[新年新開始]西裝,皮鞋討論帖(2)

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
琴日話去h記果位巴打點

啱啱上咗去
度咗身,應該要二月尾先fitting

做左咩?
想買對loafers,巴打們有冇好介紹?筆直2k

Yanko

仲有無得救?
有既先去買野試搞thanks

上mink oil算啦
咁幾有味道
係乾左d姐

原本諗住落cream再試下polish佢。
上網睇人落如果落mink oil搽到成對鞋都係,搽完洗唔洗抹左多餘既oil佢?另外mink oil遮唔遮到鞋頭個花位?

仲有無得救?
有既先去買野試搞thanks

上mink oil算啦
咁幾有味道
係乾左d姐

上網睇人落如果落mink oil搽到成對鞋都係,搽完洗唔洗抹左多餘既oil佢?另外mink oil遮唔遮到鞋頭個花位?

點解要遮?

上mink oil算啦
咁幾有味道
係乾左d姐

點解要遮?

我覺得好似花得好勁咁

Yanko

yanko咩網買最好
小弟中學雞一名,未著過西裝
今完GRAD DIN要買人生第一套西裝
畢直$2500~$3000(連埋皮鞋,皮帶,唔計裇衫)

皮鞋大約要幾錢左右
西裝個顏色同皮鞋顏色應該點襯
裇衫係咪冇必要訂造

Yanko

yanko咩網買最好

我賣緊,你想我點答你

皮鞋大約要幾錢左右
裇衫係咪冇必要訂造

呢個筆直買成衣好過

Yanko

yanko咩網買最好

我賣緊,你想我點答你

講下笑,唔好介意
不過我度真係有賣,所以唔方便答。
只可以講兩樣野
一樣係響我鋪頭website正式online既時候
價錢會調整到歐洲ship黎香港既同樣價錢
另一樣野係,如果無試過size
Yanko九成人會買錯,因為sizing
同其他brand 唔同

皮鞋大約要幾錢左右
裇衫係咪冇必要訂造

呢個筆直買成衣好過

成衣即係點
唔訂造?

皮鞋大約要幾錢左右
裇衫係咪冇必要訂造

呢個筆直買成衣好過

成衣即係點
唔訂造?

作為業內人我只可以講
唔好睇到「訂造」兩個字
就未出發先興奮
香港大部分號稱「bespoke」既鋪
其實根本只係mtm

3皮野又係bespoke
2k又自稱bespoke
你估真係同一樣野咩

兩三k筆直
正正經經去suit supply 試到岩好過啦

呢個筆直買成衣好過

成衣即係點
唔訂造?

作為業內人我只可以講
唔好睇到「訂造」兩個字
就未出發先興奮
其實根本只係mtm

你估真係同一樣野咩

兩三k筆直

Btw講多句
就算mtm都有分水準
舉個例,cifonelli 、orazio、Formosa、ring jacket之類既mtm,都靚過絕大部分香港「bespoke」。有好多野上網唔方便講,講左無經驗既人亦都唔會明,等你第日真係有心學,買買下你就明架喇。

皮鞋大約要幾錢左右
裇衫係咪冇必要訂造

西裝皮鞋皮帶你依個畢直無乜選擇
一係就
Aldo 皮鞋 再去uniqlo 襯翻同色皮帶再加 大華
一係就
Meermin 再加條u記同色皮帶再加套g2k
你唔係想將西裝變成自己style既就最平aldo + uniqlo + g2k 算

皮鞋大約要幾錢左右
裇衫係咪冇必要訂造

西裝皮鞋皮帶你依個畢直無乜選擇
一係就
Aldo 皮鞋 再去uniqlo 襯翻同色皮帶再加 大華
一係就
Meermin 再加條u記同色皮帶再加套g2k
你唔係想將西裝變成自己style既就最平aldo + uniqlo + g2k 算

Smart casual去咪算 搞咁多野最後俾人叫部長,晒氣。

Yanko

2k咁平?

Yanko

2k咁平?

爆100筆直算唔算爆?

呢個筆直買成衣好過

成衣即係點
唔訂造?

作為業內人我只可以講
唔好睇到「訂造」兩個字
就未出發先興奮
其實根本只係mtm

你估真係同一樣野咩

兩三k筆直

兩三K 可以係suit supply 買晒suit shoes belt

Btw 巴打恕我直言 Grad din呢個年紀
就算你着WW Chan都無人識欣賞
如果你本身身型唔錯 樣貌中上 可以參考下韓仔
你的樣子如何 你的.......

成衣即係點
唔訂造?

作為業內人我只可以講
唔好睇到「訂造」兩個字
就未出發先興奮
其實根本只係mtm

你估真係同一樣野咩

兩三k筆直

兩三K 可以係suit supply 買晒suit shoes belt

Btw 巴打恕我直言 Grad din呢個年紀
就算你着WW Chan都無人識欣賞
如果你本身身型唔錯 樣貌中上 可以參考下韓仔
你的樣子如何 你的.......

2k尾有套suit咁
Odd jacket應該平少少
皮帶u記
鞋事但

勉勉強強ok gum lar

Yanko

2k咁平?

爆100筆直算唔算爆?

我黎講唔算 其他人唔知
有冇double monk?

2k咁平?

爆100筆直算唔算爆?

我黎講唔算 其他人唔知

爆100筆直算唔算爆?

我黎講唔算 其他人唔知

夏天時上黎八下先

yanko咩網買最好

我賣緊,你想我點答你

講下笑,唔好介意
不過我度真係有賣,所以唔方便答。
只可以講兩樣野
一樣係響我鋪頭website正式online既時候
價錢會調整到歐洲ship黎香港既同樣價錢
另一樣野係,如果無試過size
Yanko九成人會買錯,因為sizing
同其他brand 唔同

下星期上黎望望先 你鋪頭website幾時正式online?
Meermin 對cigar shell ptb
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞