做緊視光師,你問我答(2)~咩都傾

1001 回覆
17 Like 11 Dislike
爸打係屯門邊度?唔該哂

有愛商場
時裝店對面

聽日休息
爸打係屯門邊度?唔該哂

小弟休息😂
請問900 度近視係唔係最少要做某個薄數?

同埋其實薄d 有咩好處

少d圈圈
眼縮細小d
舒服d
巴打 淨鏡 170近視加少少散光 藍光同唔藍光鏡大約幾錢

巴打 同埋一夜訓就眼眉跳 上下連登都眼攰

近排打機唔知點解望唔到個準星 係咪散光勁咗 求解答
一年幾前驗大概16歲倒時已經800幾度近視,想問係咪好嚴重,應該都關少少遺傳事
除左keep住驗眼仲有無咩可以做
另外想知除左打少啲睇少啲機,仲有咩做法可以盡量護住隻眼/眼鏡
樓主here?
會唔會配九成度數到既眼鏡比人
例如600度 配540咁

push
for 用電腦冇咁累

眼鏡25度一跳
你打算專用嚟睇電腦可能會配少50度
不過睇遠一定會矇啲

係 配少dd就好舒服但
上過拎fd果副
如果隻眼 會突然間痛幾分鐘,然後流眼水,但係唔會紅踵。
呢兩三年都係咁,多數係咩問題?會唔會係淚管閉塞。
出去配鏡片有冇乜牌子介紹同大約價錢
如果港島區有冇眼鏡鋪介紹 屯門有啲遠
視力 1.0 0.2果d係咪指100% 20%?
如果係既話0.2姐係幾度近視左右?
巴打有無角膜矯視con配?有的話咩價位
推下post
視力 1.0 0.2果d係咪指100% 20%?
如果係既話0.2姐係幾度近視左右?

你化番可以咁諗
大概200度就唔洗諗睇到0.1最大個行

其實我會叫客配本地牌子
因為大牌子收貴幾倍既話其實冇咩著數

150一對普通野
藍光有2種
一種加100黃d
一種加300白d

巴打有折
眼鏡鋪會唔會請學生pt?
眼鏡鋪會唔會請學生pt?

Egg 好似有
一年幾前驗大概16歲倒時已經800幾度近視,想問係咪好嚴重,應該都關少少遺傳事
另外想知除左打少啲睇少啲機,仲有咩做法可以盡量護住隻眼/眼鏡

過左發育時期就好好多
因為人長高
眼球會拉長

過左發育時期就好好多
因為人長高
眼球會拉長

原來高會減輕近視?

其實我會叫客配本地牌子

有冇乜本地版子?
基本唔反光就得?

其實我會叫客配本地牌子

有冇乜本地版子?
基本唔反光就得?

阿波羅
巴打有無角膜矯視con配?有的話咩價位

巴打真心問

過左發育時期就好好多
因為人長高
眼球會拉長

原來高會減輕近視?

係你扯高得快就容易近視加深
oasys幾錢盒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞