大陸喱賣鞋
佢要左display果對 同佢講晒係display
叫佢試大半個碼 試其他色 或者訂貨 佢乜柒都唔肯死都要果對仲要著住走 比錢同佢講十萬次無得退
屌結果佢行左三個字之後真係返黎話
對鞋唔舒服,兩邊唔同 賣次貨比佢 係間舖大吵大鬧
佢仲好似飲左酒咁嚇親啲客 啦啦臨退錢算驚佢搞事
好彩佢比現金 之後對鞋defect左

好撚憎支那狗 垃圾!

勁仆街 玩下手佢著左出去換左對a貨番黎屈你地
中五果年暑期工做waitress
有次星期六晚市,勁忙
有個阿叔叫我過去,跟住同佢個仔講"記得俾心機讀書呀,唔係第時好似佢咁返呢d工"
跟住同我講"冇野啦,你走啦"
果一刻好忙冇乜野,夜晚放工諗返起眼濕濕

後尾轉左做補習,同d小朋友好fd, 人工又高d

呢d仆街,如果我坐隔離枱一定幫你屌柒佢
啲客買勁撚多嘢 成兩籃 嚟到一邊嘟價錢一邊逐樣問我呢樣幾錢呢樣幾錢 後面排哂隊屌哂鬼 我有時會同佢哋講你到時睇返收據啦有寫架 頂唔順嘅時候就會話你買嘢嗰陣有冇睇價錢呀?有時啲阿嬸好鍾意話 以前都冇咁貴 以前買都係廿幾依家三十幾 真係太多呢啲人 我都會講句 而家係2017年啦 唔係八九十年代呀

好多人話以前幾錢幾錢,以前你十八歲添啦
十幾年前我係機舖返工
咁我間舖唔俾飲食架嘛
咁岩果日見到有條長毛戴住黑超,著住皮褸同條女打機
後面又有佢幾個跟班睇住佢打機
咁我緊係走去同佢講唔得啦
=我
=長毛
=肥仔跟班
:先生,呢度唔可以飲野。
:......
(肥仔跟班打發我,叫我唔好多事)
:我唔係同你(肥仔)講!
死仆街長毛唔撚應人咁串,我再嚴厲啲同佢講
:先生!你聽唔聽到!
點知條長毛成杯珍珠奶茶潑埋黎,搞到我濕晒
仲要大大聲講 :咪唔飲囉!

之後個肥仔跟班講一大堆講
塞左兩張五舊水俾我
又話換過件衫,又話嚇親啲客咁

果次之後我都好憎啲有錢仔同飲珍珠奶茶
十幾年前我係機舖返工
咁我間舖唔俾飲食架嘛
=我
=長毛
=肥仔跟班

塞左兩張五舊水俾我

條長毛係咪叫sky?
十幾年前我係機舖返工
咁我間舖唔俾飲食架嘛
=我
=長毛
=肥仔跟班

塞左兩張五舊水俾我

食飯時間大哂啊?
上年太無聊去返下暑期工,係百佳上下架執下貨咁

有個小朋友同佢呀媽講:「嘩個哥哥係唔係可以免費買百佳d野架?」
(見我整開d箱拎食物上架)
佢呀媽:「緊係唔係啦」
仔:「真架? 如果係既話我都想做!!」
呀媽:「唔好tim呀仔,依d係讀唔成書既先做架,有媽媽係度你唔洗做依d架」

比人鬧我讀唔成書冇所謂,但佢個句「有呀媽係度」我真係火都黎
我都有呀媽教,咁講即係鬧我呀媽?

我就立即大大聲同佢講:「你冇野呀? 狗眼看人低?」
最後搞到幾大件事,d大粒野黎要我道埋歉
我心諗點解我要咁做?
到後尾個老母用埋英文問候我地,我用返英文鬧返佢佢聽都聽唔撚明

真係痴痴地

利申: HKU,分數夠入神科

有個小朋友同佢呀媽講:「嘩個哥哥係唔係可以免費買百佳d野架?」
呀媽:「唔好tim呀仔,依d係讀唔成書既先做架,有媽媽係度你唔洗做依d架」

我心諗點解我要咁做?
到後尾個老母用埋英文問候我地,我用返英文鬧返佢佢聽都聽唔撚明

真係痴痴地

痴線!點解咁多仆街會同D 細路講要讀好D 書, 唔係第日就會好似佢咁架喇....乜乜柒柒
做乜啫?而家做雞做賊咩?駛唔駛咁撚樣講野?
越(覺得自己)高級同有身份地位的客越柒
有次我返office執返個case的所有file出黎 (幾多下, 成6,7年)
我預左執野, 咁當然就sports wear算啦
自己一個人一箱又一箱搬出門口reception
搬搬下有客上黎, 一家三口, 個小朋友5,6歲左右啦
咁佢就搵律師搞離婚, 無appointment
recept見我無出聲就話坐下等等律師未得閒
一坐底就叫我小心唔好整到佢個仔
(坐到無雷公咁遠, 我想成箱file車過去都至少要練練排雲掌先啦 )
又話好污糟好大塵, 又係話叫個仔畀多d心機讀書
唔係就似叔叔咁, 又教我點搬點用力放邊度, 話我死蠢
我就笑住咁叫recept斟杯橙汁畀個小朋友啦
我去完個廁準備見客, 心諗順路就自己斟埋啦
我畀杯橙汁個小朋友, 話佢好乖好聽話無周圍跑所以請佢飲
佢老豆同個西女人(後尾先知同行個女人就係第三者)就即時黎料
話我有無搞錯亂咁畀野佢個仔飲
又話我邋邋遢遢, 又話我無出息又盛唔好教壞佢個仔
我咪派卡片畀佢同佢講唔得閒接佢單case
叫佢搵過第個律師, 嗰下佢2個
臨走畀左2支水個小朋友, 叫佢請爸爸同姨姨飲水
佢地都口渴架喇, 同埋叫佢要聽爸爸話讀好d書
食沾麵
成碗湯倒落啲麵到

我心諗點解我要咁做?

真係痴痴地

痴線!點解咁多仆街會同D 細路講要讀好D 書, 唔係第日就會好似佢咁架喇....乜乜柒柒
做乜啫?而家做雞做賊咩?駛唔駛咁撚樣講野?

職業無分貴賤
咁多人狗眼看人低
有次我返office執返個case的所有file出黎 (幾多下, 成6,7年)
(坐到無雷公咁遠, 我想成箱file車過去都至少要練練排雲掌先啦 )

睇到好爽

睇到好爽

十幾年前我係機舖返工
咁我間舖唔俾飲食架嘛
=我
=長毛
=肥仔跟班

塞左兩張五舊水俾我

條長毛係咪叫sky?

好似係
佢條女好撚索
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞