做緊視光師,你問我答(2)~咩都傾

1001 回覆
17 Like 11 Dislike
九龍區邊間眼鏡舖信得過,最好尖咀,旺角油麻地個頭
樓主已經消失左?

其實唔熟就egg最穩陣
返工睇電腦睇得耐會覺得個MON好殘眼,之後望向其他野都好似光左咁,抖一陣會好D
係戲院睇戲有時畫面一轉去D白/光畫面又會覺得好殘眼,要皺住眉咁睇,我望隔離左右唔覺佢地會好似我咁

係咪我有問題?

因為人的光感細胞的化學物質感受陽光後會令你變白左一偏

其實唔熟就egg最穩陣

女朋配過佢話麻麻地,但唔該先
左右眼七百幾度近視
想問下配鏡片大概幾錢?
點book 去Poly驗?
Thanks

我係polyu學生
本人700度近視
間唔中眼鏡扇左少少落黎望遠野會比較矇糊,托番正少少就清番d,係咪正常?洗唔洗叫佢較番岩個位?

同埋有時望遠野,個天黑少少就會覺得曚,晏係覺得唔舒服又有d攰咁?係咪都正常?
超聲波洗眼鏡機有冇伏?
即係類似下面呢隻

http://item.rakuten.co.jp/watch-me/545330/
本人700度近視
間唔中眼鏡扇左少少落黎望遠野會比較矇糊,托番正少少就清番d,係咪正常?洗唔洗叫佢較番岩個位?

同埋有時望遠野,個天黑少少就會覺得曚,晏係覺得唔舒服又有d攰咁?係咪都正常?

想問一般長戴(1年度)既con$500買唔買到?

有散光嗎?

無散光 度數大約450-500
全視線值唔值得配?
因為依家副鏡片用咗兩三年 想換過塊
如果400幾度近視 200幾度散光配要幾錢?
推介邊個牌子?
唔該哂
點解角膜比手指整親會近視散光深左?
睇過醫生話傷口埋左
佢解釋話可能本身就深左
同散光200嚴唔嚴重
點樣令對鏡少d霧氣???
做運動 / 搭車落車果陣好討厭
帶con帶得多係咪話眼白會變黃
同埋巴打有冇乜one day con好推介
博士倫one day係咪垃圾
樓主here?
會唔會配九成度數到既眼鏡比人
例如600度 配540咁
帶con帶得多係咪話眼白會變黃
同埋巴打有冇乜one day con好推介
博士倫one day係咪垃圾

博士倫係史上最平one day that's all
眼黃可能關肝事
因為bilirubin <breakdown of haemoglobin紅血球》 deposit on cornea
巴打你舖頭係咪鞋舖對面?
尋晚經過過想入去買colour con 見買六送一
定我認錯

如果想黎幫襯點相認?

我係賣衫鋪對面
廁所隔離係連鎖店
本人700度近視

咁係個焦點事多d

因為天黑有myopic shift 即係近視傾向
點book 去Poly驗?
Thanks

我係polyu學生

打去視光學診所
Book 學生
左右眼七百幾度近視
想問下配鏡片大概幾錢?

配個1.6特薄都係250
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞