做緊視光師,你問我答(2)~咩都傾

1001 回覆
17 Like 11 Dislike
我其中一隻眼散光軸度180
係咪無一隻one day con 既牌子做到?
一定要戴2weeks 以上既con ?
某大鋪視光師咁同我講

散光幾度

200左右
都算深,所以散光軸度就好大影響?

Sorry記錯
應該係散光 180
軸度唔知130,140
條友指著本spec 同我講無一隻牌子既one day con 做到

日con去到225散
某大鋪視光師咁同我講

散光幾度

200左右

Sorry記錯
應該係散光 180
軸度唔知130,140
條友指著本spec 同我講無一隻牌子既one day con 做到

日con去到225散

佢話係軸度問題
某大鋪視光師咁同我講

散光幾度

200左右

Sorry記錯
應該係散光 180
軸度唔知130,140

axis 180好多鏡都做到
巴打 星期六會唔會係鋪頭? 想去幫襯下

星期日可以嗎
今個禮拜六有d事返唔到工
我比個靚價你
嚟到搵Charles
即係我
話番比我知係你

巴打 我星期日都想黎幫襯你
建唔建議做激光矯視?
我好淺,我-175近視
散025左右

兩隻眼一樣

好唔想帶眼鏡
lm
建唔建議做激光矯視?
我好淺,我-175近視
散025左右

兩隻眼一樣

好唔想帶眼鏡

手術一定有風險,仲要唔係好快出現,自己諗
配con 驗過眼
但一戴幾個鐘就會有d頭暈頭痛
係咪配既度數唔啱?
建唔建議做激光矯視?
我好淺,我-175近視
散025左右

兩隻眼一樣

好唔想帶眼鏡

手術一定有風險,仲要唔係好快出現,自己諗

唔該巴打
想請教下巴打
本身有近視
之前去台灣買con
係果面眼鏡鋪驗
一間驗到300度
一間驗到225度
點解可以差咁遠,
佢話乜鳩散光加埋落去?!

btw想去你間鋪買con 求地址/店名
請問下眼鏡斷左臂有無地方可以整?好鍾意副眼鏡
巴打 星期六會唔會係鋪頭? 想去幫襯下

星期日可以嗎
今個禮拜六有d事返唔到工
我比個靚價你
嚟到搵Charles
即係我
話番比我知係你

巴打 我星期日都想黎幫襯你

到時找我出post相認😍

點斷法
想請教下巴打
本身有近視
之前去台灣買con
係果面眼鏡鋪驗
一間驗到300度
一間驗到225度
點解可以差咁遠,
佢話乜鳩散光加埋落去?!

btw想去你間鋪買con 求地址/店名

屯門近你嗎?
由細到大睇淨色野(EG 牆), 或者暗嘅環境都會見到好多雪花
細個睇過醫生/眼科檢查又check唔到有野, 到底係咩事
想問下巴打 如果夜晚戴咗ok鏡
第二日去驗眼會唔會check到本身嘅近視散光?

起碼停2星期

姐係第二日check會check到隻眼無(咁深)近視?
由細到大睇淨色野(EG 牆), 或者暗嘅環境都會見到好多雪花
細個睇過醫生/眼科檢查又check唔到有野, 到底係咩事

似飛蚊
細個到大都有個d問題不大
係突然出現兼黑色或帶閃光感覺才擔心多點
想問下巴打 如果夜晚戴咗ok鏡
第二日去驗眼會唔會check到本身嘅近視散光?

起碼停2星期

姐係第二日check會check到隻眼無(咁深)近視?

因為未復原狀

點斷法

仲有無地方可以燒焊接返
巴打有野請教,話說上星期check到右眼視網膜穿咗個細窿,視光師轉介我去搵私家醫生,個醫生話可即時做激光填咗個窿,全程8分鐘都冇,但收費要9千幾...

因為決定果陣,個醫生有話公立仲貴又要等,
呢度做就即時都得,自己又擔心(右眼本身弱視),所以果陣諗咗幾分鐘就做。

其實係咪俾人水咗
散光點樣會加深?
巴打有野請教,話說上星期check到右眼視網膜穿咗個細窿,視光師轉介我去搵私家醫生,個醫生話可即時做激光填咗個窿,全程8分鐘都冇,但收費要9千幾...

呢度做就即時都得,自己又擔心(右眼本身弱視),所以果陣諗咗幾分鐘就做。

其實係咪俾人水咗

梗係啦,公立100蚊就得啦,滿意未?
散光點樣會加深?

捽眼,眼睛長期冇休息

點斷法

仲有無地方可以燒焊接返

搵吓有冇一樣款啦,通常醫返都曬藥費

其實係咪俾人水咗

梗係啦,公立100蚊就得啦,滿意未?

吊,佢仲叫我下星期一覆診,睇黎唔洗去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞