[新年新開始]西裝,皮鞋討論帖(2)

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
啱啱係Paul smith買咗對皮鞋,想問巴打們shoe tree有無得買架?如果有,係邊可以買到? 唔該曬咁多位先 想對鞋個shape可以keep耐啲

淘寶
過年前只可以買一對新鞋
打算買最普通嗰啲款(例如JL嘅City)
如果喺Santoni同John Lobb之間選擇,大家會點揀?
求意見

JL

JL

多謝巴打們意見
最後應該會買JL Philip
新手無知一問,有既有D鞋既比較detail既位既英文。唔係好知其實係講緊邊到,其實一般常見會提及一對鞋邊D比較細緻既手工位置?
新手無知一問,有既有D鞋既比較detail既位既英文。唔係好知其實係講緊邊到,其實一般常見會提及一對鞋邊D比較細緻既手工位置?

追文見到幾個,睇晒但係好似仲成日見到D好陌生既字咁

whiskey/rAvello ptb 開穿

巴打個袋咩牌子
好高質

whiskey/rAvello ptb 開穿

巴打個袋咩牌子
好高質

搵ig 一間泰國hand made tote bag shop 整, 叫kumbags
點睇tst peter lee? 見佢d oxford shirt領都幾軟訂左兩件 唔知成品有冇collar roll?
點睇tst peter lee? 見佢d oxford shirt領都幾軟訂左兩件 唔知成品有冇collar roll?

幾錢?
各位巴打點睇g2000
個套咩日本製西裝 $1699

幾錢?

480 一件
仲話可以做unfused不過加$
想問香港係咪有內增皮鞋訂造/賣
都係鐘情Church's
唔知呢道啱唔啱講
最近喺end clothing買咗件Nigel背心真係好正
有無皮製背囊既牌子或者地方可以推介
for 女性
筆直大約1000-2000咁上下
都係鐘情Church's

grafton?
啱啱係Paul smith買咗對皮鞋,想問巴打們shoe tree有無得買架?如果有,係邊可以買到? 唔該曬咁多位先 想對鞋個shape可以keep耐啲

淘寶

洗唔洗對返鞋型黎買? 未用過shoe tree

淘寶

除非鞋型好扁好窄,不然唔需要

淘寶

巴打有無邊款用過可以推介?

我暫時見呢款都幾抵玩咁

http://c.b1wt.com/h.27i9ZN?cv=x2cA7Tccqp&sm=151ff3

巴打有無邊款用過可以推介?

我暫時見呢款都幾抵玩咁

http://c.b1wt.com/h.27i9ZN?cv=x2cA7Tccqp&sm=151ff3

買返Cedar Green
我都想買church's grafton都好似唔抵
我都想買church's grafton都好似唔抵

睇你咩價位買, 如果有減價就抵玩, 正價的話倒不如幫襯herrings買對類似嘅cheaney代工嘅atom wingtip
請教一下,
各位巴打有無去過葵芳新都會個間整西裝?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞