[新年新開始]西裝,皮鞋討論帖(2)

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
無知一問
馬沙super slim fit既西裝,條褲既褲腳要唔要冚到少少鞋踭?定係咁修身既褲係唔需要冚到架

個人preference 黎嫁,你自己鐘意
無知一問
馬沙super slim fit既西裝,條褲既褲腳要唔要冚到少少鞋踭?定係咁修身既褲係唔需要冚到架

唔會俾對鞋浪住就無所謂 你鍾意吊腳都得
無知一問

唔會俾對鞋浪住就無所謂 你鍾意吊腳都得

我著返工,吊腳好似太潮
本身有對carmina rain last half brouge uk10, 有d 太緊
有對carmina forest last dress shoes uk 10.5 岩岩好

見到carmina 有幾對馬臀皮
一對simpson last uk 11 oxford
一對inca last uk11 double monk

之前係armoury 試過double monk 好似好長
但見到simpson last 好似好窄怕著唔到,而且oxford 款又好似有2對,點揀好

唔好話why not both, 無錢

利申返office 著

我都見到 特價好吸引
想問巴打波鞋(Nike adidas)著開咩碼 等我做個參考
本身有對carmina rain last half brouge uk10, 有d 太緊
有對carmina forest last dress shoes uk 10.5 岩岩好

見到carmina 有幾對馬臀皮
一對simpson last uk 11 oxford
一對inca last uk11 double monk

之前係armoury 試過double monk 好似好長
但見到simpson last 好似好窄怕著唔到,而且oxford 款又好似有2對,點揀好

唔好話why not both, 無錢

利申返office 著

我都見到 特價好吸引
想問巴打波鞋(Nike adidas)著開咩碼 等我做個參考

有無興趣一齊訂?
我好小著波鞋,但new balance 著 us 11 到啦
我覺得要親身試下先好買

想買對uk10 double monk
平時Nike us 10.5同adidas us 11

我都見到 特價好吸引

有無興趣一齊訂?
我好小著波鞋,但new balance 著 us 11 到啦
我覺得要親身試下先好買

想買對uk10 double monk
平時Nike us 10.5同adidas us 11

落鋪頭試一試穩陣啲
要著上腳先知啱唔啱
新手想買對oxford longwing oxblood色
budget $2000 有無介紹?
見到Loake對Royal Brogue幾正 但上網好似話唔可以ship香港
見到Loake對Royal Brogue幾正 但上網好似話唔可以ship香港

去LH睇

去LH睇

下星期應該會去望下
http://www.herringshoes.co.uk/herring/leconfield_brogue/burgundy-polished
上面對herring定Loake 對Royal Brogue好啲?
想問下 銅鑼灣果間 Hoax D 皮鞋咩質素?

去LH睇

下星期應該會去望下
http://www.herringshoes.co.uk/herring/leconfield_brogue/burgundy-polished
上面對herring定Loake 對Royal Brogue好啲?

Herring 都係loake 代工,買loake la

性價比低

想買皮鞋,而又有啲預算
Prologue 有yanko
Leather healer 有loake
House 有herring
矮瘦撚想整套西, 2k不直, 用途見工/出席formal wear嘅event.

有冇話咩cut睇落個比例好啲? 係咪短cut褸睇落腳會長啲?
淨係識兩粒褸, 褲冇接嗰嗰on9野
屋企有套深藍, 諗住整多套黑色嘅話, 點整睇落冇咁部長?

其實有無邊個網有得買loake
其實有無邊個網有得買loake

好似有agreement, loake唔會送香港

想買皮鞋,而又有啲預算

我見LH都有一兩對Herring

想買皮鞋,而又有啲預算

其實LH仲有少少AS 減緊價好抵玩
如果唔係呢排買多左野 我就買左對AS喇

想買皮鞋,而又有啲預算

銅鑼灣h記有carlos santos都可以一看.

想買皮鞋,而又有啲預算

我見Wayne都買左對幾靚既GG Oakham MTO,Scotch Grain

我見Wayne都買左對幾靚既GG Oakham MTO,Scotch Grain

約左佢黎個開著日

想買皮鞋,而又有啲預算

As country boot 意料之外好著
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞