[新年新開始]西裝,皮鞋討論帖(2)

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
LM
下個月頭影結婚相,應該訂製唔切西裝
請問邊到買現成好?
預三千連皮鞋

如果你影相先問應該返工出街唔洗著啦我諗

咁不如租好過

我諗住平時著得返架

企埋新娘旁邊會似工作人員

一世人一次 真係要對自己好d
Double budget 已經好好多 仲要留幾十年

我都明唔慳得,但整到好誇,日後又冇乜場合可以著返,好似好晒咁

靚西裝唔係代表誇
淨係fitting同布料
訂造同現成已經差好遠
你驚唔夠時間就去suit supply試 不過真係要加budget
165cm 矮仔穿overcoat 會唔會好柒 好矮

search mafoofan

睇圖 都覺得矮 佢係咪算係穿得好好
search 圖 唔見佢有穿overcoat
真心165都係著番普通coat好d

睇圖 都覺得矮 佢係咪算係穿得好好
search 圖 唔見佢有穿overcoat

已經好好條友style forum 名人好似米五都冇
下個月頭影結婚相,應該訂製唔切西裝
請問邊到買現成好?
預三千連皮鞋

如果你影相先問應該返工出街唔洗著啦我諗

咁不如租好過

我諗住平時著得返架

企埋新娘旁邊會似工作人員

一世人一次 真係要對自己好d
Double budget 已經好好多 仲要留幾十年

我都明唔慳得,但整到好誇,日後又冇乜場合可以著返,好似好晒咁

三千連皮鞋, 如果你唔介意同business suit差不多, 倒不如穩穩陣陣去m and s睇下... 以呢個budget都無咩可以話訂做, 因為平, 靚, 快 三者無可能全中, 通常只可以得兩樣, 你自己考量邊樣重要.

Kingsman果啲仲好j

但如果講styling我鐘意the talented mr. ripley多d

但如果講styling我鐘意the talented mr. ripley多d

Alain Delon果個版既Purple Noon直頭係樣同衫都一流(雖然太耐所以無乜人睇過)
係咪有團購herring 呀

Alain Delon果個版既Purple Noon直頭係樣同衫都一流(雖然太耐所以無乜人睇過)

咁總有人會睇經典電影既
講真無講劇情定衫
兩個版本既the talented mr. ripley都好經典
筆直300整件恤衫
正正常常要求唔高
想1星期內有得拎
有冇推介?
筆直300整件恤衫
正正常常要求唔高
想1星期內有得拎
有冇推介?

加幾十蚊去jantzen
法國好似幾少人講Italy brand 或者Italy style 既皮鞋

今日著A. Testoni Black Label
Bologna-constructed 真係好包腳好輕好舒服, Pointed toe 黎講做得好好唔頂腳指

不過Blake construction落地既感覺始終唔及Goodyear, 可能自己習慣左著Goodyear由其係double sole

法國好似幾少人講Italy brand 或者Italy style 既皮鞋

Bologna-constructed 真係好包腳好輕好舒服, Pointed toe 黎講做得好好唔頂腳指

不過Blake construction落地既感覺始終唔及Goodyear, 可能自己習慣左著Goodyear由其係double sole

即刻出兩對Ugolini俾你望

P.S. 明明前排先擺過對bemer...

即刻出兩對Ugolini俾你望

P.S. 明明前排先擺過對bemer...

唔記得左
Stefano Bemer對我黎講只可遠觀
筆直300整件恤衫
正正常常要求唔高
想1星期內有得拎
有冇推介?

如果現成嘅有冇?
G2000唔再出slim fit
筆直300整件恤衫
正正常常要求唔高
想1星期內有得拎
有冇推介?

如果現成嘅有冇?

上網買TM Lewin
改完衫
筆直300整件恤衫
正正常常要求唔高
想1星期內有得拎
有冇推介?

如果現成嘅有冇?

上網買TM Lewin

佢有個virtual fitting 巴打可以一試
Btw 我通常等佢等30%off 先入手
我上次就等咗兩個禮拜收貨
岩岩行過永安百貨

見到Florsheim Royal Imperial 賣緊$1998, 鞋底寫住Horween shell cordovan 可惜made in India
唔介意生產地既話2k 一對shell 都幾抵
見到有黑色有no 8
筆直300整件恤衫
正正常常要求唔高
想1星期內有得拎
有冇推介?

如果現成嘅有冇?

上網買TM Lewin

佢有個virtual fitting 巴打可以一試
Btw 我通常等佢等30%off 先入手
我上次就等咗兩個禮拜收貨

搭單問 依間啲tie 都幾多款 價錢幾平
算唔算抵買
岩岩行過永安百貨

見到Florsheim Royal Imperial 賣緊$1998, 鞋底寫住Horween shell cordovan 可惜made in India
唔介意生產地既話2k 一對shell 都幾抵
見到有黑色有no 8

邊間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞