做緊視光師,你問我答(2)~咩都傾

1001 回覆
17 Like 11 Dislike
仲有
你知唔知個客係要求免費比度數
重點唔係百五元

咁可能個妹妹真係經濟條件唔好,
未有得佢囉,
重點唔係佢要求唔要求,
係你心態,
做得生意咩客都有。
仲有
你知唔知個客係要求免費比度數
重點唔係百五元

咁可能個妹妹真係經濟條件唔好,
未有得佢囉,
重點唔係佢要求唔要求,
係你心態,
做得生意咩客都有。

根據輔助醫療條例,免費驗眼會比人釘牌嘅
再講,巴打慶個點唔係錢,係老奉要免費呢個態度囉

自膠enter左,

新買左眼鏡見到鏡片係咁, 以前D鏡都唔係咁樣 請問有冇問題?

水波紋,攞去換啦
想問如果帶con個陣,一帶無幾耐就就酸酸澀澀咁,會埋眼仲酸,跟住就狂標眼水係點解?
利申:月con每月準時換 con無污穢 保濕型
想問如果帶con個陣,一帶無幾耐就酸酸澀澀咁,埋眼仲酸,跟住就狂標眼水係點解?
利申:月con每月準時換 con無污穢 保濕型
左眼冇事咁濟,右眼400幾近視(已經4-5年呢個情況)
但真係好唔鍾意帶眼鏡/con 好暈好攰好辛苦
再繼續咁,想問下大個40幾50幾歲會唔會真係情況好差

補充番,左邊有100度遠視,但睇野感覺完全冇問題
我明帶眼鏡點都再清楚啲,但依加日常生活真係都唔覺有咩問題

過分依賴單眼
所以好攰
巴打想搵你配全視線 想問700 近視300 散光大約幾錢
驗眼果時成日問一號清定二號清咁樣重覆 係驗緊咩

1.6就1500
驗眼果時成日問一號清定二號清咁樣重覆 係驗緊咩

散光鏡通常

700蚊

700元咁平?

1.6就1500

搭單問,全視線,近視350,散光125
咁大約又幾錢

btw,想過黎搵你配要講咩暗號?
隻癲狗Zebras好煩 直接block柒最好

唔夠人講就癲狗,至少我係度幫人解決問題啦傻閪

700蚊

700元咁平?

人地最近生意唔好要搶生意嘛

700蚊

700元咁平?

人地最近生意唔好要搶生意嘛

700元留番比佢做lu
可能夾硬做1.5

1.6就1500

搭單問,全視線,近視350,散光125
咁大約又幾錢

btw,想過黎搵你配要講咩暗號?

搵Charles 就得
你度數普通全視線600
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞