[新年新開始]西裝,皮鞋討論帖(2)

1001 回覆
12 Like 0 Dislike

whiskey/rAvello ptb 開穿

好好j

好靚

whiskey/rAvello ptb 開穿

好好j

好靚

呀呀 差d射
皮鞋換底問唔問得?

開箱中
皮鞋換底問唔問得?

如果唔怕等既拎去依間,幾好
皮鞋換底問唔問得?

過幾日報告下搵LH換踭同小維修,對Chukka T記建議大底蝕曬先返廠
其實,如果身型正常,可以去鋪頭買現成嘅西裝,挑咗腳,或者改少少已經好好。價錢睇牌子啫,豐儉由人…

當然,瘦撚或者是肥仔就麻煩啲…
皮鞋換底問唔問得?

過幾日報告下搵LH換踭同小維修,對Chukka T記建議大底蝕曬先返廠

我果對係tricker 歪哂個底 換原裝底?
其實,如果身型正常,可以去鋪頭買現成嘅西裝,挑咗腳,或者改少少已經好好。價錢睇牌子啫,豐儉由人…

超瘦撚表示這些機會…
皮鞋換底問唔問得?

我果對係tricker 歪哂個底 換原裝底?

有無相?點歪?

如果對套衫嘅要求淨係從fitting角度出發的話,就無咩問題,不過如果想要係detail位有所要求,例如lapel width,gorge line或高或低,或斜或平,又或想件衫button stance做高或低,quarter位想做開或收,圓定方,條褲要high/mid/low rise等等等等,未必一件衫都可以做齊呢啲唔同要求, 而你買件rtw雖然fit得嚟但又著上身又覺得太平凡,或者係布料顏色及pattern上唔想下下被現成款式限制,唔搵師傅做我諗唔到有咩辦法。

同埋想翻新 換埋條鞋帶

同埋想翻新 換埋條鞋帶

想了解多啲既拎去leather healer,老闆好好人

同埋想翻新 換埋條鞋帶

係邊度黎架 因if我qi左對tricker he落地盤 搞到咁
留名

同埋想翻新 換埋條鞋帶

係邊度黎架 因if我qi左對tricker he落地盤 搞到咁

自己google 都懶 餵埋你食飯好無

自己google 都懶 餵埋你食飯好無

對唔住啊 巴打
有兩對生膠底想攞去換做皮底
有冇邊間好介紹
有冇邊間好介紹

呢一頁已經有提過嘅有得補或leather healer
有冇邊間好介紹

呢一頁已經有提過嘅有得補或leather healer

Thanks
留名
有無巴打taobao 買過shoetree
想買2對 for 對carmina

之前高登記得你地講過 不過無左hlg+ 搵唔返
有無巴打幫幫

識人買過太闊塞唔落meermin
無知一問
馬沙super slim fit既西裝,條褲既褲腳要唔要冚到少少鞋踭?定係咁修身既褲係唔需要冚到架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞