[新年新開始]西裝,皮鞋討論帖(2)

1001 回覆
12 Like 0 Dislike

Snow哥多數係邊買恤衫?

luxire
覺得PAUL SMITH D皮鞋靚,不過好鬼貴!

真心問
paul smith 皮鞋質素如何 唔係潮野咩?

覺得PAUL SMITH D皮鞋靚,不過好鬼貴!

之前有sale 半價,不過好快搶晒

luxire

直運
見琴晚有人講,今日著下先 CJ whisky cordovan Harvard
見琴晚有人講,今日著下先 CJ whisky cordovan Harvard

一陣來派利是先

luxire

直運

無錯, 佢地會ship to hk

買brown 定whiskey 好阿

買brown 定whiskey 好阿

Whiskey 好似靚仔啲

luxire

直運

無錯, 佢地會ship to hk

百幾蚊 記得

一陣來派利是先

摔極都係整唔到mirror shine
brooks香港d呔都好柒 差唔多香港都揾唔到類似bb#3嘅呔

唔鐘意太mirror shine
通常都係去到咁

BTW 放低D呢度冇咩人提既brand

呢對係Johnston & Murphy Aristocraft made in USA
相比起我另一對同range既Allen Edmonds Macneil, J&M個insole 冇AE咁好著
而且而家J&M 大部份都係Mexico 造, 美國佬都唔推薦

通常都係去到咁

呢對係Johnston & Murphy Aristocraft made in USA
相比起我另一對同range既Allen Edmonds Macneil, J&M個insole 冇AE咁好著
而且而家J&M 大部份都係Mexico 造, 美國佬都唔推薦

終於有人講ae
我唔係皮鞋撚
不過見自己對返工皮鞋踢到甩晒色都想自己刷返靚佢

想問下你地去開邊度買所需工具?

有無對鞋相望下
琴日話去h記果位巴打點

通常都係去到咁

終於有人講ae

我估因為香港冇代理入掛

AE好野黎, 對Macneil係我有既鞋當中我覺得最好著既

其實我覺得Macneil既做功同埋講舒服係拍得住Alden
不過皮既質素ALDEN又真係好D, 而Macneil 個定價同Alden差唔多, 所以係美國好多人都會話同價不如買Alden

仲有無得救?
有既先去買野試搞thanks

仲有無得救?
有既先去買野試搞thanks

上mink oil算啦
咁幾有味道
係乾左d姐

通常都係去到咁

終於有人講ae

我估因為香港冇代理入掛

AE好野黎, 對Macneil係我有既鞋當中我覺得最好著既

其實我覺得Macneil既做功同埋講舒服係拍得住Alden
不過皮既質素ALDEN又真係好D, 而Macneil 個定價同Alden差唔多, 所以係美國好多人都會話同價不如買Alden

如果以正價來說, 買得allen edmonds當然不如比多小小上alden, 但又唔好忘記ae都時常有outlet價( 美國本土), budget conscious地有對經典美國gyw鞋 個人有覺得值得入門一試 ( 利申: 得兩對 ae x massdrop嘅unlined chukka)

一陣來派利是先

整張高清
琴日話去h記果位巴打點

啱啱上咗去
度咗身,應該要二月尾先fitting

一陣來派利是先

整張高清

又毒買鞋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞