做緊視光師,你問我答(2)~咩都傾

1001 回覆
17 Like 11 Dislike
散光點樣會加深?

捽眼,眼睛長期冇休息

想問下而家激光矯視嘅技術係咪越黎越好架啦?
因為好想做但係又有啲淆底
已經唔要求去番0度 只係唔想再帶con/眼鏡
係咪而家都做到?

利申 差唔多700度近視 無乜散光
散光點樣會加深?

捽眼,眼睛長期冇休息

唔開燈睇電話呢
果陣仲要滴咗放大瞳孔藥水,睇野又朦,唉
只可以怪自己唔知個價,個醫生仲要話公共仲貴又要等,呃9病人
請問下眼鏡斷左臂有無地方可以整?好鍾意副眼鏡

點斷法

仲有無地方可以燒焊接返

搵吓有冇一樣款啦,通常醫返都曬藥費

150元搏唔搏
配con 驗過眼
但一戴幾個鐘就會有d頭暈頭痛
係咪配既度數唔啱?

樓主
散光點樣會加深?

捽眼,眼睛長期冇休息

散光好勁
鏡片度數校唔好好易眼訓
搞到成日俾人屌
巴打可唔可以講下mtr咩站近你果度...要轉輕鐵?

點斷法

仲有無地方可以燒焊接返

150元搏唔搏

巴打你果到有得整 會唔會好快甩返出黎 如果work百五比得過

點斷法

仲有無地方可以燒焊接返

150元搏唔搏

巴打你果到有得整 會唔會好快甩返出黎 如果work百五比得過

150梗係唔包焊得返啦,同埋就算焊完一樣有機會再斷
2年前配左副藍光眼鏡, 依家飛蚊症好嚴重, 可以點救

有無手術可以做
之前check眼, 滴擴瞳藥水檢查周邊視網膜時,
發現眼球邊位視網膜有少少剝落 or 叫退化,
除左定期覆診, 有咩可以做到防止惡化?
滴普通眼藥水有冇用?

視光師話個成因可能係深近視/受過撞擊, 但我兩樣都唔係。
之前check眼, 滴擴瞳藥水檢查周邊視網膜時,
發現眼球邊位視網膜有少少剝落 or 叫退化,
除左定期覆診, 有咩可以做到防止惡化?
滴普通眼藥水有冇用?

視光師話個成因可能係深近視/受過撞擊, 但我兩樣都唔係。

冇用
定期檢查mon住
退化有時都冇計
2年前配左副藍光眼鏡, 依家飛蚊症好嚴重, 可以點救

有無手術可以做

激光打走佢
好似養和有
我有嚴重散光加近視
帶左眼鏡後左眼清過右眼係唔係眼鏡度數唔啱?
我有嚴重散光加近視
帶左眼鏡後左眼清過右眼係唔係眼鏡度數唔啱?

有機會你右眼最佳va低過左眼,因為深度數
有無話做啲咩可以令隻眼舒服啲,近視同散光都唔會加深?除左望遠野,三十分鐘就比隻眼休息,例如點樣幫雙眼按摩咁

?
有無話做啲咩可以令隻眼舒服啲,近視同散光都唔會加深?除左望遠野,三十分鐘就比隻眼休息,例如點樣幫雙眼按摩咁

?

冇啦
有一早公佈
點先做到視光師
lm
巴打 星期六會唔會係鋪頭? 想去幫襯下

星期日可以嗎
今個禮拜六有d事返唔到工
我比個靚價你
嚟到搵Charles
即係我
話番比我知係你

巴打 我星期日都想黎幫襯你

到時找我出post相認😍

巴打驗眼非常仔細 服務一流 祝生意興隆
巴打 星期六會唔會係鋪頭? 想去幫襯下

星期日可以嗎
今個禮拜六有d事返唔到工
我比個靚價你
嚟到搵Charles
即係我
話番比我知係你

巴打 我星期日都想黎幫襯你

到時找我出post相認😍

巴打驗眼非常仔細 服務一流 祝生意興隆

多謝你就真
點先做到視光師

一係香港讀
一係澳洲美國加拿大
由小二開始有近視
年年度數係咁加
依加22歲,近視725度
但發現最近睇野矇左
D人又話過左20歲近視好少會加深既?
會唔會有白內障、青光眼個類眼疾架
做緊眼鏡店?
有冇職升
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞