做緊視光師,你問我答(2)~咩都傾

1001 回覆
17 Like 11 Dislike
有老花,配漸進鏡要幾錢?

鋪頭名,地址?嚟到講連登巴打?

搵Charles
你幾時來?
我聽日放假
屯門安定友愛商場
叫一品

巴打我頭先嚟話要配漸進,頭先嗰個係咪你嚟?

係啊

副眼鏡星期六晚會唔會有得攞?

有啦

如果你唔要求全視線,用其他鍍膜變色會經濟啲

咁邊隻鍍膜較為經濟,效果又近全視線

冇囉
過黎淨係配鏡唔配眼框得唔得

Welcome

大概要幾錢

大概幾度?

如果你唔要求全視線,用其他鍍膜變色會經濟啲

咁邊隻鍍膜較為經濟,效果又近全視線

如果你要好野可以用蔡司photofusion
其他平野都差唔多,冇全視線咁好就一定㗎啦
白紙去做視光師助理好冇?
有野想問 平時有帶隱形眼鏡
最近覺得左眼唔舒服 有異物感 乾
然後眼會有少少痛
可以點算 唔想有事
我係咪要去做下檢查?
(已經買左啲人工淚液滴
人工幾多
巴打,係你度配濾藍光加全視線要幾錢度?

要訂做
唔划算

工作有需要呀, 如果訂做大約要幾錢度?

我番去check check sin

唔該晒

?
600度近視
配1.67 定 1.6 好?
分別會唔會好大?
hoya 定 蔡司?

要訂做
唔划算

唔該晒

?

Sorry 漏左回post
你幾多度左右

要訂做
唔划算

唔該晒

?

你幾多度左右

度數唔深全框架應該1100內
本身戴開博士倫1day普通果隻 成日眼乾
之後轉用左Acuvue TrueEye 1day
戴得耐睇野會出現重影
但戴博士倫又唔會
點解會咁
巴打我聽日飛日本打算係嗰度配眼鏡,我深近視左眼800度右眼500仲有350散光,預算$1500 左右有咩選擇?定留係香港配會更好?

點解近視會淺左
巴打我聽日飛日本打算係嗰度配眼鏡,我深近視左眼800度右眼500仲有350散光,預算$1500 左右有咩選擇?定留係香港配會更好?

350度散光唔方會有現貨
留番1000元過來配1.74其他買架
當然你可以個邊格左價先
本身戴開博士倫1day普通果隻 成日眼乾
之後轉用左Acuvue TrueEye 1day
戴得耐睇野會出現重影
但戴博士倫又唔會
點解會咁

博士倫聲稱有非球面
600度近視
分別會唔會好大?
hoya 定 蔡司?
600度近視
分別會唔會好大?
hoya 定 蔡司?

睇隻框幾大
hoya同zeiss都有唔同系列,頂級對決我比較鍾意蔡司

要訂做
唔划算

唔該晒

?

你幾多度左右

度數唔深全框架應該1100內

約600 度左右
請問閒閒地一副框要幾錢
放副 nicky 黑色賽璐珞上目限量版
全新齊set 平過原價放 岩款可以搵我傾
TG: Karsar_k

巴打,請問如想驗眼,poly既服務同你一樣嘛?另外隻眼容易乾,滴人工淚液ok嗎?(本身無戴開眼鏡)
巴打,請問如想驗眼,poly既服務同你一樣嘛?另外隻眼容易乾,滴人工淚液ok嗎?(本身無戴開眼鏡)

去poly或盲人輔導會
儀器齊有放瞳

去poly或盲人輔導會
儀器齊有放瞳

咁眼乾呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞