做緊視光師,你問我答(2)~咩都傾

1001 回覆
17 Like 11 Dislike
想問下我隻眼間唔中會無喇喇會有啲黑影係到 主要係左眼 好似影完用閃光燈相機之後個種咁 每次都維持十寧分鐘先正常返 咁樣係咪我隻眼有咩問題?

快睇醫生
除左偏頭痛解釋到
驚視網膜脫落

去polyvision個啲check唔check到架?
唔該你

Polyu 盲人輔導會 寶血等比較建議

我想問係咪做全面個個眼科檢查就可以?

要快

個日唔好揸車
Hello,好久不見
人在廣州
想帶Con 但係又驚唔習慣 有咩好建議 踢波先帶

去搵舖頭試戴先,通常肯填資料都會比兩三對試片比你
隻癲狗Zebras好煩 直接block柒最好

唔夠人講就癲狗,至少我係度幫人解決問題啦傻閪

你有冇由第一個post開始追

係咪平時出臉番工發唔到圍所以先係度攞成功感
巴打點睇bbgr鏡
人在廣州

幾時涯完去葡萄牙
點睇羅湖城配眼鏡?

未去過
唔知
巴打點睇bbgr鏡

Gia
想問問視光師如何看坊間既縱合視光檢查?我只在西九龍中心個間視光中心做過一次, 唔駛預約就咁walk in就得, 咁poly有咩優勢令大部份人都去poly排幾個月都唔去坊間其他視光中心排得短d 或者walk in就得?

By the way, 希望你問我答個post會繼續做落去
巴打點睇bbgr鏡

Gia

唔明
想問問視光師如何看坊間既縱合視光檢查?我只在西九龍中心個間視光中心做過一次, 唔駛預約就咁walk in就得, 咁poly有咩優勢令大部份人都去poly排幾個月都唔去坊間其他視光中心排得短d 或者walk in就得?

By the way, 希望你問我答個post會繼續做落去

相對平,機最齊,有好senior嘅視光師會幫你翻check
巴打點睇bbgr鏡

Gia

唔明

Gia係盛極一時既美國保利來太空鏡片
想問下我隻眼間唔中會無喇喇會有啲黑影係到 主要係左眼 好似影完用閃光燈相機之後個種咁 每次都維持十寧分鐘先正常返 咁樣係咪我隻眼有咩問題?

快睇醫生
除左偏頭痛解釋到
驚視網膜脫落

唔該你

要快

個日唔好揸車

我冇車牌
但其實呢個情況係我細個個時都已經有

快睇醫生
除左偏頭痛解釋到
驚視網膜脫落

唔該你

要快

個日唔好揸車

我冇車牌

閃光?
近視好深 >700 再加有散光 鏡片好厚(已經做超薄)戴乜眼鏡都成隻青蛙咁
應該戴咩框先唔會咁
巴打如果想搵你配眼鏡應該去邊間

屯門
近先過來

屯門
近先過來

新黑價錢係咪算公道
近視好深 >700 再加有散光 鏡片好厚(已經做超薄)戴乜眼鏡都成隻青蛙咁
應該戴咩框先唔會咁

細圓
雙非

屯門
近先過來

新黑價錢係咪算公道

我研究下
銅鑼灣應該都有友好
巴打你好

想問全視線邊個牌子好

筆直預1.5K至2.5K

唔該晒
巴打你好

想問全視線邊個牌子好

筆直預1.5K至2.5K

唔該晒

咩度數

唔該你

要快

個日唔好揸車

我冇車牌

閃光?

係阿 細個好似小學個時都會眼有黑影 但次數都唔密 一年三至五次咁 keep住到宜家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞