做緊視光師,你問我答(2)~咩都傾

1001 回覆
17 Like 11 Dislike
真係俾你講中散光
左五十遠一百散,右五十遠二百散
應該係中五開始咁多年無升過
不過有冇方法令我過到2020eye test

戴眼鏡囉咁簡單

就係想無眼鏡情況下做到,例如話就下角度得唔得

請問視光頂薪係幾多錢 唔該樓主
巴打後日你係唔係鋪?
con可唔可以帶一隻
有時去剪頭髮個幾鐘唔想帶兩隻咁曬
有無話做啲咩可以令隻眼舒服啲,近視同散光都唔會加深?除左望遠野,三十分鐘就比隻眼休息,例如點樣幫雙眼按摩咁
巴打 我有副太陽眼鏡想配過副鏡片 左右眼近視大約400度 100度散光 想配水銀面鏡片大約幾錢?

折左750元左右

你間鋪係邊呀巴打 想搵你配

屯門啊
不過我呢個禮拜都唔響度
巴打後日你係唔係鋪?

放緊大假
返來比個靚折你
巴打後日你係唔係鋪?

放緊大假
返來比個靚折你

幾時返呀
有老花,配漸進鏡要幾錢?
150度近視,25度散光,配左眼鏡
眼鏡可唔可以戴下唔戴?例如出街,揸車先戴
番工長期對電腦(一日10個鐘)唔戴
會唔會加深近視?
有老花,配漸進鏡要幾錢?
淨鏡唔洗700
巴打 星期六會唔會係鋪頭? 想去幫襯下

星期日可以嗎
今個禮拜六有d事返唔到工
我比個靚價你
嚟到搵Charles
即係我
話番比我知係你
散光深有無得戴con,咩價位?
未戴過con好淆
我其中一隻眼散光軸度180
係咪無一隻one day con 既牌子做到?
一定要戴2weeks 以上既con ?
某大鋪視光師咁同我講
左眼白內障,做完手術會有咩後遺症?
某大鋪視光師咁同我講

散光幾度

星期日可以嗎
我比個靚價你
嚟到搵Charles
即係我
話番比我知係你

好啊 星期日去 到時等你介紹下 我學生哥嚟

星期日可以嗎
我比個靚價你
嚟到搵Charles
即係我
話番比我知係你

好啊 星期日去 到時等你介紹下 我學生哥嚟

Yeah
盡平!
想問下巴打 如果夜晚戴咗ok鏡
第二日去驗眼會唔會check到本身嘅近視散光?
想問下巴打 如果夜晚戴咗ok鏡
第二日去驗眼會唔會check到本身嘅近視散光?

起碼停2星期
冇近視入去check近視會唔會俾人屌

自己應該冇近視但想check真d
冇近視入去check近視會唔會俾人屌

自己應該冇近視但想check真d

坦白講
問下醫生檢查下有冇病唔收你錢公唔公道?
但你話做個screening比如探熱睇下有冇發燒
我地可以初步幫你
但其他唔收費係唔得
某大鋪視光師咁同我講

散光幾度

200左右
都算深,所以散光軸度就好大影響?
某大鋪視光師咁同我講

散光幾度

200左右
都算深,所以散光軸度就好大影響?

Sorry記錯
應該係散光 180
軸度唔知130,140
條友指著本spec 同我講無一隻牌子既one day con 做到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞