做緊視光師,你問我答(2)~咩都傾

1001 回覆
17 Like 11 Dislike
長期戴眼鏡對眼係咪會細

因為近視鏡眼會縮細
呢行前境點?係咪出黎有排就一定搵到工,洗唔洗大學成績好好先搵到好工

好似要一至兩科5*
呢行前境點?係咪出黎有排就一定搵到工,洗唔洗大學成績好好先搵到好工

好似要一至兩科5*

講得199,我指讀呢科畢業既前景,就業點
驗眼係咪要滴啲散曈藥水先準啲
驗眼係咪要滴啲散曈藥水先準啲

唔一定
你平時戴眼鏡會唔會係散瞳狀態先
除非你隻眼長期緊繃要鬆鬆
想買下水貨con同平時眼鏡舖買個啲有咩分別 除咗價錢
900幾度近視 100幾度散光
應唔應該做激光矯視
想買歐洲手做架,eg, mykita
其實值唔值呢
自己本身兩隻眼都內雙(有戴開眼鏡)
但有時會變左單雙/雙單/單單
其實可以點樣keep住雙雙
另外 自己本身都係設計個行
但發覺戴左眼鏡睇野 d顏色會比無戴個陣淺
好煩
另外 自己本身都係設計個行
但發覺戴左眼鏡睇野 d顏色會比無戴個陣淺
好煩

咁你試下唔用不反光
有飛蚊症驗眼睇唔睇到
想買下水貨con同平時眼鏡舖買個啲有咩分別 除咗價錢

我唔清楚
但唔洗租唔請人有d人一盒賺五元都出街
等政府立法
呢班人會自己消失

好似要一至兩科5*

講得199,我指讀呢科畢業既前景,就業點

基本上有牌就請
係睇下你中唔中意呢行

因為十個鐘一日斷六親唔係毎個受到
我弧度9.0好多con都戴唔到
有冇咩牌子既oneday/2weeks con推介,同埋幾錢?(prefer透明con)

想問下你見唔建議做SMILE矯視?
唔該巴打
想問下巴打點解帶眼鏡隻眼愈黎愈細
想問下巴打點解帶眼鏡隻眼愈黎愈細

近視用凹透鏡,越凹外面睇越細
想剩配鏡,hoya雙非球面1.6/1.67 vg coating幾錢?

唔要hoya可以嗎
Nikon半價中

Nikon有冇雙非球面?咩價錢?
恭喜發財!
唔係倒你米,但我想問知唔知點解淘寶d 蔡司鏡平過香港咁多,但其他牌子又同香港差不多, 有冇伏?

老蔡有廣州版

廣州版同香港個d有咩分別?
成日做運動,有咩鏡框介紹?
唔想成日起霧,同埋貼面d先戴到頭盔,但個款又唔好太誇張
成日做運動,有咩鏡框介紹?
唔想成日起霧,同埋貼面d先戴到頭盔,但個款又唔好太誇張

Nike有隻運動框幾好
恭喜發財!
唔係倒你米,但我想問知唔知點解淘寶d 蔡司鏡平過香港咁多,但其他牌子又同香港差不多, 有冇伏?

老蔡有廣州版

廣州版同香港個d有咩分別?

廣州版廣州做
普通版德國做
essilor eyezen鏡片好唔好用
想問下做完微笑矯視可唔可以帶無度數既color con?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞