做緊視光師,你問我答(2)~咩都傾

1001 回覆
17 Like 11 Dislike

江湖傳聞 未敢作真

性價比高其實本地鏡

即係無牌子鏡都ok?
Egg啲質素如何?

Egg 以前388都好多正野
而家冇988都唔覺有特別靚款

台灣有Jins
不過啲框真係一般
至少要2980台仔+先有好野
我宜家二十
明明發育完但每年近視都起碼加五十
已經改善咗睇電腦睇電話嘅距離
熄咗燈又無㩒電話
但係仲feel到近視又深咗
有乜解救?

已經成900度了,再搞落去會唔會盲

其實要去做全面既眼科檢查一次

推介去

1.polyu 入面既眼科視光學診所
2. 盲人輔導會
3. 眼科醫院

我想講上次有巴打去寶血原來冇得做放瞳檢查
希望求證

之前去過旺角嗰間polyvision睇,幾好,而且仲平過polyu 其實幾耐做一次全面好?上次佢check到我假近視 眼鏡舖嗰啲唔多準

一年一次最好
大部分眼鏡舖都唔齊機,只講全面性一定係上polyu最好
淘寶買眼鏡係咪拎對眼黎較飛?

眼鏡架又冇大問題
師弟lm
想讀視光留名
明天黎買con
想問下幾點係到?
師弟lm

心諗點解你地都要讀pathology
師弟lm

畢業未
明天黎買con
想問下幾點係到?

整天

1130-9:00
明天黎買con
想問下幾點係到?

整天

1130-9:00

食飯時間除外

推介去

2. 盲人輔導會
3. 眼科醫院

希望求證

之前去過旺角嗰間polyvision睇,幾好,而且仲平過polyu 其實幾耐做一次全面好?上次佢check到我假近視 眼鏡舖嗰啲唔多準

減到200元唔洗?

polyu學生都要$500,仲要排4-5個月
我宜家二十
明明發育完但每年近視都起碼加五十
已經改善咗睇電腦睇電話嘅距離
熄咗燈又無㩒電話
但係仲feel到近視又深咗
有乜解救?

已經成900度了,再搞落去會唔會盲

推介去

2. 盲人輔導會
3. 眼科醫院

希望求證

一年一次最好
大部分眼鏡舖都唔齊機,只講全面性一定係上polyu最好

polyvision同polyu嘅全面檢查好似係一樣

減到200元唔洗?

學生wo

江湖傳聞 未敢作真

性價比高其實本地鏡

J字頭果間?

滑雪寶其實由頭到尾同三角朱古力國家完全唔關事

其實我係想問傳聞係香港開既日本連鎖店
係咪j字頭,係中國同台灣美國都有分店果間

J字頭果間?

可能

但香港唔知計唔計到數

可能

但香港唔知計唔計到數

香港難啲,台灣啲1490仲衰過egg啲388款了

有都唔知佢點定價
學生200元!

減到200元唔洗?

是否有誤會 學生200

減到200元唔洗?

是否有誤會 學生200

實習咪$200囉

是否有誤會 學生200

實習咪$200囉

緊係幫櫬實習
最後阿sir睇多次
原來巴打唔係叫Joe
原來巴打唔係叫Joe

阿joe係代號

林早X🙈
想問下近排戴住眼鏡睇近嘅嘢有啲矇
但除咗眼鏡又冇依個問題
想問下會唔會係眼鏡度數唔啱?
另外巴打個邊配眼鏡價位係幾多至幾多左右?
唔該哂
想問下近排戴住眼鏡睇近嘅嘢有啲矇
但除咗眼鏡又冇依個問題
想問下會唔會係眼鏡度數唔啱?
另外巴打個邊配眼鏡價位係幾多至幾多左右?
唔該哂

老花啦你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞