你問我答 澳洲移民 (5)

1001 回覆
19 Like 5 Dislike
究竟你係問BB定太太?

BB既話就直接可以申請澳洲國籍,就算唔想申請澳洲籍都可以馬上申請PR。

太太既話唔可以直接入籍,需要先申請配偶移民先,然後滿足居住要求(即係你所謂既坐移民監),先可以入籍。
短時間應該都可以直接技術移民,睇你畢業後要幾多分啦,練好英文。
如果U個course有internship 係澳洲做medlab工作 會唔會加分 thank you
唔會。工作加分係你畢業後既工作先可以加分。
明白 thank you so much
多謝你回覆,想問埋太太要在澳洲居住幾多年先入到籍?
另外,如果太太入到籍,咁太太的家人例如父母兄弟姊妹可唔可以申請入籍?謝謝!
如果我需要拎IELTS全7, 但唔需要全8

你建議考IELTS academic定PTE academic?
如果香港讀完幼教hd 有咩方法可以有機會過到去?
樓主你好,我係GoldCoast讀緊酒店管理
當初大學唔使考ielts就比咗個offer我過嚟,而家打算畢業之後用個個學生工作visa做兩年野
讀書加幾年既工作經驗有冇機會可以成功移民
有機既,搵hotel/motel manager工作過左個評估之後走州政府擔保移民。
過黎讀 early childhood degree。
PTE。
太太要攞到PR之後4年內住滿最少3年可以入籍。

太太如果有一個兄弟姊妹都可以擔保父母過黎,但係多於一個就唔可以了。

兄弟姊妹就算吧啦,要靠自己移民,你太太幫唔到。
走州既意思係咪過tasmania個邊
除左TAS,NSW/NT/SA都可以。
Engineering應該一直都會係移民清單上,所以係有機會既。去SA/TAS/NT讀會更大機會有州政府擔保黎移民。
推一推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞