[新年新開始]西裝,皮鞋討論帖(2)

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
lm
wiwt

呢對靚
第一次係LIHKG新帖留言

想係pantherella買兩對襪
不過發現好多唔同材料同no. of stitches

想問下,想要 薄(for summer) 襟著(有時腳甲長會整穿)及可機洗應該揀邊種質料襪?

thanks

想問下,想要 薄(for summer) 襟著(有時腳甲長會整穿)及可機洗應該揀邊種質料襪?

thanks

又薄又襟著難d喎
簿既咪簡返棉 個人建議買返長襪 短既會洗

想入

其實前幾頁有巴打搵人一齊買herring有七折,入面岩你budget既chelsea boots質素都唔會太差

我就係諗緊 herring 定 carmina

想入

其實前幾頁有巴打搵人一齊買herring有七折,入面岩你budget既chelsea boots質素都唔會太差

我就係諗緊 herring 定 carmina

Herring 我睇岩果款無disc. 所以最後都係差唔多價$

thanks

又薄又襟著難d喎

其實主要想唔熱,因為我有D怕熱
pantherella對對襪都長長地喎

好多款唔知點揀,stitches係咪同厚度無關?

thanks

又薄又襟著難d喎

其實主要想唔熱,因為我有D怕熱
pantherella對對襪都長長地喎

好多款唔知點揀,stitches係咪同厚度無關?

5603cotton 比較適合腳肚較大既人
5200係wool
5608 感覺最簿 其他我就唔多了解了

巴打你呢對鞋皮貼晒腳?

做乜咁問?

我想入返對

呢對又唔係
因為著親呢對都厚襪襯牛牛
見你地講想順便問下,有Medallion既Chelsea boots formal既程度同襯法比起普通Chelsea boots分別大唔大

著得Chelsea 你就咪鬼諗formal啦

見有Medallion個feel好似古典d可能岩d
唔計button boots, balmoral boots,chukka boots係咪算最岩襯suit

點解唔買對oxfords算
wiwt

呢對靚

咩係wiwit?

巴打你呢對鞋皮貼晒腳?

做乜咁問?

我想入返對

呢對又唔係
因為著親呢對都厚襪襯牛牛

wiwt

呢對靚

咩係wiwit?

what i wore today 好似係
wiwt

跟隊
有無爸打試過用shoe stretcher & stretcher liquid去擴鞋?

效果如何?

有兩對皮鞋前後啱SIZE,係窄左少少,同埋腳背有少少頂
Barker , Cheaney 呢兩隻牌子既皮鞋
你地點睇

諗住買Chealsea
T鋪話呢兩款車路士鞋唔駛$3000
定直上C&J?
wiwt

呢對靚

咩係wiwit?

what i wore today 好似係

What I'm wearing today
你地點睇

諗住買Chealsea
定直上C&J?

一係carmina yanko
一係直上cj

IMO
買左對 trickers Chelsea boot買細左半碼,要著好薄既襪,已經放左shoetree撐大左少少,但依然夾夾地腳,肥腳 有冇咩計?
你地點睇

諗住買Chealsea
定直上C&J?

一係carmina yanko
一係直上cj

IMO

始終無得試 差好遠
Carmina香港邊到有得試
C &J 我就知
買左對 trickers Chelsea boot買細左半碼,要著好薄既襪,已經放左shoetree撐大左少少,但依然夾夾地腳,肥腳 有冇咩計?

拎去畀人撐大對鞋

拎去畀人撐大對鞋

Agger 地鐵站個啲補鞋鋪都有
通常放低 兩 三日就拎得
回港snap

拎去畀人撐大對鞋

Agger 地鐵站個啲補鞋鋪都有
通常放低 兩 三日就拎得

撐大對鞋會唔會整到個形變好奇怪?

睇外國網話自己買 shoes stretcher liquid反覆用腳型去撐好過去拎畀舖D人撐,會最FIT同埋唔會變型

有無爸打講下去鞋鋪擴鞋後感?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞