[新年新開始]西裝,皮鞋討論帖(2)

1001 回覆
12 Like 0 Dislike

我賣緊,你想我點答你

講下笑,唔好介意
不過我度真係有賣,所以唔方便答。
只可以講兩樣野
一樣係響我鋪頭website正式online既時候
價錢會調整到歐洲ship黎香港既同樣價錢
另一樣野係,如果無試過size
Yanko九成人會買錯,因為sizing
同其他brand 唔同

下星期上黎望望先 你鋪頭website幾時正式online?

今個月內...掛
Meermin 對cigar shell ptb

意大利馬屁屁

意大利馬屁屁

d色好靚(睇相嘅話)
呢3個月已經入左對carmina馬屎忽lwb同mto carmina
btw意大利馬pat pat同新喜邊個好d?
meermin 唔係用開新喜架咩?

意大利馬屁屁

d色好靚(睇相嘅話)
呢3個月已經入左對carmina馬屎忽lwb同mto carmina
btw意大利馬pat pat同新喜邊個好d?
meermin 唔係用開新喜架咩?

轉左喇, 之前係新喜

成年無買鞋 忍唔住入左手 留明睇自己中伏

我賣緊,你想我點答你

講下笑,唔好介意
只可以講兩樣野
同其他brand 唔同

下星期上黎望望先 你鋪頭website幾時正式online?

今個月內...掛

係歐洲online store 見到幾靚啵 好似c&j果對
期待online store, 2千買黎粗著花左唔心痛
btw有無女裝?
想平平地買suede chelsea boots

不直 under 2000 最好係rubber sole

睇下呢間
http://instagram.com/lordyastudios

睇下呢間
http://instagram.com/lordyastudios

幾好wo 不過好多都sold out哂 同麻麻地個底

其實想買依對 不過唔想又meermin

成衣即係點
唔訂造?

作為業內人我只可以講
唔好睇到「訂造」兩個字
就未出發先興奮
香港大部分號稱「bespoke」既鋪
其實根本只係mtm

3皮野又係bespoke
2k又自稱bespoke
你估真係同一樣野咩

兩三k筆直
正正經經去suit supply 試到岩好過啦

兩三K 可以係suit supply 買晒suit shoes belt

Btw 巴打恕我直言 Grad din呢個年紀
就算你着WW Chan都無人識欣賞
如果你本身身型唔錯 樣貌中上 可以參考下韓仔
你的樣子如何 你的.......

2k尾有套suit咁
Odd jacket應該平少少
皮帶u記
鞋事但

勉勉強強ok gum lar

咁一係西裝CUT畢直到$2000
皮鞋大約$700夠唔夠

gd

左上對chukka

左上對chukka

無理由得咁少
有無巴打著John lobb

純粹好奇問下

唔鐘意太mirror shine
通常都係去到咁

BTW 放低D呢度冇咩人提既brand

呢對係Johnston & Murphy Aristocraft made in USA
相比起我另一對同range既Allen Edmonds Macneil, J&M個insole 冇AE咁好著
而且而家J&M 大部份都係Mexico 造, 美國佬都唔推薦

終於有人講ae

我估因為香港冇代理入掛

AE好野黎, 對Macneil係我有既鞋當中我覺得最好著既

其實我覺得Macneil既做功同埋講舒服係拍得住Alden
不過皮既質素ALDEN又真係好D, 而Macneil 個定價同Alden差唔多, 所以係美國好多人都會話同價不如買Alden

之前見官網clearance macneil平alden唔止一d

左上對chukka

無理由得咁少

上面對carmina nst 已經不包在相入便了

成衣即係點
唔訂造?

作為業內人我只可以講
唔好睇到「訂造」兩個字
就未出發先興奮
其實根本只係mtm

你估真係同一樣野咩

兩三k筆直

兩三K 可以係suit supply 買晒suit shoes belt

2k尾有套suit咁
皮帶u記
鞋事但

皮鞋大約$700夠唔夠

http://apac.suitsupply.com/en/knitwear/light-brown-cardigan/SW654.html?cgid=Knitwear
個人覺得grad din著到咁都夠,唔洗西裝褸budget會多好多,但可能你grad din係每個人都一定著suit,唔係既話你只可以揀g200或者mk平價西裝鋪

左上對chukka

無理由得咁少

上面對carmina nst 已經不包在相入便了

其實係趁得閒擦定下星期翻工著嘅鞋...

純粹好奇問下

純粹好奇問下

早幾個星期喺尖沙咀試咗一次,一直都想買但唔得閒
過年前的唔起心肝
過年期間阿媽又唔俾買
等多幾日先

我賣緊,你想我點答你

講下笑,唔好介意
只可以講兩樣野
同其他brand 唔同

今個月內...掛

有冇light brown suede
鋪頭名有冇keywords
如想keep colour 8應該用咩色cream?

成衣即係點
唔訂造?

作為業內人我只可以講
唔好睇到「訂造」兩個字
就未出發先興奮
其實根本只係mtm

你估真係同一樣野咩

兩三k筆直

2k尾有套suit咁
皮帶u記
鞋事但

皮鞋大約$700夠唔夠

http://apac.suitsupply.com/en/knitwear/light-brown-cardigan/SW654.html?cgid=Knitwear
個人覺得grad din著到咁都夠,唔洗西裝褸budget會多好多,但可能你grad din係每個人都一定著suit,唔係既話你只可以揀g200或者mk平價西裝鋪

唔該曬咁多位巴打
我最想問都係皮鞋應該預幾多畢直

成衣即係點
唔訂造?

作為業內人我只可以講
唔好睇到「訂造」兩個字
就未出發先興奮
其實根本只係mtm

你估真係同一樣野咩

兩三k筆直

2k尾有套suit咁
皮帶u記
鞋事但

皮鞋大約$700夠唔夠

唔該曬咁多位巴打
我最想問都係皮鞋應該預幾多畢直

同埋邊度買

終於有人講ae

我估因為香港冇代理入掛

AE好野黎, 對Macneil係我有既鞋當中我覺得最好著既

其實我覺得Macneil既做功同埋講舒服係拍得住Alden
不過皮既質素ALDEN又真係好D, 而Macneil 個定價同Alden差唔多, 所以係美國好多人都會話同價不如買Alden

之前見官網clearance macneil平alden唔止一d

唔會有人用正價買AE
我對Macneil都係半價咁上下買 300美金有對馬patpat都幾抵玩
因為好好著所以成日著,著左好多年個toe踢到有裂痕但個sole仲係幾新淨,堅好著
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞