做緊視光師,你問我答(2)~咩都傾

1001 回覆
17 Like 11 Dislike
想嚟配con 巴打呢幾日都係鋪?
想嚟配con 巴打呢幾日都係鋪?

今日病左
做緊眼鏡店?
有冇職升

你講咩位?
副眼鏡拎咗喇 除咗巴打你 你舖頭其他人都好nice
副眼鏡拎咗喇 除咗巴打你 你舖頭其他人都好nice

Thz!
有咩須要隨時幫忙
巴打, 近期重有冇優惠做緊?
巴打, 近期重有冇優惠做緊?

都係nikon
請問Nikon 1.67 ,1.74鏡分別幾錢
一千近視 200散光
做緊眼鏡店?
有冇職升

你講咩位?

其實一般眼鏡鋪有幾多個視光師架?
視光有得咩級架?
唔好意思,對視光一無所知
醫院請唔請人架?
平均一年會請幾多個?
醫院入面視光點分級?
好似nurse 都有EN RN APN WN...
做緊眼鏡店?
有冇職升

你講咩位?

視光有得咩級架?

細舖一個起兩個止
視光師有分1仔 (poly畢業) 同4仔 (視光師法過之前嘅從業人員)
無知一問 散光有冇con架?
400度近視 經常要對住電腦

早前配左新眼鏡 成日覺得眼攰
啱啱見完視光師先發現原來配左425 over左

配近視鏡片應該配幾多度?

成曰對電腦可以考慮配350
不過睇遠會懞,可以叫視光師比你試下
做緊眼鏡店?
有冇職升

你講咩位?

視光有得咩級架?

細舖一個起兩個止
視光師有分1仔 (poly畢業) 同4仔 (視光師法過之前嘅從業人員)

咁係咪即係冇得升
做緊眼鏡店?
有冇職升

你講咩位?

視光有得咩級架?

細舖一個起兩個止

咁係咪即係冇得升

一係自己開舖,一係入chain做office

我con就配開350 不過的確有少少矇

另外 除左Zeiss 市面上仲有無其他防疲勞鏡片? 作用大唔大?

我con就配開350 不過的確有少少矇

另外 除左Zeiss 市面上仲有無其他防疲勞鏡片? 作用大唔大?

我戴緊Zeiss Digital,係幾好用嘅
想問下有無邊款鏡片係戴上去會令對眼無咁細 ?太深近視600幾度200散光,配1.67都好厚,一戴眼鏡就變豆豉眼
想問下有無邊款鏡片係戴上去會令對眼無咁細 ?太深近視600幾度200散光,配1.67都好厚,一戴眼鏡就變豆豉眼

雙非球面再加特薄
不過價錢

雙非球面再加特薄
不過價錢

幾錢左右? 唔用特薄鏡會唔會無咁貴
有副購自日本全新
TB-011-H 49size NAVY/SILVER
全新齊set 4000蚊

放鬼埋副 nicky X celluloid 黑色上目限量版佢
全新齊set 2800蚊
TG: Karsar_k

有老花,配漸進鏡要幾錢?

鋪頭名,地址?嚟到講連登巴打?
有老花,配漸進鏡要幾錢?

鋪頭名,地址?嚟到講連登巴打?

搵Charles
你幾時來?
我聽日放假
屯門安定友愛商場
叫一品
街邊買嘅太陽眼鏡
用部機check 過係uv400
係咪代表防紫外線能力已經夠晒用?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞