做緊視光師,你問我答(2)~咩都傾

1001 回覆
17 Like 11 Dislike
想做smile

大唔大機會有副作用(十幾年後

其實手術真係諗清諗楚
眼球突關唔關近視事
巴打同你買1 day true eye 幾錢盒?
話說帶開Acuvue 散光2weeks 屎忽痕轉博士倫1day 後
睇野勁濛勁唔舒服。

同埋我 Axis 應該跟邊個好
我想講上次有巴打去寶血原來冇得做放瞳檢查
希望求證

寶血有放瞳檢查
但要轉去眼科預約醫生先搞到
加多6舊水
我兩隻眼都50度散光600度近視[black][/black],眼鏡有散光度數
戴con因為散光貴一截,我想淨係戴近視con算
之前俾個視光師寸 佢話對隻眼唔好
想問有咩影響
尋日去寶血驗完眼再配鏡配咩Hoya 1.6
八舊幾水是咪算便宜/正常
驚唔驚俾人話你advertising🙊
驚唔驚俾人話你advertising🙊

咩都傾嫁
唔一定要幫櫬

245/1盒
仲有逐盒買既6送1
尋日去寶血驗完眼再配鏡配咩Hoya 1.6
八舊幾水是咪算便宜/正常

正常價

不過Hoya 球面同非球面已經差好多錢
話說帶開Acuvue 散光2weeks 屎忽痕轉博士倫1day 後
睇野勁濛勁唔舒服。

Egg 都穩陣

不過con其實唔平
睇野勁濛勁唔舒服。

Egg 都穩陣

不過con其實唔平

得125散180線fit你
Acuvue 就full circle 10* axis

245/1盒
仲有逐盒買既6送1

仲貴過我樓下 以為有巴打價

245/1盒
仲有逐盒買既6送1

其實佢加左幾次價了😔
因為水貨實在做得太平了
水貨可以moist同trueye幾乎同價
真係好似同佢打工咁...
最多你買新個隻oasys 1day 我計你255一合再加6送1

245/1盒
仲有逐盒買既6送1

其實佢加左幾次價了😔
因為水貨實在做得太平了
最多你買新個隻oasys 1day 我計你255一合再加6送1

所以我從來覺得賣con係曬時間
睇野勁濛勁唔舒服。

Egg 都穩陣

不過con其實唔平

得125散180線fit你
Acuvue 就full circle 10* axis

話說book polyu 驗眼要一年後

其實佢加左幾次價了😔
因為水貨實在做得太平了

Lun住賣
第一次戴con係咪一定要驗眼嘅弧度?

其實佢加左幾次價了😔
因為水貨實在做得太平了

Lun住賣

講真,要驗眼+教戴除搞兩三個鐘先賺你嗰幾舊水,太唔抵玩了。
八成嘅客去舖買完一次就拎住個度數出去買水貨
想做smile

大唔大機會有副作用(十幾年後

其實手術真係諗清諗楚

可唔可以講多少少,我都想做Smile
右眼睇嘢今日突然出現咗個影 個影好似平時望住光嘅嘢有殘影跟住走嗰啲咁 但係我個影係個圈 個圈好似個縮細鏡咁 佢focus嗰點嘅嘢會縮細咗 同埋會blur咗 究竟係發生咩事
右眼睇嘢今日突然出現咗個影 個影好似平時望住光嘅嘢有殘影跟住走嗰啲咁 但係我個影係個圈 個圈好似個縮細鏡咁 佢focus嗰點嘅嘢會縮細咗 同埋會blur咗 究竟係發生咩事

咁樣真係要快d check 唔似一般飛蚊

245/1盒
仲有逐盒買既6送1

其實佢加左幾次價了😔
因為水貨實在做得太平了

新果隻反而你又可以做得咁平
但效果係咪真係舒服過true eye好多?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞