你問我答 澳洲移民 (5)

1001 回覆
19 Like 5 Dislike
麻煩以後quote番上面既post。

中學學歷唔計入評估入面。

照咁睇要過452311評估應該要按番非相關學歷(CIV以上,所以bachelor都應該可以)+2年相關工作經驗(攞左潛水教練牌之後計)先可以過。
有付出先有收穫。
巴打,想問來緊2019 有無咩新政策 / 改動之類?
因為澳洲岩岩又換左總理
I wish I had a crystal ball. But I don't.
所有都係傳聞,傳聞即係未落實。
例如傳聞話所謂既新移民要去偏遠地區住5年,個人認為,未必咁快可以肯定推行。
可唔可以講多d? 如果維持依家既政策,而又要求無條件住5年 我諗會即時無晒移民,但如果有條件。例如免英文,但要住5年 咁未嚐不可
咁似鄰國d蝗蟲既
唔好意思唔記得左quote
咁潛水教練考試同教練牌可唔可以等同certificate IV 程度?

如果計,相關學歷+1年經驗就可以過
其實點會唔得 叫佢家姐申請佢老豆老母 老豆老母再申請佢落黎咪得
係唔知要幾錢同幾耐姐
呢招鄰國就得
澳洲唔比申請老豆老母過去 ?
申請原因係咩?
想問下我bachelor of business management(唔係IS major)
如果之後工作係做ICT Business Analyst有關既野
我可唔可以申請技術移民?
定還是要讀個it/cs degree?? thanks
有機會可以,但係最少要3-4年工作經驗先可以過到職業評估。
如果你既回覆可以加埋d research(ie 申請費同等待時間)就perfect。我上面咁覆其實唔係咁好,thanks。

你咁樣plan其實無錯,但係前提係:
1 只有兩姐弟,無第三個兄弟姊妹;
2 家姐要係澳洲住滿4年,其中攞PR最少1年。

要滿足以上兩條先可以擔保父母。

總申請費係大概12萬澳幣,要等最少4年,到時候細佬係25歲以下既話,父母就可以擔保孩子過黎。

全世界都可以咁樣移民,唔淨止鄰國。
個牌需唔需要讀書?
眼光闊D,要移民澳洲既唔淨止大陸人。
咪傻啦,唔曉英文又唔係有錢做投資移民既話,澳洲政府要黎做咩?

咪好似啱啱Melbourne戈單恐怖襲擊條友咁。
搵到啦,搵到啦。巴打想問下有咩科係可以移民?多謝
Nursing/ Quantity Surveying/ Teaching 都係相對比較好移民既專業。
咁Health sciences 呢ching
唔容易。
真心? PT OT Radi個d wor
哦,我以為你指lab scientist戈邊。

Physio/OT戈邊都ok,Radiographer還好,一時查唔到。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞