一人一個做服務性行業見過最on9既客

747 回覆
75 Like 4 Dislike
就嚟收工放左個營業時間個牌係門口
次次都仲係會有人走入嚟
阻鬼住晒收工

好心提佢 我地收左鋪啦!聽日再嚟啦
佢地又話 望下唔得咩? 好快走
卡位對坐
有條友倒瀉野落自己度
之後企係身抺身啦
屎忽位仲有灘野係度
對面條佬又想幫佢 又企起身
咁張台唔係種係地度
幫手男一企
對面條友又比張台逼到坐番底落攤野度

屌我拎住塊毛巾一路行過去 一路狂笑

又有一次
有個女人
分別問我拎三次碗
爆緊場 佢又坐得遠
我就拎哂sideboard d 碗
一棟咁比佢 叫佢慢慢用
呢個係我on9
卡位對坐
有條友倒瀉野落自己度
之後企係身抺身啦
屎忽位仲有灘野係度
對面條佬又想幫佢 又企起身
咁張台唔係種係地度
幫手男一企
對面條友又比張台逼到坐番底落攤野度

屌我拎住塊毛巾一路行過去 一路狂笑

又有一次
有個女人
分別問我拎三次碗
爆緊場 佢又坐得遠
我就拎哂sideboard d 碗
一棟咁比佢 叫佢慢慢用
呢個係我on9

我都pt餐飲, 最憎人分別問我拎野
要就一次過講曬啦
服務行業
唔知算唔算on9
我做果到係有果汁賣

一天氣凍就會有人黎問 d果汁有無熱飲

乜有人會飲熱橙汁?熱西柚汁?

真心唔明

大陸有

做食肆,俾大陸人問沙冰有冇熱?
唔只一個,好多個
大陸係咪真係有熱沙冰
唔知算唔算on9
我做果到係有果汁賣

一天氣凍就會有人黎問 d果汁有無熱飲

乜有人會飲熱橙汁?熱西柚汁?

真心唔明

之前係外國識左個大陸妹 佢拎杯橙汁入微波爐叮
落左半閘/大半閘都要走入黎問close左未

屌呀唔close我落閘比你玩考腰力呀?

打電話嚟問你有冇開工
冇開工搵鬼聽你電話~

打電話嚟問你有冇開工
冇開工搵鬼聽你電話~

啱呀 打黎問你「想問下你地依家係咪開緊架」
唔係開緊咁就冇人聽佢電話啦下嘛
=我/ 同事 =西女人

=有冇新?
=冇呀show曬出黎
走去搵第二個同事: 有冇新?
: 冇呀show曬出黎
走去搵第二個同事: 有冇新?
: 冇呀show曬出黎

無限loop 屌你老味冇就冇嫁啦問第二個都係冇嫁啦!又唔撚信我!

利申:有新都唔想拎俾d西女人

打電話嚟問你有冇開工
冇開工搵鬼聽你電話~

啱呀 打黎問你「想問下你地依家係咪開緊架」
唔係開緊咁就冇人聽佢電話啦下嘛

有D就係你收鋪前2,3個字之前打黎問你幾點閂門
之後就話 我而家即刻過黎
一堆on9細路同家長開生日會
除左氣球之外仲用埋做手工個d珠片裝飾仲搞到d枱同成地都係珠片
掃地掃到pk
返飲食,我話宜家飲品做緊買一送一優惠,問佢要唔要,點知佢話佢唔飲凍野要杯熱嘅,咁就緊係無優惠啦,好啦點知到轉個頭收錢埋單,佢同我講話我都知無乜可能咁好請我飲野嫁啦,不過你同事堅持話要我飲,你知啦我又唔飲凍野,先叫杯熱嘅 唔好意思wo逼尻你飲好難委你呀臭八婆

點解我睇唔明...
做寫字樓, 個客上黎叉電叉到放飯先肯走
投訴點解隻醬油會咁鹹 痴撚線
得兩條友排隊
條友自己排前傾電話唔上前比錢
叫左幾聲唔理後
後邊個人唔理佢比錢先
之後傾完電話問點解要比人打佢尖
但其實佢傾完電話後一秒都唔洗等
跟手投埋訴係度嘈左半個鐘
做遊戲攤位 比d蝗係咁問可唔可以試玩 屌你老母 去餐廳食野都冇得試食啦下話
中五果年暑期工做waitress
有次星期六晚市,勁忙
有個阿叔叫我過去,跟住同佢個仔講"記得俾心機讀書呀,唔係第時好似佢咁返呢d工"
跟住同我講"冇野啦,你走啦"
果一刻好忙冇乜野,夜晚放工諗返起眼濕濕

後尾轉左做補習,同d小朋友好fd, 人工又高d
銀行高級啲既counter有得坐既
成日有啲人借啲意做銀行野
咁同事check到唔會趕佢走既(超多人就會
但係有次個同事問佢拎身分證做野啦
即刻勁大聲話「你歧視我呀?」「做咩要拎呀?」「好巴閉咩?」「我平時都唔洗拎架喎!」
之後check到連premier都唔係就屌得再勁啲要搵經理 仲要問同事邊位要投訴
但係成件事就係佢自己勁大聲係銀行鳩叫
勁多發窮惡既人
做飲食
叫撚左野就坐定定咪撚轉十鳩幾次位啦 啲野食拎撚左去又冇撚左人戇鳩鳩
做水電
啲柒頭客唔知做乜撚野乜都鐘意影餐飽,仲要偷偷地
有次星期六晚市,勁忙
有個阿叔叫我過去,跟住同佢個仔講"記得俾心機讀書呀,唔係第時好似佢咁返呢d工"

唔屌尻佢?
我先
d衫冇跟size排跟住話要投訴

下點解會冇哂SIZE
明明上次黎睇都仲有架
問你有冇得訂貨,俾錢留貨乜乜乜,好想買到
你答佢可以訂就話要諗下先走左去

有件貨無哂 得返張圖
客: 呢件賣哂?
我: 係 賣哂啦
客: Demo都無?
我: 無啦 賣埋 但有得訂
客: 我想訂 有無件野睇下?
我指住張圖
客: 我要睇件實物
我: Demo都賣哂
有次星期六晚市,勁忙

唔屌尻佢?

你話:無waiter/waitress 撚有人服侍你吖!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞