做緊視光師,你問我答(2)~咩都傾

1001 回覆
17 Like 11 Dislike
左眼近千 右眼700 散光 300 係唔係配眼鏡貴一截?
近視仲不停深緊 已經揀最平 都要過千

訂製1.67係咁
你當自己奧尼爾身型買衫都貴啦
其實去理大護眼驗完眼,再拿度數去其他地方配得唔得
其實去理大護眼驗完眼,再拿度數去其他地方配得唔得

可以

你來我度700
想問下弱視係咪唔做得smile

做左冇月手
想問下弱視係咪唔做得smile

做左冇月手

冇用
落樓梯時成日睇唔清楚
好似係到最尾幾級唔係直線咁,要跳落去 係近視 散光深左定仲有嚴重啲既問題

立體感問題
想問巴打
水貨con 建唔建議戴 ?
之前上網買咗2盒acuvue trueye 收到貨先知喺水貨

我唔建議網上買con
我本身有近視,但係一打喊露睇野就會清返,而且夜晚視力特別差,係咩事

眼乾,你打喊露會谷返d眼水出黎所以清返
訓多d啦巴打...
近視1k 可以做激光?
巴打,你間舖宜家有咩鏡做緊優惠?
另外有冇得配全視線xtractive?
有野想問 平時有帶隱形眼鏡
最近覺得眼唔舒服 有異物感
然後眼會有少少痛
可以點算 唔想有事
(已經買左啲人工淚液滴
Ching, 想問下我配左副散光鏡,雖然睇野清左,睇啲光既大招牌清過無戴,但係都好似上下扯左道直光出黎咁,想問下咩事
巴打 我有副太陽眼鏡想配過副鏡片 左右眼近視大約400度 100度散光 想配水銀面鏡片大約幾錢?
1.6Nikon -2.25非單
做到幾錢?
巴打有乜原因近視會淺咗?左眼之前400幾,右眼300幾,宜家兩邊都係200幾
真係俾你講中散光
左五十遠一百散,右五十遠二百散
應該係中五開始咁多年無升過
不過有冇方法令我過到2020eye test
近年帶親con都好快現紅根又乾...究竟係副con唔岩定係對眼問題?

同埋對眼呢幾年都生左d得別粗既紅根唔係好退 訓醒都仲係度 已經好少帶con都有 係咪唔會退架啦?
真係俾你講中散光

戴眼鏡囉咁簡單
巴打 我有副太陽眼鏡想配過副鏡片 左右眼近視大約400度 100度散光 想配水銀面鏡片大約幾錢?

折左750元左右
我成日捽眼捽到成日比丫媽話。有冇咩藥水可以推薦下用?同埋唔知點解隻眼周不時都好多眼屎,係咪對眼有問題。特別一帶con仲多 唔該哂
真係俾你講中散光

戴眼鏡囉咁簡單

就係想無眼鏡情況下做到,例如話就下角度得唔得
真係俾你講中散光

戴眼鏡囉咁簡單

就係想無眼鏡情況下做到,例如話就下角度得唔得

想唔戴眼鏡咪去做laser囉,如果200散就下角度就得眼鏡舖執曬啦仲邊有人駛戴眼鏡

折左750元左右

你間鋪係邊呀巴打 想搵你配
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞